Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Зберегти та примножити: куди вкласти гроші в 2020 році

Автор: Анатолий Радченко, 27.04.2020, 21:58:33 Зберегти та примножити: куди вкласти гроші в 2020 році

Щоб не втратити заощадження в період економічної нестабільності, потрібно ретельно обирати метод інвестицій. Банківські депозити у національній валюті ризикують знецінитися внаслідок девальвації та інфляції, а валютні не дають великого прибутку (лише до 3—4% річних). Тому варто обрати більш вигідний спосіб інвестувати кошти, не забуваючи при цьому, що чим більше потенційний прибуток, тим вище і ризики. Три варіанти, куди вкласти гроші в 2020 році, наведені нижче.

Дорогоцінні метали

Золото та інші дорогоцінні метали в довготривалій перспективі зростають в ціні, але піддаються короткочасним коливанням. Тому інвестувати в них краще на декілька років. Банківські установи реалізують злитки дорогоцінних металів та інвестиційні монети з них з різною вагою. Тому вкласти кошти в золото чи срібло можна, маючи заощадження від кількох тисяч гривень. Недоліком вкладень в дорогоцінні метали є відсутність гарантій та порівняно невисокий прибуток. Якщо реалізувати метал у вдалий час, можна заробити близько 10% річних (у доларах), але і від ймовірного здешевлення ніхто не застрахований.

Нерухомість

Нерухомість дає найбільше простору для вкладень, вигідні інвестиції в 2020 році можливі і в житлові, і в комерційні споруди. Існує декілька варіантів вкладення коштів:

● покупка житла в новобудові від забудовника для подальшого перепродажу;

● придбання житла на вторинному ринку для здачі в оренду;

● покупка комерційного об’єкта для здачі в оренду;

● вкладення коштів у перспективні земельні ділянки.

Забудовники на ранньому етапі будівництва пропонують великі знижки. Тому найлегше купити квартиру в незавершеному будинку, дочекатися його здачі до експлуатації та перепродати житло дорожче. Те ж саме стосується і земель, розташованих у перспективних місцях (біля автотрас, нових мікрорайонів і т. д.), які поступово зростають в ціні. Заробіток може скласти 10—20% річних.

Купівля готової нерухомості на вторинному ринку не дозволить багато заробити на перепродажу, але може приносити постійні пасивні доходи від орендарів. Здавати житло можна або довгостроково, або подобово. Перший варіант простіший, а другий вимагає більше витрат сил, але і коштів принесе більше. Дохід складе 5—15% річних.

Комерційні будови (магазини, склади, цехи і т. д.), розташовані у вигідних місцях, здатні приносити пасивний дохід від орендарів в розмірі близько 10%. Недолік операцій з нерухомістю полягає у значних витратах. Щоб придбати будинок, квартиру чи комерційний об’єкт, потрібно мати на руках кількадесят тисяч доларів або більше.

Аграрний сектор

Аграрний сектор займає значну частку в економіці України, тому вкладати в нього вигідно. Варіантів існує багато, а відкриття ринку с/г земель розширило їх список. Можна придбати земельну ділянку, можна вкласти гроші в підприємство, купивши його акції чи частку активів, можна займатися наданням послуг с/г бізнесу, відкривши пов’язану з ним власну справу. В залежності від виду інвестицій, прибуток може сягати від 5 до десятків відсотків річних.

Автор: Анатолий Радченко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 27.04.2020 | Переглядів: 949 | деньги, инвестиция

Читайте також на цю тему: