Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як обрати та використовувати потенціометр?

Автор: Олег Ковальский, 24.09.2020, 18:17:05 Як обрати та використовувати потенціометр?
Необхідність виміряти кислотність речовини може виникнути не тільки на підприємстві чи в науковій роботі, але й просто в побуті. З такою ціллю використовують спеціальні прилади, що проводять вимірювання за допомогою електродів.

Придбати потенціометричні прилади для будь - якої цілі можна на сайті онлайн магазину Simvolt. Компанія представляє широкий вибір якісного товару, що надасть змогу кожному вибрати оптимальний варіант конкретно для свого випадку. Кожен пристрій в каталозі має не тільки точний опис характеристик і фото, але й відео, що дасть змогу найкращим чином оцінити функціонал товару. Зручний фільтр сайту дозволить без зайвої трати часу знайти необхідну річ. Прибори представлені в різній ціновій категорії. Simvolt допоможе здійснити вибір та швидко доставить замовлення за вказаною адресою.




Пристрій визначає рівень кислотності речовини за допомогою порівняння потенціалів двох електродів. Потенціометри можуть бути декількох видів. У перших два електроди знаходяться зовні, що потребує занурення лише одного в розчин. У інших другий електрод розміщується всередині корпусу пристрою.

При використанні pH-метру варто враховувати декілька важливих моментів:

  • Температура води не повинна бути вищою за 50 градусів;
  • В рідині не повинно бути твердих та абразивних часточок. Вони можуть стати причиною ушкодження скляного електроду;
  • Вміст спирту в рідині не повинен перевищувати 25%.

Деякі прилади можуть виміряти не тільки кислотність, але й густину речовини. Така функція стане в пригоді людям, які дотримуються дієти, або ж мамам немовлят.

На що варто звернути увагу при покупці потенціометра:

  • Ціна. Не варто забувати, що хороший пристрій не буде коштувати мало. Для створення якісної продукції використовуються хороші матеріали та технології, що мають пристойну ціну;
  • Ціль придбання. Якщо пристрій купується для використання на підприємстві, то потрібно обирати стійку техніку, яка витримає активне та часте експлуатування;
  • Гарантія. Її наявність говорить про те, що виробник несе відповідальність за створену продукцію;
  • Точність. Це особливо важливий момент для людей, які дотримуються дієти.

Кожен такий прилад має температурний компенсатор, що може регулюватися вручну, або ж автоматично. Це необхідно по тій простій причині, що показник ЕДС залежить від показника температури.
Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 24.09.2020 | Переглядів: 1107 | химические средства, анализ воды, приборы, измерения

Читайте також на цю тему: