Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Органічна косметика чи мас-маркет?

Автор: Оксана Загороднюк, 23.07.2021, 12:41:04 Органічна косметика чи мас-маркет?

Останнім часом все більш популярною стає органічна косметика. Це не дивно, адже ефект від її застосування справді вражає. Такі засоби допомагають позбутися зморшок, забути про сухість шкіри, відростити довге та здорове волосся. Кожній жінці варто купити натуральну косметику та зробити вибір на користь свідомого догляду.

Замовити органічні засоби можна у магазині Sue. В асортименті є препарати для догляду за будь-яким типом шкіри, які у своєму складі мають лише дієві природні компоненти.

Чим небезпечна косметика з мас-маркету?

Косметика з мас-маркету рідко буває ефективною. У кращому випадку від її застосування не буде жодного результату, у гіршому ― її щоденне використання може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Дуже часто виробники додають у засоби для догляду за шкірою так звані критичні інгредієнти, які забезпечують однорідну консистенцію, продовжують термін зберігання на кілька років, створюють ефект гладенької шкіри після першого застосування. Як правило, такі інгредієнти робить шкоду організму.

Одним з найбільш популярних компонентів у кремах для обличчя є мінеральна олія (mineral oil). Приваблива назва, чи не так? Варто знати, що ця сполука є продуктом нафтохімічної переробки. Німецький інститут Stiftung Warentest, який здійснює контроль за якістю товарів, лабораторно підтвердив канцерогенну дію мінеральної олії. Однак, практично жоден виробник не відмовився від її використання.

Ще один небезпечний компонент, який часто використовується продуцентами як консервант у косметиці, це парабени. Існує багато думок щодо шкідливості цього інгредієнта: хтось вважає його умовно безпечним, а хтось ― навпаки. Однак в одному погоджуються всі: парабени належать до гормонально активних речовин. Їх накопичення в організмі може призвести до серйозних проблем.

Синтетичні ароматизатори у складі косметики часто викликають алергії та подразнення. Такі почервоніння не зникають протягом тривалого часу і позбутися їх надзвичайно складно.

Це не повний список сполук, які негативно впливають на здоров'я людини. Варто підкреслити, що так звана професійна косметика теж не позбавлена цих компонентів. Навпаки, у таких засобах їх концентрація в рази вища. Завдяки цьому і створюється короткотривалий вау-ефект після салонних процедур.

Чому варто перейти на натуральну косметику?

Здорова та красива шкіра ― це мрія кожної жінки. Її легко здійснити, потрібно лише вибрати правильні екологічні засоби. Інколи перехід на натуральну косметику може забрати багато часу. Однак, не варто впадати у відчай та відмовлятися від цієї ідеї.

Органічна косметика допоможе лише у випадку, коли споживач повністю відмовиться від препаратів з мас маркету. Натуральні засоби повільно відновлять пошкоджений гідро-ліпідний баланс шкіри, зволожать її та покращать зовнішній вигляд. І головне, вони жодним чином не вплинуть на здоров'я людини.

Красива шкіра може бути у кожної дівчини та жінки. Варто лише правильно доглядати за нею.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 23.07.2021 | Переглядів: 997 | косметика, красота, уход

Читайте також на цю тему: