Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2017 » Сентябрь » 25 » 12:55:24

Мешканці району Міськмолзаводу у Житомирі звернулись до СБУ з приводу будівництва АЗС

25.09.2017, 12:55:24 4882 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Мешканці району Міськмолзаводу у Житомирі звернулись до СБУ з приводу будівництва АЗС

Мешканці району Міськмолзаводу (по проспекту Незалежності №№ 29-а, 37, 21, вул. Атаманів Соколовських) у Житомирі звернулись до УСБУ в Житомирській області з приводу будівництва АЗС в районі пр.Незалежності. Своє відкрите звернення вони направили і до редакції "Журналу Житомира"
 

Голові СБУ України    
                           Грицаку Василю Сергійовичу   

Начальнику УСБУ в Житомирській області Панасюку Віктору Степановичу.

Мешканців м. Житомира, району Міськмолзаводу

 

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ.

ЗгІдно договору купівлі -продажу від 06.06.2017 року, укладеного між Житомирською міською владою та Товариством з обмеженою відповідальністю «ЮПІДЖІ» м. Коростень вулиця Л.Толстого, 5. ТОВ «ЮПІДЖІ» отримало у приватну власність земельну ділянку розміром 1,1 га за адресою: м. Житомир, проспект Незалежності. 29. Ділянка належить до земель житлової і громадської забудови і була продана на прилюдних торгах за рішенням шістнадцятої сесії сьомого скликання Житомирської міської ради №°475 від 21.12.2016 року для цільового використання : будівництво будівель торгівлі.

Після оформлення права власності на земельну ділянку ТОВ»ЮПІДЖІ» звернулось до Житомирської міської ради про надання їм дозволу на будівництво на цій земельній ділянці автозаправної станції з розміщенням газозаправного комплексу .

Житомирська влада всупереч рішенню шістнадцятої сесії сьомого скликання Житомирської міської ради № 475 від 21.12.2016 року та чинному законодавству затвердила ТОВ «ЮПІДЖІ» містобудівні умови і підприємство розпочало підготовчі роботи на земельній ділянці, чим спричинило соціальний вибух у житловому районі «Гормолзавод» Богунського району м.Житомира.

Коротко про те, чому заборонено будувати АЗС на цій земельній ділянці.

Статтею 19 Конституції України визначено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень тау спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Земельний кодекс України розділяє земельні ділянки за їх призначенням. Земельна ділянка розміром 1.1 га за адресою м. Житомир проспект

Незалежності,29 належить до земель висотної житлової і громадської забудови. Зазначені земельні ділянки використовуються для будівництва житла та іншого громадського будівництва . Громадську забудову становлять об'єкти соціально-культурного та комунально-побутового призначення, які розташовані на відповідних земельних ділянках. До таких об'єктів відносять: заклади освіти, установи охорони здоров'я і соціального забезпечення, відпочинку, фізкультурно-спортивні споруди, культурно-освітні заклади, мистецькі установи, підприємства торгівлі, громадського харчування та побутового і комунального обслуговування тощо.

Автозаправні станції до цього переліку не входять.

Статтею 71 ЗК України чітко визначено, що автозаправні станції будуються на землях автомобільного транспорту та дорожнього господарства.

В такому разі посадові особи Житомирської міської ради не мали законного права надавати дозвіл на будівництво АЗС на земельній ділянці, яка не відноситься до земель автомобільного транспорту, а відноситься до земель житлової та громадської забудови.

План зонування території розробляється з метою створення сприятливих умов для життєдіяльності людини, забезпечення захисту територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища.

Концентрація 7 автозаправних комплексів на проспекті Незалежності довжиною 3,7 км повністю суперечить вимогам законодавства, суперечить здоровому глузду та наражає населення даної вулиці на смертельну небезпеку.

Рішення - посадових осіб Житомирської міської влади про розміщення автозаправної станції під вікнами 9 . 10. 16 поверхових будинків, фактично під час війни, на нашу думку є небезпечним і підеозрілим, тому що при вибуху на автозаправній станції можлива велика кількість жертв і не зрозуміло чи витримають будинки, яким по 20 - 30 років, чи не розпадуться вони як «карткові будиночки».

Майже кожен день ми бачимо як від вибуху одного балона газу в квартирах руйнуються цілі під'їзди будинків. Кожен українець пам'ятає вибух газу, який стався 13 жовтня 2007 року в Дніпрі в 10-поверховому будинку за адресою: вул. Мандриківська, 127 , який став однією з наймасштабніших українських трагедій 2007 року.

Вибух стався у третьому під'їзді будинку і пролунав 13 жовтня 2007 року близько 10:30. Він був таким масштабним, що ледве не зруйнував сусідні будівлі. Під'їзд був зруйнований повністю, ще три інших під'їзди теж зазнали пошкоджень. 23 особи загинули, ще 20 були поранені.

22.04.2014 року у місті Переяслав -Хмельницькому на Київщині стався вибух у адміністративному приміщенні автозаправного комплексу. Під час вибуху загинуло 5 осіб та ще 5 було поранено. Однією з версій рятувальників була - помилка при проектуванні АЗС.

Лише у 2017 році сталося три вибухи на АЗС і жодного без жертв. 11.07.2017 року у Бородянському районі Київської області під час дорожньо-транспортної пригоди підірвалась газова заправка ТОВ»ЮПІДЖІ» і при цьому вигоріло майже гектар землі (0,8 га). Одна людина загинула , одна поранена.

У місті Переяслав -Хмельницькому і у Бородянському районі автозаправні станції були за містом.

Майже така ж ділянка знаходиться за адресою м. Житомир проспект Незалежності,29 де ТОВ «ЮПІДЖІ» хоче будувати АЗС, лише з тією різницею, що біля неї на відстані 10-50 метрів знаходиться три дев'ятиповерхові будинки і один 16 поверховий будинок.

Таке враження неначе хтось спеціально готує диверсії у місті де дислокується командування ВДВ та знаменита 95 бригада і біля будинків де проживають і військовослужбовці з сім'ями в тому числі. Не потрібно завозити вибухові речовини - потрібно просто побудувати автозаправну станцію біля висотних будинків з величезними резервуарами для пального. І при необхідності одного сірника буде досить, щоб паралізувати місто.

Потім, так як у Переявлаві-Хмельницькому будуть шукати винного архітектора, але хто зможе воскресити людей.

У 30 роки 20 століття українців знищували, забираючи останні зернини, а тепер нові «власники життя» хочуть у нас забрати навіть повітря.

У голову не вкладається до якої степені треба ненавидіти український народ, ненавидіти житомирян, щоб допустити та робити такі покращення у місті.

А можливо у цьому і мета так званого «інвестора» і деяких працівників Житомирської міської ради, щоб житомиряни швидше вимирали і звільняли території, але є питання - для кого.

Просимо розглянути наше звернення та прийняти міри реагування поки ще не пізно.

Мешканці району

СБУ1Л

СБУ2Л

СБУ3Л



Тэги: Житомир, АЗС, СБУ

Схожі новини:


Комментариев: 3
vovik-zt
1 ВовикЬ (vovik-zt)   • 20:24:59, 25.09.2017 [Материал]

АЗС утопия, будущее за электромобилями и безшумными, экологичными зарядными пунктами!
dakar
2 Инспектор Кранник (dakar)   • 20:57:49, 25.09.2017 [Материал]

хапуги доиграются, что люди спалят, нафиг, ту АЗС
Ивасик
3 Телесик (Ивасик)   • 00:16:02, 26.09.2017 [Материал]

А СБУ то тут при чем, это хлеб для МВД/прокуратуры? Данный конфликт не попадает под приоритетные функции СБУ, согласно закону «О Службе безопасности Украины». Давайте заявления в СБУ писать еще и на бытовые конфликты, чего уж там.
Оголошення на ЖЖ інфо: