Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Новорічна ялинка: переваги штучних дерев для прикраси дому

Автор: Мария Никулина, 09.10.2021, 19:39:43 Новорічна ялинка: переваги штучних дерев для прикраси дому
Ялинка — найголовніша новорічна прикраса в будинку. Якщо раніше вибір ялинки був досить простим, то сьогодні пропозиція набагато ширше. Ялинки можуть бути живими, в горщику або зрізаними, а також штучними, практично будь-якого кольору і форми. Ось основна інформація, яка допоможе обрати кращу новорічну ялинку.

Новий рік без ялинки — як пончик без начинки. Без декоративної ялинки будинок здається порожнім і не готовим до Різдва, скільки б інших прикрас в нього не додали. Новорічна ялинка має глибоке коріння в різдвяних традиціях. З роками змінилася тільки форма ялинки й то, як її прикрашають. Сьогодні вибір новорічних ялинок може бути величезним. Їх можна розділити не тільки на живі та штучні.

Новорічна ялинка - штучне дерево

Крім живих, на ринку є штучні кімнатні ялинки. Сучасні продукти оманливе схожі на справжні дерева. Їх перевага — це перш за все зручність і довговічність — вклавшись в покупку один раз, домочадці отримують ялинку на десятиліття. Крім того, існує проблема з падаючими голками та необхідністю викидати живе дерево після закінчення святкового сезону. Багато людей стверджують, що лита ялинка більш екологічне рішення, якщо не замінювати ялинку щороку. Варто додати, що це добрий вибір, коли в будинку живуть кішки. Однак противники штучних моделей відзначають, що вони не володіють унікальним запахом і справжністю справжніх дерев.

При покупці штучного дерева слід звернути увагу на:

  • Матеріал виконання. Більшість штучних ялинок роблять з полівінілхлориду.
  • Маса. Якщо дерево легке, доведеться міцно фіксувати його, щоб воно залишалося стійким. Краще замінити стійку на більш важку.
  • Щільність. Цей параметр виражається кількістю голок. Загалом — чим він більший, тим краще.


Різноманітність - як обрати?

Штучну ялинку можна купити практично будь-якого розміру — від маленького для установки на стіл, до високого, двометрового дерева і навіть більше. На ринку представлені як моделі без прикрас, так і вже вбрані. Великою популярністю користуються дерева зі світлодіодним підсвічуванням, яке вже вбудовано в гілки.

Крім того, новорічні ялинки доступні в різних кольорах — від класичного зеленого до білого і відтінків рожевого або блакитного. Такі моделі здаються ідеальним варіантом для людей, які хочуть піти від традиційних новорічних прикрас та створити унікальну ялику.

У будь-якому випадку, в гонитві за унікальністю можна піти ще далі і обрати зовсім іншу ялинку, наприклад, з дерева, металу або іншого матеріалу.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 09.10.2021 | Переглядів: 972 | елка, новогоднее дерево

Читайте також на цю тему: