Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2018 » Май » 14 » 14:02:03

У Житомирі нардеп Розенблат та рідні військових заклали капсулу на честь загиблих воїнів. ФОТО     Реклама  

14.05.2018, 14:02:03 2871 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
У Житомирі нардеп Розенблат та рідні військових заклали капсулу на честь загиблих воїнів. ФОТО

У Житомирі не має місця, куди могли б прийти та приїхати люди, аби вшанувати пам'ять загиблих героїв України у російсько-українській війні, що триває в Україні з 2014 року. Яку влада офіційно називає «АТО», а нині «ООС» (Операція об`єднаних сил).

Це питання турбує житомирських матерів та дружин загиблих у зоні війни та померлих після поранень українських героїв.  Сьогодні, 14 травня, враховуючи нещодавній День матері, ці жінки разом з нардепом Бориславом Розенблатом зібралися та заклали капсулу пам`яті на території монумента Вічної слави воїнам Другої світової війни, що у Житомирі. У капсулі є списки загиблих воїнів Житомирщини внаслідок сьогоднішньої війни, а також померлих внаслідок отриманих поранень.
 

Розповідає Борислав Розенблат:  У День матері, полеглі воїни за Незалежність України та наше життя, на відміну від нас, живих, не можуть бути поруч зі своїми матерями та сказати їм добре слово. Тому у цей день ми вирішили нагадати усім, що у Житомирі є проблема, що не має того місця, де можна прийти та вклонитись нашим героям. Не просто прийти на кладовище до могили, а мати таке загальне місце, де можна побути разом з тими, хто віддав своє життя за Незалежність нашої країни. Ми чекали більше 3 років, нам обіцяли що буде проект, що буде виділено кошти, буде пам’ятник, але нічого не зроблено.

 

За словами Борислава Розенблата, на останній зустрічі  з матерями та дружинами воїнів він запропонував обрати місце – територію монумента Вічної Слави. Жінки підтримали ініціативу.

- Якщо тут з’явиться ще один пам’ятник чи меморіал, чи обеліск, чи алея Слави – буде дуже приємно, що є місце, куди зможуть приходити люди. Можливо хтось скаже, що місце недоречне, але слід згадати досвід великих європейських міст – Парижа, Лондона, де алеї та історичні ансамблі знаходяться в одному місці і покликані вшанувати військових усіх епох. Туди приїжджають люди з усього світу і вклоняються пам’яті героїв військових подій. Сьогодні, коли ми під’їжджали сюди, у той момент звідси поїхав автобус зі школярами. І це дуже символічно та приємно. І чому вони так само, як приходять та приїжджають до цього монумента, не можуть прийти до пам’ятного знака та вшанувати сьогоднішніх воїнів, які сьогодні захищають нашу землю та мирне небо. Ми повинні відновити справедливість та збудувати тут пам’ятник, до якого будемо приходити та згадувати наших воїнів, котрі віддали за нас своє життя.


Тетяна Стриженко, мама загиблого у війні десантника Стриженко Артема розповідає:

- Вже майже 4 роки, як ми не можемо обійняти нашого сина, і тільки можемо сходити до холодного каменю на кладовищі. Ці 4 роки ми чекаємо, що наша влада та місто зроблять таке місце, куди зможуть прийти усі. Зможуть показати діткам, та самі побачити. У нас часто запитують: За що загинули ваші діти? Я відповім: За те, щоб Ви спали спокійно. За нашу Україну. За те, щоб ми жили. Для нас сьогоднішній захід і дане питання дуже важливо, ми дуже довго цього чекаємо.

Також матері та дружини передали звернення нардепу, у якому вони описали свої проблеми щодо соціальних пільг від держави.

- Вони отримують 380 грн від держави за втрату годувальника - це взагалі нонсенс. Друге питання – це пришвидшення монетизації пільг, втому числі за проїзд. Ви знаєте, яка ситуація з проїздом, як ставляться водії до таких громадян. Вони не хочуть принижуватися, - зазначив Розенблат.



































Тэги: Житомир, АТО, памятник, мемориал, ОСС, Монумент вечной славы

Схожі новини:


Комментариев: 2
AlexIvanov
1 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 14:52:14, 14.05.2018 [Материал]

Идея хорошая- установить памятник.., Вы пишите , что нету места установить памятник солдатам АТО. Угол ул. Театральной и Киевской там было принято решение властью и общественностью установить этот памятник, что забыли? Даже деньги собрали житомиряне. А может мэрия продала эту землю? Покупателям скажу , что будет грандиозный скандал
Cobalt
2 Cobalt (Cobalt)   • 20:48:17, 15.05.2018 [Материал]

Жаль матерей.
Слава павшим.
Оголошення на ЖЖ інфо: