Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2017 » Ноябрь » 30 » 15:56:11

За ініціативи нардепа Розенблата лікарні Житомира отримали обладнання за кошти держбюджету     Реклама  

30.11.2017, 15:56:11 3496 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
За ініціативи нардепа Розенблата лікарні Житомира отримали обладнання за кошти держбюджету

За два роки медичні заклади Житомира отримали з державного бюджету понад 40 мільйонів гривень. Всі ці кошти були витрачені на придбання якісного і сучасного обладнання, яке нині слугує для потреб пацієнтів.

Про це під час зустрічі у ЦМЛ № 2 м.Житомир 30 листопада розповів народний депутат ВРУ Борислав Розенблат, - інформує "Перший Житомирський".
 

«Як і обіцяли у минулому році, ми й надалі працюємо над тим, аби медичні установи Житомира мали комплексне оновлення апаратів та обладнання. Все закуплене одразу ж встановлюється і вводиться в експлуатацію, ніхто нічого не ховає від людей, - додав нардеп Борислав Розенблат. – Якщо говорити про гроші, то це 40 мільйонів гривень і, звичайно, довелося трохи попрацювати, аби місто отримало такі значні субвенції. Втім, саме для цього я і пішов представляти інтереси житомирян у парламенті, аби люди відчували, розуміли, що можуть прийти у місцеву лікарню і отримати весь комплекс послуг з використанням кращого обладнання. Не буду говорити про медичну реформу, адже у нинішньому вигляді я її не підтримую, але дуже хочеться, щоб українці не думали, що коли у них нема коштів, то вони не можуть лікуватися. Я за те, аби медицина для населення була переважно безкоштовною. На сьогоднішній день маємо ситуацію, коли люди їдуть на лікування чи операції в столицю, за кордон, адже там кращі умови, апаратура, то хочу зауважити, що лікарні Житомира вже багато в чому не поступаються їм і, якщо все вдасться і ми зможемо реалізувати все заплановане, кожен пацієнт зможе це відчути».


Заступник міського голови Матвій Хренов зауважив, що усі отримані кошти на медичну сферу міста із державного бюджету протягом останніх років – це безпосередньо заслуга Борислава Розенблата. Нардеп у свою чергу відзначив, що мова йде про співпрацю разом із керівництвом міста й керівниками лікарень.

Під час зустрічі журналістам продемонстрували нове обладнання в операційному та хірургічному відділеннях міської лікарні № 2 - сучасний рентгендіагностичний комплекс, відоендоскопічну систему, автоматичну машина для миття та дезинфекції ендоскопів, ультразвуковий директор, електрохірургічний блок з аргоноплазменним коагулятором, операційний стіл, наркозо-дихальний апарат, ін. На це витратили більше 9 мільйонів гривень, з яких лише 3 % - з міського бюджету, а решта – кошти держсубвенції. Вже наступного року мають взятися за облаштування та реконструкцію сучасного операційного блоку, базового хірургічного центру.

Головний лікар ЦМЛ № 2 Віктор Павлусенко розповідає, що проблем із новим обладнанням не виникає. Лікарі мають базові навики, адже працювали на подібних апаратах, але нижчого класу. Нині ж на заміну обладнанню, яке використовували ще з минулого століття, отримали абсолютно нове – дороговартісне, закордонного виробництва. Воно більш практичніше, дає кращі, точніші й оперативніші результати. Обслуговування пацієнтів на ньому – безкоштовне, однак необхідно сплачувати за одноразові витратні матеріали – їх пацієнт купує самотужки у будь-якому закладі торгової сітки на вибір.

Начальник управління охорони здоров’я Житомирської міськради Марія Місюрова говорить, що у минулому році за кошти з держсубвенції вдалося оновити обладнання приймальних відділень у медзакладах міста, а зараз дійшла черга до хірургії та операційної. Фактично, хірургічне відділення ЦМЛ № 2 - найкраще в області забезпечене новим обладнанням.

Головний лікар відзначає, що серед пацієнтів лікарні не лише мешканці Богунського, але й інших районів міста, а також спеціально приїздять люди з області.

«Пацієнти роблять свій вибір та йдуть до нас. Ми маємо надавати якісні послуги населенню. Приємно, що маємо нове обладнання, при чому деяких апаратів навіть більш ніде в країні не знайти. Для потреб і завдань міської лікарні є все», - каже Павлусенко.

З-поміж іншого іншого лікарі показують новий рентгенівський апарат на 3 робочі місця. Він дає кращі результати, а пацієнт отримує мінімальну дозу опромінення. У минулому році отримали такий пересувний апарат.

Також демонструють спеціальний операційний стіл-трасформер, керують яким за допомогою пульту. На ньому можна оперувати навіть людей із зайвою вагою – 160, 200 та навіть 300 кг.

Завдяки новому обладнанню з кращими функціональними характеристиками в хірургічному відділенні, вже можуть робити ті оперативні втручання, за які раніше взагалі не бралися у ЦМЛ № 2. Крім цього, якість виліковування покращується, зменшується кількість післяопераційних ускладнень та кількість ліжкоднів: пацієнти можуть самотужки пересуватися, відвідувати туалет, а через два дні – відправлятися додому.

«Все має свою ціну, але, коли йдеться про здоров'я людей, то гроші тут відходять на другий план, - продовжує народний депутат Борислав Розенблат. – Я готовий працювати і далі, адже бачу конкретний результат. Зараз працюємо над бюджетом країни на наступний рік і, звичайно, обговорюємо питання із належним забезпеченням виплат зарплатні нашим медикам, а поруч з цим, не забуваємо про пацієнтів. Треба розуміти, що ці кошти, які повертаються на місця із держбюджету, кошти, за які ми купуємо обладнання – це гроші платників податків. Завдяки цьому ми можемо забезпечувати нову якість життя і лікування для житомирян. Можу з впевненістю сказати, що житомирські лікарні можуть надати усю необхідну допомогу, тут є сучасне обладнання".

Довідково: Для Центральної міської лікарні №1 також придбано значну кількість медичного обладнання:

- Дві рентгендіагностичні системи

- Наркозно-дихальний апарат

- Електрохірургічний апарат з аргоновим обладнанням

- Ліжко акушерське

- Кольпоскопи

- Монітори пацієнта

- електрокардіографи

Завершуються тендерні торги із закупівлі для Центральної дитячої міської лікарні відеогастроскопу та датчиків до ультразвукової діагностичної системи.

Нове обладнання дозволить у більш зручний для медиків та пацієнтів спосіб здійснювати діагностику захворювань, спостереження стану хворих у динаміці та контроль лікувального процесу.














 


Тэги: медицинa, оборудование, больницы Житомира

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: