Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як обирати керамічну плитку для ванної кімнати?

Автор: Оксана Загороднюк, 09.04.2021, 20:09:56 Як обирати керамічну плитку для ванної кімнати?

Вибрати матеріал для облицювання стін та підлоги у ванній кімнаті непросте завдання, оскільки тут постійні перепади температур і підвищена вологість. Найкращими характеристиками для такої справи володіє керамічна плитка для ванної, яка має у перевагах водостійкість, простоту експлуатації, екологічність та широкий вибір дизайнів.

Види керамічної плитки

Існує два види плиток за класифікацією по призначенню і здатністю витримувати різну інтенсивність навантажень:

  • Настінна. Цей вид плитки легко піддається розрізанню, але має невисокий клас стирання. Це означає, що плитка не передбачає постійний вплив механічного характеру на неї.

  • Плитка для підлоги. Тут найважливішою характеристикою буде стійкість до зносу та механічних впливів, а також матеріал має бути безпечним для здоров’я. Плитка такого типу має не пропускати воду в глибші шари. На дотик краще за все, щоб підлогова плитка мала якийсь рельєф або структуру, щоб на ній не послизнутись. Матеріал має бути суперміцним, щоб при ударі в будь-якій точці він не розбився.


Варіанти кольорів та розміру

Є одна порада при оформленні інтер’єру ванної кімнати - не робити занадто контрастних поєднань, тому що це візуально зменшить і без того не надто велику кімнату. Якщо плануєте на стіні розмістити малюнок, то обирайте такий, що буде вертикально розташованим - це додасть простору. Якщо ви плануєте ремонт у ванній, то завітайте у магазин керамічної плитки відразу і виберіть варіант, який буде влаштовувати вас. В Опочно на сайті є різноманітні дизайни ванних кімнат, які надихнуть вас на зміни. До того ж ви можете проконсультуватись тут і вирішити що вам підходить більше.

На вибір плитки у ванну найбільший вплив мають особливості планування приміщення:

  • наявність штучного чи природного світла. При наявності вікна в кімнаті, через яке проникатиме денне світло, можна вибрати темний колір для плитки. Якщо ж світло буде тільки штучне, то від такої ідеї варто відмовитись;

  • присутність ніш та виступів у стіні. При оформленні варто буде врахувати розмір фрагментів плитки, щоб можна було акуратно ці ніші обробити. При наявності таких елементів краще обирати плитку без орнаменту, просто однотонну.

  • розмір приміщення. Для оформлення кімнати великих розмірів підійде будь-який розмір самої плитки та будь-яка кольорова гама. Але якщо кімната невелика, то темні кольори її зроблять ще меншою. Для маленької кімнати краще за все обрати світлі тони й плавні переходи, це додасть простору. Звісно деякі правила можна порушувати для власного комфорту, але основні, як правило, завжди допомагають

 Польський бренд Опочно, над яким працюють найкращі дизайнери точно зможуть запропонувати варіант керамічної плитки, навіть для найвибагливіших клієнтів.
Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 09.04.2021 | Переглядів: 2103 | плитка, Керамика

Читайте також на цю тему: