Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Що варто знати про державні закупівлі

Автор: Мария Никулина, 23.11.2021, 23:09:04 Що варто знати про державні закупівлі
Для того, щоб створити успішний бізнес в умовах сучасної економіки українцям доводиться вдаватися до найрізноманітніших методів та способів. Серед безлічі варіантів найбільш ефективно себе показали державні закупівлі. Варто зазначити, що і для підприємців такий спосіб здається найбільш привабливим. Це оптимальне рішення як для новачків у сфері бізнесу, які мають гарні ідеї, так і для досвідчених підприємців, які бажають мати додаткове джерело для інвестування.

Скористатися можливістю здійснення державної, або публічної закупівлі, може будь-хто на порталі https://zakupki.com.ua/. Процедура доволі зрозуміла та абсолютно прозора. Вона може допомогти у розвитку різноманітних видів бізнесу, тому є актуальною для кожного підприємця, та навіть, фізичної особи.

Основні принципи, якими відрізняються державні закупівлі

Державні закупівлі мають певний набір особливостей, що і робить їх настільки популярними та підіймає попит серед громадян. Перед тим, як серйозно зайнятися питанням публічної закупівлі, варто визначити та зрозуміти її основні принципи, за допомогою самої системи zakupki.ua:
  • чесна система конкуренції. Нерідким випадком є використання декількох підприємств для участі в отриманні тендеру. Саме такий підхід знижує шанси інших учасників, створюючи нерівні умови участі в програмі. Державна закупівля виключає такий варіант, оскільки це регулюється законом. Якщо в програмі публічної закупівлі помічаються вищезгадані дії, компанія виключається зі списку тих, які можуть брати участь у виграші тендеру.
  • максимальна ефективність при мінімальних витратах. Саме цей показник є одним з ключових для підприємців та фізичних осіб. При державній закупівлі кожен процес використання коштів контролюється певними органами, що виключає можливість використання бюджету не за призначенням.
  • прозорість всіх процесів та етапів використання коштів. Кожну дію підприємця, який отримав можливість здійснити публічну закупівлю, відслідковується та контролюється. Саме тому він не має можливості використати той самий тендер не за призначенням. Крім того, державна закупівля гарантує безпеку і замовнику, тому що кожен етап виконується, регулюючись законом. Підприємець перебуває під захистом держави, що усуває можливість появи багатьох негативних наслідків, які ми можемо побачити при інших видах закупівлі.


Які саме переваги державних закупівель так приваблюють до себе увагу?

Не дарма така велика кількість людей бажає отримати можливість стати учасником розіграшу тендеру. Саме це слово є неймовірно привабливим. Чому саме? Все дуже просто. Державна закупівля має декілька незаперечних переваг:
  • звітування про кожен етап та результат закупівлі;
  • зрозуміла та проста процедура фінансування;
  • відкритість процедури та прозорість її здійснення;
  • відсутність можливості здійснення корупційних дій;
  • викорінення дискримінації учасників програми;
  • обіг документів в електронних системах;
  • активне залучення суспільства громадян.

Державні закупівлі отримали широке визнання саме через ці показники. Можливість вільного розвитку без власного капіталу створює чуду основу для новачків у сфері підприємництва. Ознайомившись ближче зі всіма функціями публічної закупівлі, та створивши свій унікальний проєкт, кожен має можливість отримати безпечне фінансування без ризиків.

Наразі це одне з найактуальніших питань серед українських підприємців з різним рівнем досвіду та прибутку. Така система робить рівними всіх учасників, що дозволяє впевнено почуватися в непростих умовах сучасного світу.
Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 23.11.2021 | Переглядів: 705 | закупка, торги, госзакупка

Читайте також на цю тему: