Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Пружина підвіски: призначення та особливості вибору

Автор: Егор Мокрицкий, 12.09.2021, 12:42:31 Пружина підвіски: призначення та особливості вибору

У конструкції автомобіля пружина підвіски - це деталь ходової частини, яка приймає на себе удар при переміщенні по нерівній дорозі, забезпечує пружність ходової та зберігає керованість. Це важлива деталь машин, тому кожен водій повинен контролювати стан пружин, виконувати заміну при механічних пошкодженнях.

Особливості експлуатації та заміни деталі

Щоб оцінити важливість пружини підвіски, необхідно розуміти, як поводиться машина при наїзді на перешкоду: незалежно від марки та виробника, неминуче виникає відрив коліс від дороги, при цьому керованість завжди зберігається. Це забезпечують пружини підвіски. Вони «працюють» в парі з амортизаторами, які гасять коливання кузова авто.

Конструкція пружини проста, вона не має прихованих елементів і механізмів. Однак в процесі експлуатації виникає деформація і втома металу, в результаті виникають поломки. При виборі приділяють увагу характеристикам:

  • матеріалу виготовлення та його властивостям;
  • кількості витків;
  • щільності;
  • загальній довжині.


Приділяючи увагу даним параметрам, ви зможете придбати необхідний тип деталі, а допоможе в цьому компанія ЗіпАвто. Пружина підвіски в e-zipavto.com - це надійні деталі від провідних виробників, а широкий асортимент дозволить вибрати запасні частини для кожної марки автомобіля.

Вибір якісних деталей - запорука безпеки на дорозі

Якісні пружини підвіски не тільки приймають механічні удари, але й повертають авто в попереднє положення, при відриві коліс від дорожнього покриття. При цьому, чим сильніше стиснеться пружина, тим більше енергії, що виникає при ударі, вона здатна прийняти. А гасіння енергії та зменшення вібрації коліс виконують амортизатори.

Для комфортного й безпечного пересування необхідно підтримувати в справному стані пружини підвіски та амортизатори. Дані елементи працюють одночасно і залежать один від одного.

При виході з ладу пружини, її функції виконує амортизатор, що значно збільшує його знос. Одночасно з цим, несправний амортизатор, обмежує функції пружини, і автомобіль при переміщенні сильно розгойдується.

Причини ламання пружини підвіски

Найбільш часто зламання виникають через зношування металу. На знос впливає корозія, що виникає через високу вологість та дію хімічних речовин, особливо взимку. Часті перевантаження і переміщення по бездоріжжю також впливають на термін експлуатації пружин автомобіля.

Щоб застрахуватися від непередбачених ситуацій, фахівці рекомендують, при заміні амортизаторів, одночасно виконувати заміну пружин.

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 12.09.2021 | Переглядів: 1137 | автозапчасти, СТО, подвеска

Читайте також на цю тему: