Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Transport » 2017 » Январь » 27
Transport Чи тільки на приміському маршруті № 110 "Житомир - Сонячне" працюють транспорті засоби не зазначені в договорі?

Transport


Оценка: 5.0/5 Голосов: 6

Чи тільки на приміському маршруті № 110 "Житомир - Сонячне" працюють транспорті засоби не зазначені в договорі?

27.01.2017, 14:55:02 2392 5.0 2

Перевізники, як показує  практика часто вдаються до таких порушень, а саме заміна транспортних засобів, які не мають права працювати на маршруті. Цього разу взято до прикладу не міський та приміський маршрут, а внутрішньообласний маршрут загального користування "Житомир - Рубежівка", конкурс по якому відбувся не так давно, а саме 21 жовтня 2016 року, де щоб виграти конкурс потрібно було відповідати додотковим умовам встановлені Організатором перевезень ( ОДА) ДЕ ВІК АВТОБУСІВ МАВ БУТИ НЕ БІЛЬШЕ 10 РОКІВ.

На першому фото маршрутка зеленого кольору яка їде за маршрутом "Житомир - Рубежівка", державний номер АМ 0818 АА, на цей маршрут  конкурс  виграло ПП "РІМ - Богдан", подавши до участі у конкурсі, які мають право обслуговувати маршрут марки Youyi ZGT 6831DH у кількості 3 одиниць пасажиромісткості для сидіння - 34 місця, ВІК АВТОБУСІВ - 2008 РОКУ ВИПУСКУ.  Як видно на фото, це явно не автобус на 34 місця, а мікроавтобус на 18 місць, тобто перевізник використовує на маршруті транспортний засіб не зазначений у дозволі на перевезення ( та ж ситуація що і по Сонячному з перевізником). Тобто порушує умови договору, адже в договорі є пункт умов договору 2.1.2 ...що при заміні транспортних засобів мінімальна їх пасажиромісткості повинна бути не менша передбаченою умовами конкурсу та терміном експлуатації не більше заявлених на конкурс.

Це говорить про те що умови договору грубо порушуються. В той же час перевізник піднімає вартість проїзду, мотивуючи великими витратами, а сам мінімізує витрати випускаючи на лінію значно менший транспорт який взагалі не має права перевозити пасажирів! В даний час вартість квитка з Житомир АВ до Рубежівки становить - 91 грн. 73 копійки, варто зазначити що вищевказаний маршрут пролягає через Малин, до якого вартість квитка на цьому маршруті з Житомир АВ становить - 60 грн. 47 копійок, погодьтеся сума не мала. То ж чому при такій вартості квитка, перевізник не надає той транспорт який пройшов по конкурсі? Чи це недостатня вартість квитка, щоб перевізник забезпечував перевезення комфортним транспортом, а не переробленими маршрутками?

Тепер ви розумієте як проходять конкурси? Подаються одні машини, великої місткості щоб виграти маршрут на 5 років, а на ділі працюють маршрутки. Де ті контролюючі органи які мають то контролювати? Адже для пасажирів за такі ціни на проїзд має бути відповідний транспорт який був поданий на конкурс.

І така ситуація не тільки з вищевказаним перевізником, я більш ніж впевнений!

 

Роман Мусійчук

ГО "Захист прав споживачів громадського транспорту"

Прикреплённые изображения:
Transport Чи тільки на приміському маршруті № 110 "Житомир - Сонячне" працюють транспорті засоби не зазначені в договорі? Transport Чи тільки на приміському маршруті № 110 "Житомир - Сонячне" працюють транспорті засоби не зазначені в договорі?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
Hoakina
1 Марина (Hoakina)   • 15:42:09, 27.01.2017 [Материал]

слушне питання, а чи буде відповідь?
Юрко
2 Градовський (Юрко)   • 21:32:13, 27.01.2017 [Материал]

Писали звернення до ОДА?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо