Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як обрати захисні ролокасети: матеріали та типи управління

Автор: Сергій Ковальчук, 11.08.2020, 01:28:22 Як обрати захисні ролокасети: матеріали та типи управління

Захист приміщення від сонячного світла дуже важливий, особливо влітку, коли прямі сонячні промені несуть не тільки яскраве світло, але і дуже нагрівають кімнату, роблячи її незатишною. Тому вікна потрібно захищати. І у цьому допоможуть захисні ролокасети, ціна яких достатньо доступна щоб не обмежувати себе у використанні цих ефективних засобів. Їх можна установити не тільки у приватних будинках, але і у офісах, різноманітних закладах та не тільки. Вони не тільки закриються приміщення від сонця, але і убережуть його від проникнення зловмисників і т.п. Тобто, з їх допомогою можна організувати додатковий захист території, особливо якщо в будинку знаходиться щось цінне. Вони підвищують безпеку, гарантуючи спокій усім, хто знаходиться всередині будівлі. Ринок пропонує різноманітні варіанти ролокасет, тому кожен охочий зможе підібрати варіант на свій смак.

Різновиди захисних ролокасет

Залежно від функціонального призначення, існує досить багато різновидів ролокасет, які зможуть виконувати захисні функції. Їх виготовляють з різних матеріалів, але виробники майже у всіх випадках намагаються досягнути найкращого ефекту і зробити свою продукцію якісною. Тому розглянемо основні особливості найпопулярніших ролокасет для вікон:

  • Моделі з алюмінію. Однією з головних особливостей алюмінієвих конструкцій є їх компактність. У складеному стані вони можуть займати мінімум місця. Це дозволяє їх монтувати навіть на відносно невеликі вікна, не загороджуючи їх ще більше коли у цьому немає необхідності. Друга сильна сторона алюмінієвих моделей у їх естетичній привабливості. Естетичний зовнішній вигляд дозволяє використати конструкцію буквально у будь-якому інтер’єрі. Загальний дизайн кімнати не постраждає. Також конструкція відмінно витримує перепади температури, що буде дуже корисним у будинку де постійно проживають люди. Особливо спекотним літом. Ну і якщо перераховувати плюси, не можна забувати про відносно низьку ціну таких систем.
  • Сталеві ролокасети. Якщо використаєте сталеві ролокасети, то можете бути упевненими у безпеці власного дому. Їх перевага у високій міцності, хоча досягається вона через жертву естетичної складової. Конструкції виглядають більш грубими. Хоча сучасні технології постарались звести цей чинник до мінімуму, але все ж вважається більш характерним використання металевих ролокасет не на домі, а на гаражах і т.п. До того ж при закріпленні конструкції потрібно приймати до уваги досить високу вагу ролетів, що призводить до необхідності використання більш стійкої основи.


Існують також і інші типи систем, які мають свої особливості і нюанси використання, тому потрібно звертати увагу не тільки на моду, але і власні бажання.

Як виконується управління захисними системами

Якщо захисна система буде у постійно активованому стані вона стане причиною дискомфорту усіх хто знаходиться у приміщенні, а якщо систему постійно тримати дезактивованою, вона втратить свої захисні властивості. Тому потрібно було знайти зручну систему управління, яка дозволить контролювати властивості системи залежно від бажання людей, що знаходяться у домі. Існує декілька типів управління для захисних систем.

  • Механічні або ручного типу. Ці конструкції закриваються і відкриваються відносно простим механізмом, що приводиться у дію звичайною фізичною силою. Але таке управління досить сильно обмежує систему. Наприклад, вона повинна бути досить легкою, щоб середньостатистична людина змогла зрушити конструкцію з місця. Тому великих ролокасет з механічним типом управління практично не зустріти, оскільки вони відрізняються тотальною непрактичністю.
  • Електричний тип управління. У цьому випадку до системи підводять кабель, який приводить механізм у дію. Розміщують його у середині короба, тому стартовий механізм не займає багато місця. Управляти системою можна пультом управління.


Незалежно від типу управління системою, її використання дозволить відчувати себе у безпеці.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 11.08.2020 | Переглядів: 1746 | безопасность, Ворота, ролеты

Читайте також на цю тему: