Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як обрати відеореєстратор для домашньої системи відеоспостереження?

Автор: Егор Мокрицкий, 09.11.2021, 20:11:05 Як обрати відеореєстратор для домашньої системи відеоспостереження?
Щоб відповісти на це питання, потрібно розібратися в тому, які функції він повинен виконувати. В першу чергу це запис, адже він і призначений для запису даних. При цьому, чим вище якість запису, тим більше інформації ви отримаєте для аналізу. Вибираючи відеоспостереження варто віддавати перевагу продукції перевірених брендів.

Сучасні технології

Крім того, камера повинна бути оснащена датчиком руху.

  • Він дозволить вам записувати відео, коли в поле зору камери хтось з'являється. Також камера повинна володіти широким кутом огляду.
  • Це дозволить зробити огляд приміщення максимально можливим.
  • Але не варто забувати і про інші функції відеореєстратора - його можливості залежать від того, що ви хочете з його допомогою отримати.
  • Наприклад, для запису звуку потрібно буде придбати окремий мікрофон.


А якщо необхідна більш якісне фільмування, то рекомендується оснастити пристрій відеокамерою з великим розміром матриці і роздільною здатністю. Якщо бюджет не дозволяє купити відеореєстратор високої якості, ви можете подивитися на відеореєстратори середнього цінового діапазону.

Вони також здатні вести запис одночасно в реальному часі та навіть в Full HD, але при цьому вони не так добре впораються зі своїм основним завданням, як моделі подорожче.

На які параметри звернути увагу

Вибираючи відеореєстратор, пам'ятайте, що його можна підключати до монітора, ноутбука, телевізора - це залежить від моделі. І чим більше функцій має відеореєстратор, тим зручніше з ним буде працювати. Сучасні моделі реєстраторів дозволяють включати відеозапис, використовуючи кнопку на корпусі, а також віддалено управляти режимом запису і якістю відеозапису. Ці функції дають можливість контролювати процес запису в автомобілі.

Різноманітність моделей

Сьогодні існує кілька видів відеореєстраторів: аналогові, цифрові та гібридні. Останні складаються з цифрового і аналогового модуля. Гібридні відеореєстратори мають дві камери: основну і додаткову, яка забезпечує віддалений перегляд відео.

  • У якості додаткової камери можна використовувати камеру з фіксованим кутом огляду.
  • Така заміна буде оптимальним рішенням для невеликих приміщень. Адже, у такої камери менше розмір матриці, ніж у ширококутних і, відповідно, відео виходить більш якісне.
  • Але якщо говорити про покупку відеореєстратора для великих площ, то кращим рішенням буде вибір пристрою з чотирма камерами.


Аналоговим відеореєстратором є пристрій для домашнього відеоспостереження, яке містить аналогову відеокамеру та аналого-цифровий конвертер. Даний відеореєстратор можна увімкнути до локальної мережі або до Інтернету.

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 09.11.2021 | Переглядів: 1578 | наблюдение, камера, видеорегистратор, Видео

Читайте також на цю тему: