Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як обрати найкращі сходи для свого будинку?

Автор: Анатолий Радченко, 29.06.2021, 11:37:03 Як обрати найкращі сходи для свого будинку?
У заміському будинку особлива роль завжди надавалась сходам, які могли бути або габаритними та привабливими, або компактними та скромними.
Сучасні приватні будинки значно відрізняються від тих, що були буквально років десять тому. Вони виросли вшир, наростили висоту стель, втратили частину стін і придбали додаткові вікна, стали світлішими, просторішими, легшими та більш продуманими.

Тут тепер немає нічого зайвого, наголос робиться не на кольори та деталі, а на матеріали й фактуру, а на сайті https://dolle-shop.com.ua/lestnitsy/ можна підібрати найкращі сходи для своєї оселі..

В інтер'єрах ми спостерігаємо мікс зі скла, металів, шкіри, пластику, дерева, каменю і текстилю. Все це може бути в одній колірній гамі, але мати незвичайні форми, текстури та способи застосування.

Сходи - об'єкт підвищеної уваги, тому необхідно попередньо провести всі необхідні розрахунки, які вкажуть точні параметри конструкції, а не звичну розмітку, яка вказує на те, що вони просто знаходяться в тому чи іншому місці. До того ж не кожну кімнату в будинку можна поєднати з тим дизайном, який вам найбільше подобається. Тому, щоб обрати відповідний варіант, потрібно попередньо ознайомитися з видами та типами сходів.

Отже, розрізняють наступні види сходів, які використовуються в будівництві приватного будинку з мансардою:

  • Маршеві сходи - це найбільш безпечний і зручний варіант конструкції, але при цьому займає максимум площі. Її можна розташовувати, як поруч зі стіною, так і в центрі. Як правило, в проєкт приватних будинків з мансардою сходи встановлюють у стіни, однак не виключений і другий варіант - центральне розташування.
  • Поворотна або г-подібні сходи - це компактний і економний варіант для будинку під мансарду. Можна сказати, що сьогодні є одним з популярних рішень.
  • Спіральна або гвинтова. Займає мінімум площі, але досить незручна в експлуатації. Як правило, при будівництві будинку її розташовують у центральній частині котеджу і використовують як елемент декору в інтер'єрі. Вкрай рідко встановлюється в будинках з мансардою.
  • Спеціальні сходи. Використовується при обмеженій площі будинку з мансардою. Буває, як приставного типу, так і стаціонарного. Така конструкція є дуже незручній для використання.

Сучасні сходи для будинку від торгової марки DOLLE (Данія) пропонують великий вибір товарів для безпечного виходу на другий поверх. Конструкції спочатку спроєктовані з метою економії вільного житлового простору, тому ідеально підходять для квартири, дачі або приватного котеджу, офісного приміщення або гаража.

Гвинтові та модульні системи з легкістю помістяться в вузькому кутку, а складні горищні моделі допоможуть максимально використовувати простір на даху, не займаючи багато місця в приміщенні. Ну і куди ж без класики з дерева? Словом, з широкого асортименту легко підібрати та купити необхідний виріб відповідно до свого смаку і на будь-який бюджет.
Автор: Анатолий Радченко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 29.06.2021 | Переглядів: 969 | дом, лестница

Читайте також на цю тему: