Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

«Український Центр Лікування Залежності» описує пристрасть ціною в життя ...

Автор: Олег Ковальский, 06.07.2021, 15:22:14 «Український Центр Лікування Залежності»
Сьогодні наркоманія стала найгострішою проблемою цивілізації. Щодня у світі від неї помирає 300 осіб. Україна за показниками наркозалежності лідирує серед країн Європи. Цьому сприяє низький рівень життя, соціально-економічну та політичну кризу, проблема самореалізації, слабка інформованість молоді про реальну шкоду наркотиків, їх тотальна доступність і відсутність реально діючих соціальних державних програм.

Коли ви хворі, викликайте лікаря.
Але найголовніше, кличте тих, хто вас любить,
тому що немає ліків більш важливіших, ніж любов.
Ошо, індійський філософ

Лечение наркомании в Киеве

Не менш актуальним залишається питання вибору установи, де запропонують результативне лікування наркотичної залежності в Рівному. Адже то величезна кількість псевдоспеціалістів, бажаючих на людському горі підзаробити, давно перестала шокувати. Можливо, через це багато хто не поспішають звертатися за допомогою в лікуванні, сподіваючись, що зможуть «зав'язати» самостійно. Однак залишатися самовпевненими в тому випадку, коли залежність проявляється на рівні фізіології та психіки, небезпечно для життя. За статистикою, систематичні наркомани не живуть більше 4-5 років, вмираючи в результаті виснаження організму в 30-35 років.

Чому стають наркоманами?

Фахівці, які не перший рік проводять лікування наркозалежності в Рівному, стверджують, що причини цього захворювання можуть бути різного характеру і, відповідно, рівня:

  • біофізіологічні - генетично закладена схильність до психотропних речовин;
  • індивідуально-психологічні - прагнення за допомогою наркотиків компенсувати відсутні в житті моменти;
  • мікросоціальні (бажання не відставати від друзів, бути «своїм серед чужих», або ж таким чином дістати повагу);
  • макросоціальні (частково були перераховані вище). Сюди входять особливості моральної та матеріальної організації соціуму.


За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я, офіційно наркоманом вважається людина, яка:

  • відчуває патологічний потяг до наркотику, справжньої отрути;
  • поступово стає толерантним до наркотичних речовин, тобто потребує постійного збільшення дози;
  • не в змозі втриматися від наркоспоживання. Без чергової дози він відчуває фізичний біль і вкрай важкий психологічний стан абстиненції - «ломки».


Інтенсивність розвитку цих ознак безпосередньо залежить від того, як швидко хворий звернувся за допомогою, і на якому рівні йому було надано лікування наркоманії в Рівному. Тому якщо ви або хтось із ваших близьких зіткнулися з цією бідою - не втрачайте час, звертайтеся до компетентних фахівців.

«Український Центр Лікування Залежності»: кваліфікована допомога наркозалежним

За 10 років своєї роботи Всеукраїнський наркологічний центр «Український Центр Лікування Залежності» допоміг сотням людей перемогти залежність і «перезавантажити» своє життя, щоб знайти нові цілі, стати сильніше, впевненіше, повернути сім'ю та улюблену роботу. Безумовно, це не відбувається в одну мить. Для позитивного результату потрібно неабияк постаратися і пожертвувати своєю наркопристрастю на користь адекватної поведінки та здорового способу життя. Також центр надає послугу лікування алкоголізму в Рівному

Курс реабілітації в стаціонарі розрахований на 6 місяців. Він проходить за програмою комплексної психосоціальної реабілітації, спрямованої на активну взаємодію реабілітанта, його рідних і медперсоналом центру (лікарів-наркологів, експертів з хімзалежності, психотерапевтів і психологів).

Процес лікування наркотичної залежності в Рівному на базі центру «Українського Центру Лікування Залежності» структурований на 4 фази: 1) детоксикація; 2) робота над формуванням мотивації; 3) відновлення втрачених міжособистісних відносин; 4) реінтеграція в суспільстві.

«Український Центр Лікування Залежності» пропонує анонімне, результативне та комплексне лікування залежності від наркотиків, почати яке ви зможете вже сьогодні!

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 06.07.2021 | Переглядів: 876 | наркомания, зависимость

Читайте також на цю тему: