Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Караоке як засіб для здорового способу життя: користь співу

Автор: Оксана Загороднюк, 09.05.2021, 20:19:22 Караоке як засіб для здорового способу життя: користь співу
Зазвичай караоке сприймається в суспільстві як розвага, яка користується попитом на вечірках та у розважальних закладах. Але насправді спів – доволі корисне заняття, яке може допомогти вести здоровий спосіб життя та отримувати від цього задоволення. Адже, окрім позитивних емоцій, вокальні вправи здатні принести велику користь організму. Чому варто купити караоке для підтримання форми та як його правильно обрати – зараз з’ясуємо.

Караоке – це корисно

Зайняття співом дозволяють підтримувати організм у тонусі та приносять йому чимало користі. І для того щоб співати, необов’язково купити караоке професійного рівня за високою ціною. Щоб відчути користь та отримати задоволення, достатньо просто якісної та сучасної системи.

Спів – розминка для легень і не тільки

В процесі виконання пісень людина залучає понад 50 м’язів, серед яких – мускулатура грудної клітки, живота, спини, шиї та голови. Спів стимулює легені, змушуючи їх краще наповнюватися повітрям та таким чином насичувати кров киснем. Під час виконання пісні дихальна система звільняється від мокротиння и дрібних забруднень на кшталт пилу, які ми постійно вдихаємо.

Звичайно, спів не замінить заняття в спортивному залі чи на домашніх тренажерах, але він є корисним додатком до них. Якщо купити караоке для дому у додаток до бігової доріжки, можна чергувати біг і спів, щоб збалансувати навантаження на організм. Крім того, у процесі співу людський організм продукує ендорфіни, які ще називають гормонами хорошого настрою. Вони допомагають знімати стрес та прискорювати відновлення тіла після навантажень.

Спів допоможе тренувати пам’ять

Окрім фізичного здоров’я, спів позитивно впливає і на ментальне. Для того, щоб співати, потрібно знати слова пісень, а караоке допомагає вивчати їх. У процесі виконання улюбленого хіта його слова відображаються на екрані, дивлячись на який, людина поступово засвоює їх.

Оскільки слова показані в текстовому вигляді, а співати їх треба вголос, одночасно тренуються зорова та слухова пам’ять. Через декілька виконань текст пісні вже міцно закріпиться у голові, і якщо практикувати такі заняття – пам’ять буде поступово покращуватися.

Концентрація уваги – річ важлива

Окрім розминки для десятків м’язів і користі для пам’яті, спів стимулює концентрацію уваги. Під час виконання караоке людина зосереджується на музиці та словах, щоб вчасно відтворювати текст, потрапляючи у ноти. Регулярні зайняття вокальними вправами позитивно впливають на здатність концентруватися на поставлених завданнях, не відволікаючись на інші речі.

Паралельне задіяння слуху, зору та голосу також має корисний вплив на фізичне та ментальне здоров’я. Під час таких «багатозадачних», але при цьому не надто складних вправ мозок тренується і можна покращити його здібності. За даними Готфріда Шлауга, професора нейрології медичного факультету Гарварда, спів допомагає навіть відновлювати ментальні та мовні здібності людей, у яких від інсульту постраждала суттєва частка мозку.

Караоке для дітей – веселий інструмент для розвитку

Найбільш показовою є користь співу для дітей, організм яких активно розвивається. Адже саме під час динамічного розвитку тіла та мозку фізичні та ментальні вправи приносять найбільшу користь. Співаючи, діти розважаються, але в той самий час також тренують легені, м’язи шиї та обличчя, розвивають пам’ять та концентрацію уваги.

Як обрати сучасну систему караоке

Щоб купити караоке для дому, яке буде приносити користь та радісні емоції, необов’язково витрачатися на професійну систему з розряду тих, що встановлюють у клубах. Достатньо вибрати пристрій, який буде відповідати головним вимогам, продиктованим сучасністю.

  • Дизайн. На сьогодні навіть професійні системи караоке характеризуються невеликими розмірами, тому домашній пристрій тим більше має бути компактним. Важливо також, щоб він мав привабливий дизайн та гармонійно вписувався у будь-який інтер’єр.

  • Зручність. Велике значення мають простота та зручність використання караоке-системи. Вона має бути простою у під'єднанні та налаштуванні, підтримувати дистанційне керування з пульту, а також (бажано) зі смартфона.

  • Якість звуку. Для того щоб фонограми та голос лунали якісно та без спотворень, важлива наявність у складі караоке-системи окремих ЦАП та АЦП, відповідальних за обробку акустичних сигналів.

  • Фонотека. Сучасна караоке-система має забезпечувати доступ до онлайн-каталогу фонограм. Він потрібен, щоб у користувачів не виникало необхідності вишукувати треки по всьому інтернету самостійно.

  • Налаштування звучання. Щоб пісні звучали саме так, як подобається користувачеві, незалежно від приміщення та обстановки, караоке-система має підтримувати налаштування еквалайзера, тональності, а також мати різні спецефекти для модифікації музики і голосу.

  • Програмні можливості. Програмні можливості сучасних систем караоке доволі широкі, до того ж їх не буває мало. Головне, щоб караоке-система підтримувала гнучке оцінювання якості співу на основі аналізу нот, дозволяла записувати виступи, колекціонувати їх та ділитися.

Караоке-система, яка відповідає всім наведеним вимогам, буде оптимальним вибором для дому. Звичайно, можна купити караоке і без частини цих можливостей, але є ризик не отримати максимум задоволення від її використання.

купить караоке EVOBOX

Прикладом якісної та сучасної караоке-системи для дому є EVOBOX компанії Studio Evolution. Вона пропонує користувачам професійні можливості, поєднані зі зручністю, за поміркованою ціною. Її обладнання має доволі компактні та стильні варіанти забарвлення. Воно просте та зручне у використанні, підтримує керування з пульту, планшета, смартфона, а також може бути приєднане до екосистеми «розумний дім».

Комплект EVOBOX містить усе необхідне для самостійного підключення, а приєднати щось неправильно майже неможливо. Завдяки цьому система буде готова до використання уже через кілька хвилин.

Серед програмних можливостей EVOBOX варто відзначити підтримку запису виступів, збереження та поширення цих композицій та гнучку систему налаштувань, індивідуальних для кожної пісні. Особливістю Studio Evolution є добірка пісень з ефектом LiveFX, які дозволяють кожному відчути себе зіркою.

Де придбати систему караоке

Найзручніше купити домашню систему караоке з професійними можливостями онлайн. Знайти сучасний пристрій за розумною ціною можна:

  • на сервісах порівняння цін (прайс-агрегаторах), таких як Price UA, EKatalog, Hotline;

  • у великих рітейлерів та на маркетплейсах на кшталт Rozetka;

  • на офіційному сайті виробника.

Замовляти обладнання для караоке на сайті виробника зручно, оскільки вартість там не містить націнки посередників. При цьому там можна підтримувати діалог безпосередньо зі співробітниками компанії, отримуючи їх допомогу. Вони з радістю підкажуть, яку систему караоке буде краще купити у вашому випадку. Також замовлення на офіційному сайті – запорука відсутності проблем з гарантійним обслуговуванням.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 09.05.2021 | Переглядів: 1309 | пение, караоке

Читайте також на цю тему: