Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, zirka  
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » 24 грудня - Резиденція Святого Миколая на «Мамаєвій Слободі»
24 грудня - Резиденція Святого Миколая на «Мамаєвій Слободі»
kvim_travel_ztДата: Пт, 16.12.2011, 14:17:17 | Сообщение # 1
Генерал-майор
Сообщений: 338
Репутация: 10
Награды: 3

Украина, Житомир
Резиденція Святого Миколая на «Мамаєвій Слободі»


Мамаєва Слобода - це чудовий музей української архітектури та побуту. На його території ( 9,2 га) розташовано близько 100 об'єктів, які відтворюють справжні козацькі поселення того часу: дерев'яна церква Покрови Пресвятої Богородиці, яка повністю функціонує, садиба гончаря, садиба титаря, садиба козаків-джур, "Шинок - коса над чаркою", козацькі гармати, гончарня, кузня, будинки козаків, дерев'яний вітряний млин, водяний млин, ставок "Красавиця", пасіка, військова канцелярія та ще багато інших.

З 10 грудня 2011 року до 30 грудня 2011 року на території Мамаєвої Слободи буде працювати «Резиденція Святого Миколая»

Козаки та козачки «Мамаєвої Слободи» мають щире прагнення навчити малюків багатьом добрим, чесним, справедливим речам та справам – наприклад тому, як наші прадіди напередодні свята Миколая пекли для дітей в печі української хати печатні медові пряники - «миколайчики». Діти бачили, як змішувалось борошно навпіл із гречаним медом. Яким чином крепко-накрепко вимішувалось руками медове тісто та заштовхувалось дитячими кулачками до різьбленої із липи форми пряничної дошки у вигляді «Рибки-карасика».

Крім печатних медівників у вигляді рибки-карасика, що будуть кластись до подарункових торбинок малюкам, будуть ще й інші подарункові торбинки, у яких будуть великі медівники із зображенням Коня та написом «Мамаєва Слобода», з фігурою Лева, а також із зображенням постаті Юрія Переможця верхи на коні.

Таким чином, батьки зможуть вибрати для своїх дітей майстер-клас із виготовлення особисто малюком печатного медового пряника – «миколайчика» – в одній із хат на території козацького селища, або придбати торбинку-подарунок, в якій обов`язково будуть: або ж печатний медівник у вигляді рибки-карасика, або ж медяник із зображенням Коня, або пряник із козацьким Левом, або ж печатний медовий пряник із зображенням Юрія Переможця. До торбинки-подарунка також входять кілька сюрпризів та українських сувенірів від Святого Миколая. Торбинки-подарунки мають різну вартість в залежності від розміру та ваги печатного медівника.

Проте найголовнішим дарунком для малюка буде те, що Святий Миколай особисто вручить дитині козацьку грамоту-атестат, засвідчену печаткою Війська Запорозького Низового та особистим підписом Святого Миколая, як підтвердження відвідання «Резиденції Святого Миколая» в козацькому селищі «Мамаєва Слобода» біля витоку легендарної річки Либідь.

Вартість вхідного квитка (оплачується додатково) до «Резиденції Святого Миколая» залежить від ваги печатного медового пряника – «миколайчика», який входить до обраного Вами подарунка. Відповідно, вартість вхідних квитків до «Резиденції Святого Миколая» (цебто вартість подарунка з печатним медовим пряником) на одну особу складає:
40 грн. (подарунок із малим печатним медовим пряником «рибкою»);
70 грн. (подарунок із середнім печатним медовим пряником «рибкою», або з із зображенням фігури Коня та написом «Мамаєва Слобода», або фігурою казкового Лева);
110 грн. (подарунок із великим печатним медовим пряником «Юрій Переможець»).

Додаткові послуги: майстер-клас із випікання печатних медових пряників або жайворонків, стрільба з лука, катання верхи на конях чи запряжених кіньми возах та санях, майстер-клас з ковальства, гончарства, вишивання, плетіння з соломи, приготування борщу, ліплення вареників тощо (дані послуги узгоджуються попередньо і оплачуються додатково).

А поки дітки спільно з господинями «трудяться» – виготовляють та печуть в печі однієї з українських хат на «Мамаєвій Слободі» можливо свій перший в житті печатний медовий пряник – «миколайчик», батьки можуть відпочити у "Шинку - коса над чаркою". Там Ви зможете почастувати хмільні традиційні українські напої (варенуха, чикилдиха, настоянка медова, вишняк та слив`янка) та традиційні страви історичної української кухні козацької доби (діє система знижок).

Вартість туру 110 грн.

З наступаючим Вас Новим Роком та Різдвом Христовим!




Сообщение отредактировал kvim_travel_zt - Пн, 19.12.2011, 17:41:56
Offline (Украина)  
  Блог пользователя kvim_travel_zt   
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » 24 грудня - Резиденція Святого Миколая на «Мамаєвій Слободі»
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: