Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

В Україні видано факсиміле київського примірника Мазеповского Євангелія

Автор: Оксана Загороднюк, 23.05.2021, 16:50:12 В Україні видано факсиміле київського примірника Мазеповского Євангелія
Нещодавно вийшло видання, робота над яким зайняла понад рік - факсиміле київського примірника Мазепинского Євангелія. Книга є частиною національної історичної спадщини. Видатна пам'ятка побачила світ три століття тому (1708 року) в сирійському місті Алеппо на кошти гетьмана України Івана Мазепи та містить посвята гетьманського покровителя, написана антіохійським патріархом Афанасієм II Даббас.

13 травня директор друкарні Publish Pro Ольга Лопатіна представила факсиміле київського примірника Мазеповского Євангелія. Книга видана за підтримки Фонду пам'яті Блаженнішого митрополита Володимира.

Цей символ духовного зв'язку між Україною та Антіохії здавна вважався загубленим в Україні. Але книга, видана спільними зусиллями видатного державного діяча і Церкви, тепер відродилася зусиллями Посольства України в Лівані у співпраці з Фондом пам'яті Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана) і співробітниками Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського.

Видання вийшло завдяки праці багатьох людей: тих, хто знайшов книгу готової до публікації, і тих, хто перебував на початку 18 століття створив цю унікальну пам'ятку. Все це мало б свідчити про глибокий зв'язок між православними християнами в Україні й на Близькому Сході. Керівник проєкт - Марина Бурдейна, завідувачка видавничого відділу Переяславль - Вишневської єпархії ПЦУ.

13 травня директор друкарні Publish Pro Ольга Лопатіна вручила духівника Фонду копії видання пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира, Митрополита Переяславського і Вишневського Олександра Драбинко.

Більше новин ви можете почитати на сайті slovoproslovo.info

Газета «Слово про Слово» - незалежне недержавне видання, створене з метою підвищення духовності українського народу. Газета заснована у 2012 році. Об'єктивність і актуальність - головні принципи, якими керується газета «Слово про Слово» у своїй роботі.  Редакція видання хотіла б дати аудиторії багатогранне розуміння світу і що відбуваються в ньому процесів з християнської точки зору.

Висловлюйте християнські ідеї й цінності через новини, статті на сайті й у соціальних мережах. «Слово про Слово» діє коштом добровільних пожертвувань щедрих читачів. Регулярні пожертви допомагають редакції працювати ефективно.
Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 23.05.2021 | Переглядів: 858 | Религия, вера, христианство, новости

Читайте також на цю тему: