Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Обираємо та встановлюємо дерев'яні сходи в будинку чи квартирі

Автор: Сергій Коваль, 06.05.2019, 10:53:17 Обираємо та встановлюємо дерев'яні сходи в будинку чи квартирі

Якщо ви власник будинку мінімум на два поверхи, встановлення сходів нагору буде питанням забезпечення комфорту, безпеки та естетики інтер'єру. З чого почати і як підійти до вибору бажаної конструкції – перше, що цікавить потенційних користувачів. На ринку зараз є безліч пропозицій проектів із використанням металу, скла, дерева, бетону, мармуру. Кожен з них має індивідуальні властивості та естетику, тому першочергово варто опиратись на власні уподобання. Бетон є монументальним, мармур – розкішним, скло – витонченим, дерево – теплим та душевним, а метал – стильним і суворим. Можливо комбінувати матеріали для урізноманітнення дизайну. В кожному випадку – це будуть ваші сходи в будинку з найкращим втіленням естетики та практичності.
 

Чому варто обрати саме дерев'яні сходи

Дерево найбільше цінується за свої тактильні та естетичні особливості. До нього приємно доторкатись і відчувати відшліфовану гладкість. Ще один важливий момент – екологічність. Природній матеріал має великий творчій потенціал, тому втілення проектів будь-якої складності залежить тільки від майстерності виробника. Варто обрати дерев'яні сходи з наступних причин:

  • екологічність та натуральність;
  • спрощенний монтаж конструкції;
  • оптимальна вага дерева порівняно з іншим матеріалами;
  • можливість комбінування з металом, склом, бетоном.

Якщо ви обираєте сходи для будинку, тоді в компанії Delesher вам запропонують різні види проектів з урахуванням ваших побажань. Саме з дерева обирають не тільки через привабливість дизайну, але і через технічні характеристики. Конструкція має помірну вагу, тому не створює надмірного перенавантаження на несучі конструкції будинку, враховуючи підлогу.
 

Типові різновиди сходів

В залежності від розміщення конструкції та вільного місця виготовлення сходів та їх встановлення може бути в різних варіантах. Бувають такі:

  • одно- або декількомаршеві;
  • гвинтові;
  • відкриті або з боковинами та підступенями;
  • Т, П та Г-подібні.

Це не є кінцева класифікація, адже варто брати до уваги не тільки геометричні параметри, а ще варіанти кріплень. За цим критерієм виділяють також декілька типів: на больцах, тятиві, косоурах. Встановити дерев'яні сходи в будинку можна в умовах будь-якого інтер'єрного стилю. Вони гармонійно поєднуються як з класичним дизайном будинку, так і сучасним. Універсальність – саме це є ключовою особливістю. Дуб, клен, бук, екзотичні породи – обирайте дерево, яке найбільше підходить вам за кольором, зовнішнім виглядом, природнім малюнком поверхні. В будь-якому випадку сходи будуть стильним, гарним та функціональним доповненням для будинку.

Автор: Сергій Коваль, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 06.05.2019 | Переглядів: 904 | дом, строительство

Читайте також на цю тему: