Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Будівництво, Україна

Як правильно обрати фасадну фарбу?

Автор: Сергій Ковальчук, 27.04.2024, 10:39:04 Як правильно обрати фасадну фарбу?

Вибір фасадної фарби — справа не надто вдячна, проте дуже відповідальна. Від якості та показників міцності фарби залежить довговічність покриття, естетика фасадів будинку. На ринку представлені декілька популярних категорій фасадних фарб: акрилові, силіконові, гумові. Розглянемо детальніше переваги кожної фарби. 

Безпечні та зручні в нанесенні акрилові фарби 

Акрилові фарби приваблюють доступною ціною, екологічно безпечним складом та відсутністю різкого запаху. Акрилові фарби утворюють покриття, стійке до вологи, негативного впливу атмосферних чинників. Акрилові фарби мають середній ступінь до забруднення, при цьому їх досить легко мити, навіть мийками високого тиску. 

Обережно слід обирати акрилові фарби для систем утеплення на основі мінеральної вати. Річ у тому, що акрилові фарби мають порівняно низьку проникність водяної пари.

Одна з найвідоміших акрилових фасадних фарб — Sniezka Standart Fasad, представлена в базовому білому кольорі. Фарба відрізняється чудовим рівнем адгезії до різних типів поверхонь, має легке нанесення, забезпечує паропроникність. 

Силіконові фарби — виняткова стійкість до вологи та забруднень

Силіконові фарби приваблюють високим ступенем стійкості до вологи та забруднень, тому фасади з таким покриттям зберігатимуть естетику довгі роки. Силіконові фарби гідрофобні, тому після дощу на фасадах ви зможете спостерігати перламутрові краплинки води. Завдяки високому ступеню гідрофобності, подібні фарби легко омиваються сильним дощем. При цьому вологостійкість вигідно доповнюється гарною паропроникністю, тому силіконові фарби сміливо можна наносити на будь-які системи утеплення та тинькування.  

В цій категорії приваблює ультра сучасна силіконова фарба FOVEO TECH FN 30, створена на базі новітніх досягнень у сфері декорування фасадів. Фарба містить силіконові смоли, завдяки яким зберігає високу паропроникність. Разом із цим гідрофобні засоби, що містяться у складі, гарантують надійний захист від вологи, котра не потрапляє до основи фасаду. 

Важливою відмінністю силіконової фарби є наявність у складі скляних мікро кульок, котрі в поєднанні з іншими компонентами створюють унікальне покриття — неоструктуру. 

Поєднання всіх унікальних компонентів забезпечує фарбу важливими властивостями: 

  • супер міцність; 
  • віддзеркалення світла, зменшення негативних наслідків нагрівання фарби; 
  • стійкість до механічних пошкоджень; 
  • зменшення площі контакту води з фасадом, створення краплинного ефекту; 
  • фарба не притягує бруд, відрізняється   самоочищення; 
  • властивості силікону надають фасаду естетичний вигляд.


Наноситься така фарба у два шари, з попереднім висиханням. 

В магазині «Околоремонта» у вас буде чудова можливість обрати фасадну фарбу будь-якого відтінку. Консультанти магазину допоможуть підібрати фасадну фарбу, котра відповідає типу фасадної поверхні, системи утеплення, а також ваших уподобань та вимог. 


 

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 27.04.2024 | Переглядів: 285 | будинок, Ремонт, будівництво, фарба, ФАСАД

Читайте також на цю тему: