Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Особливості та переваги аутсорсингу персоналу

Автор: Светлана Егорова, 22.04.2021, 19:14:20 Особливості та переваги аутсорсингу персоналу
Залучаючи персонал на аутсорсинг, ви можете отримати конкурентну перевагу перед іншими компаніями завдяки більш високій якості і більш швидкому виконанню роботи. Ефективність персонального аутсорсингу дозволяє значно прискорити темпи доставки продукції, праці та послуг. Використовуючи послуги аутсорсінга персоналу, значно поліпшується якість роботи й підвищується керованість персоналу.

Переваги аутсорсингу персоналу:

  • аутсорсинг персоналу дозволить звести до мінімуму обсяг адміністративної роботи, пов'язаної з веденням кадрового діловодства;
  • знизити юридичні та трудові ризики, пов'язані з персоналом;
  • оптимізувати витрати, пов'язані з підбором персоналу, розрахунку та виплати заробітної плати;
  • залучати фахівців на проєктну роботу;
  • уникнути простоїв, так як при хворобі або відпустці співробітника надається заміна.

Сьогодні у світі існує безліч видів аутсорсингу бізнес-процесів, багато з яких успішно використовуються в українських компаніях. Залежно від специфіки галузі, цілей і специфікацій відповідної організації процеси, які передаються стороннім компаніям, можуть значно відрізнятися один від одного, тобто винайняти різноробочих навіть на аутсорсинг цілком можливо. Однак є кілька типових прикладів, які може реалізувати більшість організацій, незалежно від їх розміру.

Слід також мати на увазі, що угода про аутсорсинг персоналу (зазвичай іменується «укомплектування персоналом») не є контрактом на виконання певного обсягу роботи. Це всього лише контракт на надання певної кількості людей необхідної кваліфікації. Тому не варто очікувати, що після приземлення диспетчерів все піде “як по маслу”. Вам все одно потрібно повідомити новачкам, показати, хто тут головний, і т. д. Якщо ви не виконаєте всі ці звичайні дії з управління персоналом, зовнішні співробітники через тиждень будуть пити чай так само як і їхні власні.

Перш за все, аутстаффінг необхідний для мінімізації витрат на персонал. Для багатьох компаній економічно вигідно укласти договір на обслуговування при скороченні кількості співробітників. Ось що відбувається насправді: формально співробітник залишає вихідну компанію і переходить в аутстаффінгового організацію, але продовжує виконувати ту ж посадову функцію (або зміни за запитом керівництва) в компанії клієнта.

Компанія «Fillin» пропонує клієнтам в місті кращі ціни на кадровий аутсорсинг - від 50 грн. за годину роботи. Вартість послуг розраховується для кожного замовлення виходячи з виду та обсягу виконуваних робіт. З тарифами ви можете ознайомитися в прайс-листі, а менеджери по заповненню детально проконсультують вас за цінами і умовами.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 22.04.2021 | Переглядів: 1275 | вакансии, работа, аутсорсинг

Читайте також на цю тему: