Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Готуємо смачну каву у звичайній чашці

Автор: Светлана Егорова, 05.11.2021, 19:25:35 Готуємо смачну каву в звичайній чашці

Перші згадки про цей напій з насиченим смаком і ароматом з'явилися давно, вважається, що батьківщиною кави став Близький Схід. У нашій же країні пити каву стали набагато пізніше, але він відразу ж став популярним і заслужив любов і визнання українців з першого ковтка. А сьогодні випити цей ароматний і насичений до свого смаку напій можливо в будь-якому кафе.

Важливо не плутати справжню каву з іншими напоями, наприклад, «Ячмінний колос». Смак дійсно схожий, але виробляється порошок з ячмінних зерен. Цей кавовий напій був популярний в Україні в 80-х роках минулого століття, але так і не поширився в європейських країнах, наприклад, Фінляндії, Швеції, Ісландії.

Легенда про каву

Міфи свідчать, що перший, хто знайшов кав'ярні дерево, був звичайний ефіопський пастух. Він стежив за стадом кіз на лузі й помітив, що тварини, які жували зелень з конкретної рослини, ставали надзвичайно бадьорими та активними. Про свої спостереження чоловік розповів священнику. Служитель монастиря вирішив використовувати цю інформацію у своїх особистих цілях. Він збирав листя з дерева, заварював їх, виходив тонізувальний напій, який прозвали відваром ченців.

Представники духовенства оцінили не тільки смакові якості кави, а й ефект. Тепер служителі могли довгий час проводити на ногах в молитвах. Поступово про напій довідалося і місцеве населення.

Способи приготування кави

У магазинах можна купити відразу кілька варіантів кави:

  • в зернах;
  • мелений;
  • розчинна.


Інтернет-магазин Coffee Story пропонує придбати свіжообсмажені зерна кави відмінної якості з різних країн, наприклад, Бразилії, Колумбії з різними смаковими відтінками.

Фахівці рекомендують перемелювати зерна безпосередньо перед приготуванням напою, так зберігається повністю смак і аромат. Ідеально, якщо вдома є кавомолка і турка, тоді всі маніпуляції можна проводити вдома. В іншому випадку попросіть продавців в магазині перемолоти зерна при вас в спеціальному апараті.

Зерна слід розмолоти до порошкоподібного стану. У турку засипати суміш, підігріти, так смак повністю розкриється, тільки потім додати нежирні вершки, цукор, залити водою. Як тільки рідина почне закипати, відразу ж знімаємо з вогню, не потрібно кип'ятити. Про те, що кава готова, свідчить пінка.

Якщо турки ні - не біда, можна приготувати напій, що бадьорить в звичайній чашці. Прогрійте посуд окропом, трохи почекайте і злийте рідину. Потім засипте мелену каву, залийте окропом. Накрийте чашку і дайте настоятися кілька хвилин. В кінці в напій додають цукор і вершки за смаком.

Насолоджуйтеся смаком свіжозвареного і кави, що бадьорить і пригощайте рідних і друзів!

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 05.11.2021 | Переглядів: 960 | зерна кофе, кофе, напиток

Читайте також на цю тему: