Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Особливості добровільного медичного страхування (ДМС) працівників

Автор: Оксана Загороднюк, 18.08.2020, 16:14:19 Особливості добровільного медичного страхування (ДМС) працівників

Престиж роботодавця сьогодні набуває дещо нових рис, ніж це було, скажімо, років 10 тому. Серед факторів вибору компанії, кваліфіковані працівники все частіше звертають увагу на наявність добровільного медичного страхування (ДМС). Відповідальні роботодавці забезпечують своїх співробітників подібним бонусом, який з одного боку робить життя та лікування найманих працівників якіснішим, а з іншого – повертає їх в робочий процес швидше, що також слугує на благо підприємства.

Особливості добровільного медичного страхування

Кожен громадянин України в випадку необхідності медичної допомоги має 2 варіанти дій. Перший – звернутися до державної поліклініки за місцем проживання, другий – піти до приватної клініки, де обслуговування зазвичай якісніше, але коштує дорожче.

У пошуках дійсно якісного медичного обслуговування з ініціативи роботодавців страховий бізнес створив таку послугу, яка має назву ДМС (добровільне медичне страхування). Серйозні компанії, що піклуються про стабільність свого штату, зацікавлені у високому рівні наданих медичних послуг для своїх працівників, адже з одного боку це складова частина їхнього іміджу, а з іншого – можливість забезпечити безперебійний процес виконання персоналом своїх обов’язків.

Які послуги включає ДМС?

Добровільне медичне страхування є гнучкою послугою, оскільки є можливість вибору комплексу надаваних працівникам медичних послуг. Повний перелік включає такі профілактичні та маніпуляційні послуги:

  • виклик швидкої допомоги;
  • поліклінічне та стаціонарне лікування;
  • купівля медикаментів;
  • нагляд під час вагітності та прийняття пологів;
  • лікування хронічних захворювань;
  • стоматологічне обслуговування;
  • послуги офтальмолога;
  • профілактичний огляд;забезпечення офісу аптечкою першої допомоги.


Це вичерпний перелік послуг, взятий з офіційного сайту компанії PZU. Саме так має виглядати страховий поліс ДМС в умовах 2020 року. Медичне страхування в Україні має бути вичерпним та відповідати сучасним тенденціям, які вже давно існують у світі.

Переваги ДМС

Важливість даного явища можна поділити на 2 колонки. По-перше, це важливість для роботодавця, що сплачує вартість страховки. По-друге, емоціональний вплив на працівника, що отримує якісну медичну допомогу при настанні страхового випадку.

Загальними є наступні переваги:

  • стабільність штату працівників, а отже - підвищення статусу роботодавця на ринку праці;
  • забезпечення безперебійного робочого процесу завдяки швидкому поверненню працівників до роботи;
  • високий емоціональний рівень найманих робітників, їх впевненість в завтрашньому дні та повага до роботодавця.


Усі ці фактори взаємопов’язані між собою. Саме такими мають бути взаємовідносини між компанією та робітником, це ідеал до якого кожен має прагнути.

Де оформити ДМС?

Роботодавцю, що має штат співробітників понад 11 чоловік й зацікавлений в оформленні ДМС для персоналу, слід звернути увагу на умови страхової компанії PZU. З деталями можна ознайомитися на сторінці https://www.pzu.com.ua/corporate/insurancestaff/dms.html. Серед переваг важливо відзначити великий перелік послуг, а також гнучкість вибору програми страхування для кожного окремого працівника.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 18.08.2020 | Переглядів: 1006 | медицинская страховка, Страховка

Читайте також на цю тему: