Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Які водостічні системи використовуються і як їх обрати

Автор: Анатолий Радченко, 11.06.2020, 21:36:24 Які водостічні системи використовуються і як їх обрати

Споруди, на які регулярно впливає вода, значно скорочують терміни своєї експлуатації. Річ у тому, що велика кількість дощів згубно позначається на стані використовуваних сьогодні будівельних матеріалів. Іншими словами, якщо залишити споруду без додаткового захисту, конструкція може просто зруйнуватися. Щоб захистити свій будинок потрібно скористатися спеціальними засобами. Зокрема, в цьому може допомогти водостічна система. Тим більше що виробництво водостічних систем зараз є галуззю, яка активно розвивається і пропонує зацікавленим клієнтам велику кількість різних продуктів для захисту будь-яких будівель.

Види і призначення водостічних систем

Щоб не сумніватися у виборі потрібної системи, необхідно спочатку ретельно продумати покупку. Як мінімум, уточнити точні розміри майбутньої системи, з якого матеріалу вона буде зроблена і розібратися в інших характеристиках.

Головне завдання водостічної системи – відвести дощову і талу воду, що стікає з даху від стін і фундаменту будинку. Споруду необхідно захищати від вологи, інакше вона швидко прийде в непридатність. Те наскільки добре конструкції будуть виконувати свою роботу, залежить від багатьох параметрів, але не в останню чергу від того, з якого матеріалу система виконана.

Як правило, залежно від матеріалу можна виділити два види систем для відводу води:

  • металеві, до яких відносять сталеві і оцинковані;
  • пластикові.


Як правило, покупці сьогодні частіше обирають пластикові моделі, так як вони дешевші, легкі, не піддаються корозійним процесам і відмінно справляються зі своїми безпосередніми завданнями. Правда, пластик не надто стійкий до низьких температур і удар може його пошкодити. Хоча сьогодні продають системи, які можуть витримувати досить серйозні навантаження, тому їх використання безпечне. А ось метал більш міцний і після цинкування може служити дуже довго.

Вибираючи якийсь варіант системи замовити, слід орієнтуватися не тільки на те, скільки коштує матеріал, але як довго він буде служити, які у вас в регіоні погодні умови. Наприклад, якщо часто йде град, краще звернути увагу на металеві конструкції, яким не страшні удари, і вони можуть спокійно їх витримати. А ось якщо клімат відносно стабільний, або будинок знаходиться під захистом дерев, можна вибрати більш недорогі і симпатичні варіанти – пластикові.

Як обрати водостічну систему для будинку

Установка водостічної системи, як правило, відбувається вже після того, як основні етапи будівництва закінчені, тому до вибору даної конструкції слід підходити відповідально, враховуючи всі нюанси. Часто люди намагаються заощадити на водостійкій системі, аргументуючи тим, що і так потратили багато грошей на будівництво або ремонт. Але такий підхід не раціональний і може привести до серйозних неприємностей. Щоб цього не допустити слід брати до уваги наступні нюанси:

  • Загальна площа даху. Для того щоб виконати замовлення необхідно спочатку визначитися скільки саме труб та інших комплектуючих елементів може знадобитися. Оскільки водостоки будуть встановлені не тільки по периметру всього даху і але з боків будинку, розрахунок потрібно зробити точно, інакше встановити систему буде складніше, якщо це взагалі вийде. Найкраще звернутися за допомогою до професіоналів.
  • Тип даху. Залежно від типу даху підбираються системи, які максимально ефективно зможуть збирати з неї воду. Перш ніж вибрати якийсь конкретний варіант бажано проконсультуватися з професіоналом, які і допоможуть підібрати варіант який максимально підійде.
  • Як часто у вас йдуть зливи. Якщо дощі є частим явищем необхідно підібрати технологію, яка дозволить отримати максимум ефекту. Якщо система не буде справлятися з навантаженнями, вона просто не принесе потрібного захисту. І будинок доведеться регулярно ремонтувати або встановити нову систему, а значить переплатити.


Саме тому, перш ніж робити замовлення, необхідно поговорити зі спеціалістом, щоб переконатися у тому, що конструкція впорається з роботою.

Автор: Анатолий Радченко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 11.06.2020 | Переглядів: 1632 | Водосточные системы, строительство

Читайте також на цю тему: