Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Лазерна епіляція: як підготуватись та зробити ефект довготривалим

Автор: Светлана Егорова, 03.05.2021, 10:27:39 Лазерна епіляція: як підготуватись та зробити ефект довготривалим

Зовнішня краса та здорове тіло – це один з найбільших авторитетів у сучасному світі. Щоб мати привабливий вигляд потрібно доглядати за собою, користуватись різноманітними процедурами, у тому числі робити епіляцію. Косметологічна клініка – це місце де ви можете отримати комплекс процедур, які дозволять зробити ваш вигляд краще. Деякі процедури стали необхідністю. Наприклад, епіляція, яку роблять не тільки жінки, але і чоловіки. Вона дозволяє позбавитись від волосся якщо не назавжди, то на доволі довгий час. Хоча потрібно щоб епіляція була зроблена майстрами. У такому випадку її результат буде гарантовано якісним.

Лазерна епіляція це сучасний метод, який використовує лазер, та дозволяє отримати стійкий та якісний результат. Але потрібно розуміти, що цей метод є найбільш ефективним для людей з відносно темним волоссям.

Наскільки боляче робити лазерну епіляцію

Коли заходить мова про епіляцію, майже завжди виникає питання больових вражень. Практично всі методи епіляції доволі болючі, але лазерний метод до таких не відноситься. Як правило, може бути тільки незначний дискомфорт, але болючими ці враження назвати ніяк не вийде.

Лазер доволі сильно нагріває поверхню тіла. Це призводить до того, що деякі люди під час процедури можуть відчувати незначний жар, поколювання. Але щоб не виникало навіть такого дискомфорту, можна використати крем, що знеболює. Хоча в деяких сучасних лазерах уже вбудований механізм охолодження, тому він знеболює без використання супутніх методів. Історії про те, що лазерна епіляція доволі болюча, пов’язані з тим що використовуються застарілі методи та прилади. Якщо відповідально підійти до вибору технології все може обійтись без «жертв».

Хоча технологія має безліч переваг. Наприклад, вона надовго видаляє волосся. Дозволяє забути про врослі волоски та інші недоліки. Але щоб отримати довготривалий ефект, потрібно бути готовим, що доведеться пройти декілька процедур. Інколи до десяти. Це дозволить переконатись, що лазер вплинув на всі волоски.

Така велика кількість процедур пов’язана з тим, що вплив відбувається на фолікули волосків, які знаходяться в активному рості. А от фолікули, які знаходяться у «сплячці» не будуть знищені та з часом волосся знов почне рости. Саме тому з певною періодичністю процедури потрібно проходити повторно.

Оскільки волосся у всіх росте по різному, тому технологія підбирається індивідуально. Потрібно орієнтуватись на тип шкіри, густоту волосяного покрову та інші особливості. До того ж під час останніх процедур приємних вражень ще менше, оскільки зменшується кількість волосся, що може бути нагріте, тому нагрівається шкіра. Якщо у вас низький больовий поріг потрібно використовувати методи, щоб зменшити негативні враження.

Як підготуватися до лазерної епіляції

Лазерна епіляція з тих процедур, до яких потрібно готуватись, якщо хочете, щоб вони пройшли успішно. Зазвичай це незначний комплекс дій, але від того, як ви підійдете до них, буде залежати результат. Нумо роздивімося, які методи слід використовувати, щоб досягнути потрібного ефекту:

  • Не засмагайте. До того як потрапити на процедуру ваша шкіра повинна бути світлою. Так лазер краще «випалить» відносно темні волоски. Щоб досягнути потрібного ефекту, бажано розпочинати процедуру після зими, коли не було змоги засмагати. Якщо ж робите епіляцію влітку, бажано користуватись кремом від засмаги з високим SPF або відбілювати шкіру.
  • Не варто знебарвлювати волосся у зоні, яку маєте обробляти. Це важливо, оскільки дозволить лазеру краще випалювати його.
  • Не висмикуйте волосся, оскільки це може пошкодити фолікули, та епіляція буде неефективною.
  • Волосся потрібно зголити. Це робиться за 2-3 дні до процедури. Важливо щоб до початку епіляції довжина волосків становила близько 2 міліметрів. Довше чи коротше волосся не дасть такого ефекту, оскільки якщо довжина коротша, волосок не прогріється, а якщо довша, не зможе спалити його весь.


Підготовка – це один з найважливіших етапів епіляції. Якщо приділити їй замало уваги, процедура буде малоефективною.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 03.05.2021 | Переглядів: 1749 | эпиляция, удаление волос, уход, красота, косметлогия

Читайте також на цю тему: