Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Особливості технологій виробництва свинини

Автор: Ольга Ветренко, 12.11.2019, 15:58:13 Особливості технологій виробництва свинини
В Україні свинарство є доволі поширеною діяльністю в сфері фермерства. Для того щоб займатися такою справою необхідно мати достатній багаж знань і практики. В сучасному світі фермер має вміти пристосовуватися та самостійно впроваджувати нові технології розведення та утримання цих тварин.

Компанія Дан-Фарм Україна та Дфуагро спеціалізується на виведенні, вирощуванні та утриманні свиней. Підприємство годує тварин якісними продуктами власного виробництва. Ця організація працює на європейському рівні, застосовуючи найсучасніші технології господарювання. Саме Дан Фарм вивели свиней, які мають дієтичне високоякісне м'ясо, що містить в собі багато білка та мінімальну кількість жиру. Це надає м’ясу неповторного смаку та поживність. На цій фермі свині вирощуються без стимуляторів росту та антибіотиків, завдяки чому споживач отримує від продукту лише користь.
 

Підприємство жорстко контролює правила безпеки:

  • Територія ферми знаходиться під охороною;
  • Санітарний контроль співробітників проводиться щодня;
  • Транспорт, який заїжджає на територію, підлягає ретельній дезинфікації;
  • Ферма регулярно перевіряється закордонними експертами.

Якщо говорити про технологію виробництва свинячого м’яса на території спеціалізованого закладу, то в такому місці діяльність ґрунтується на потоковому виробництві. Тобто, продукція виробляється безперервно впродовж тривалого часу. Для забезпечення цього необхідно слідувати певним умовам.

В сучасній сфері свинарства існує багато технологій виведення, розведення, утримання тварин. При цьому всі вони мають спільні риси: велика кількість селекціонованого поголів’я тварин, інтенсивна робота та використання території, слідування послідовності виробничого процесу та його ритмічність, високий рівень автоматизації, направлення на вузьку спеціалізацію, організація праці з очки зору науки.

Інтенсивна технологія виробництва свинини відбувається завдяки капітальним вкладенням та має на меті збільшити обсяги виробництва. Основним принципом в такому процесі є конвеєрне ритмічне виробництво м’яса. Це дозволяє випускати продукцію безперервно. Такий процес є налагодженим: партії продукту мають певний розмір та випускаються з певною періодичністю. Для того щоб використовувати такий спосіб виробництва, необхідно забезпечити високопродуктивне поголів’я.
Автор: Ольга Ветренко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 12.11.2019 | Переглядів: 1186 | Мясо, Агробизнес, свиньи

Читайте також на цю тему: