Живий Журнал
 
  • Страница 3 из 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Модератор форума: Admin, Sandra  
У кого какая хлебопечка?
bizzonДата: Пн, 30.03.2015, 19:54:24 | Сообщение # 51
Подполковник
Сообщений: 117
Репутация: 25
Награды: 2

Украина, Житомир
Цитата LoL ()
угу,у нас джеми не люблять

Попробуйте сварить и понравится smile
Offline (Украина)  
  Блог пользователя bizzon   
HoakinaДата: Вт, 31.03.2015, 06:59:36 | Сообщение # 52
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата LoL ()
на відміну від покупного,такий трохи як силікон або можна еластичним ще назвати?
у мене як коли. Це від борошна залежить. Я такий люблю, але не часто виходить. Недавно виключила випадково хлібопіч, тісто підійшло саме собою 2 години, то такий вийшов. А у Вас які дріжджі? може від них теж залежати.
Offline (Германия)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Вт, 31.03.2015, 07:41:35 | Сообщение # 53
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
в мене саф-момент червоні,по рецепту йде 1 ч.л(мірна) це менше ніж 5 грамм,на пакетику вказано на 1 кг 11 грамм,тобто на мою кількість 5,8 грамма,в любому випадку їх багато,бо тісто бачу занадто підходить,я більш люблю класичний вигляд як у бездріжжового.Коли навчався і був на практиці у генделі "7"(ритуалка) то в них сподобався навіть дуже їх хліб,вони самі пекли(але там випікався в електричній духовці),такого хліба я більш ніде не їв,рецепту не памьятаю а так хочеться повторити.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Вт, 31.03.2015, 07:50:13 | Сообщение # 54
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир

Цитата LoL ()
в любому випадку їх багато,бо тісто бачу занадто підходить
тому і силіконовий він.
Цитата LoL ()
то в них сподобався навіть дуже їх хліб,вони самі пекли(але там випікався в електричній духовці),такого хліба я більш ніде не їв,рецепту не памьятаю а так хочеться повторити.
так, у них смачний хліб. А Ви розпитайте там когось. Підозрюю, що він на заквасці.

Добавлено (31 Март 2015, 08:50:13)
---------------------------------------------
я хочу теж такий спробувати. Наші бабці, коли випікали хліб, лишали трішки тіста, а потім на основі нього пекли наступну порцію і так постійно.

Offline (Германия)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Чт, 02.04.2015, 08:08:51 | Сообщение # 55
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Цитата Hoakina ()
я хочу теж такий спробувати. Наші бабці, коли випікали хліб, лишали трішки тіста, а потім на основі нього пекли наступну порцію і так постійно.
Так,то він і смачніший був,а ще ж в печі smile
Що до хліба в "7"там один нюанс,води йде трохи більше чим по стандарту,тобто зазвичай води в 2 рази(в 2,2) меньше за борошно,а тут води в 1.8 рази меньше.
Я от років зо два тому пробував для себе в духовці пекти,знайшов рецепт одного нью-йоркського пекаря,в нього там взагалі тісто аж пливло,а дріжжів геть мало,так ви знаєте хліб дуже і дуже хороший виходив,шкірочка хрустка а в середині як вата повітряна і матова така,от такий і хочу,є один рецепт,спробую по ньому завтра і відпишу що вийшло.Зменшення к-сті дріжжів мені дало мякиш такий як хотів,мабуть в рецептурі не враховується які саме дріжжі ви-ються.

Добавлено (02 Апрель 2015, 09:08:51)
---------------------------------------------
Рецепт не поганий,вийшло те що хотів smile



Сообщение отредактировал LoL - Вт, 31.03.2015, 08:46:15
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Чт, 02.04.2015, 12:03:59 | Сообщение # 56
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
LoL, пекла по основному рецепту, але на режимі Французький хліб (на 1 годину більше печеться) - хліб високий вийшов з пружним м*якишем. Дуже смачний.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Чт, 02.04.2015, 14:23:08 | Сообщение # 57
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
А у вас який рецепт? Напишіть будь-ласка)
Offline (Соединенные Штаты)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Чт, 02.04.2015, 16:04:11 | Сообщение # 58
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
На 700 грам хліба беру: 300 мл води (молоко, кисле молоко), 1,2 чайної ложки солі, 1 ст. ложка цукру, 450 грам борошна ( можна 80% пшеничного, 20% кукурудзяного чи житнього, манки), 1 ч.л (маленька мірна від хлібопічки) львівських дріжджів. Печеться 2,50 годин. Доцільності використання олії не бачу, тому не ллю. Печу такий хліб уже років 4 точно - скільки в мене ця хлібопічка, вона на максимум 900 грам, але печу завжди 700.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Чт, 02.04.2015, 19:03:17 | Сообщение # 59
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Не погано.в мене на 750\1000  і пече 3год 20 хв.,рецепт у мене схожий з вашим,жінка полюбляє такий хліб,він повітряно-ніжний виходить.Доречі,2,5 год це який у вас режим?


Сообщение отредактировал LoL - Чт, 02.04.2015, 22:37:47
Offline (Соединенные Штаты)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Пт, 03.04.2015, 11:11:34 | Сообщение # 60
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата LoL ()
Доречі,2,5 год це який у вас режим?
2 години і 50 хв - основний режим для 680 грамового хліба світла скоринка
Offline (Швейцария)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Пн, 31.08.2015, 13:20:22 | Сообщение # 61
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Де в житомирі можна придбати борошно 1 та 2 гатунків? Щось не дуже популярне воно,а даремно...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Пн, 31.08.2015, 14:10:43 | Сообщение # 62
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
LoL, на Житньому колись було
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Пн, 31.08.2015, 14:27:27 | Сообщение # 63
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Був позавчора там,ходив по рядах з борошном,кажуть немає,мабуть продають те на що є попит
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
BayanДата: Сб, 12.09.2015, 23:29:42 | Сообщение # 64
Сержант
Сообщений: 28
Репутация: 0
Награды: 0

Украина, Харьков
Интересно, все хлебопекарни используют оборудование типа такого analit-pribor.com.ua ? Или достаточно нанять хорошего технолога? Вроде как те кто производит хлеб не имеют контакта непосредственно с зерном, а уже получают на завод муку. Верно я понимаю? Т.е. лабораторию иметь желательно не не обязательно.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Bayan   
CobaltДата: Вс, 13.09.2015, 19:06:12 | Сообщение # 65
Генералиссимус
Сообщений: 8898
Репутация: 6283
Награды: 480

Украина, Житомир
Цитата Bayan ()
Или достаточно нанять хорошего технолога?
Безработный технолог? wink
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Cobalt   
KuzyaPavlovaДата: Вс, 13.09.2015, 20:33:07 | Сообщение # 66
Генерал-лейтенант
Сообщений: 642
Репутация: -15
Награды: 8

Украина, Zhitomir
а цікаво вже борошно нового врожаю
Offline (Украина)  
  Блог пользователя KuzyaPavlova   
LoLДата: Пн, 14.09.2015, 12:55:16 | Сообщение # 67
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
знайшов борошно на житньому 1 і 2 сорту,хліб чудовий з нього smile
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
СalikusuДата: Пн, 14.09.2015, 13:02:52 | Сообщение # 68
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
LoL, діліться рецептом.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
LoLДата: Пн, 14.09.2015, 17:01:15 | Сообщение # 69
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Високий сорт взагалі перестав купувати,то не хліб а "пустишка" виходить,чистий вуглевод швидкий,там корисного нічого взагалі немає,взагалі в виробництві тільки і використовується 1 сорт для випічки столових сортів хліба,високий сорт борошна підходить тільки для здоби,бісквітів.
Хотів спробувати борошно з твердих сортів але це рідкість в Житомирі да і дорогувато.
Пізніше зроблю хліб з борошна 2 сорту + солод.
Рецепт на 750 грам з 1 сорту+житнє борошно,скоринка темна,4 год 30 хв,режим цільнозерновий,тому -
Борошно 1 сорт - 400гр
Борошно житнє 140 гр
Вода кипячена або з фільтра- 280 гр
Олія рафінована - 20-25 гр (1,5 ст ложки)
Цукор - 6 гр (1ч.л)
Сіль - 12 гр.(1,5 ч.л)
Оцет (спиртовий або яблуневий)- 1 ч.л
дріжжі червоні сухі(саф момент) - 0,5 ч.л
В залежності від типу дріжжів змінюється їх кількість.
Виходить ось такий хліб -



Сообщение отредактировал LoL - Пн, 14.09.2015, 17:08:38
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Пн, 14.09.2015, 17:55:56 | Сообщение # 70
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата LoL ()
20-25 гр (1,5 ст ложки)
а я перестала лити олію, різниці не побачила.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Пн, 14.09.2015, 18:28:42 | Сообщение # 71
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Олія дає трохи більший строк зберігання,і впливає,в незначній мірі,на смак...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Пн, 14.09.2015, 19:03:28 | Сообщение # 72
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата LoL ()
більший строк зберігання
ха-ха, головне відбити гарячий хліб, то є шанс йому прожити добу, якщо масла вдома нема, правда biggrin
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Пн, 14.09.2015, 20:14:40 | Сообщение # 73
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Цитата Hoakina ()
Hoakina
то воно так happy але я стараюсь його відстояти пів дня,бью по пальцям хто бере гарячий biggrin Зазвичай за пів дня зїдається французький хліб а цей темний днів два їдять.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
aurumДата: Вт, 15.09.2015, 06:40:56 | Сообщение # 74
Майор
Сообщений: 97
Репутация: -23
Награды: 5

Украина, Житомир
В мене найкрутіша - накінець то побудував піч. в суботу будемо перший хліб випікати.

Добавлено (15.09.2015, 07:40:56)
---------------------------------------------

Цитата LoL ()
Де в житомирі можна придбати борошно 1 та 2 гатунків? Щось не дуже популярне воно,а даремно...
В Каравані було, 4 вересня купував фасоване. 1-го сорту
Offline (Украина)  
  Блог пользователя aurum   
HolyWandererДата: Вт, 15.09.2015, 09:41:06 | Сообщение # 75
Генерал-майор
Сообщений: 317
Репутация: -43
Награды: 25

Украина, Житомир
Цитата LoL ()
Олія дає трохи більший строк зберігання,і впливає,в незначній мірі,на смак...
Хоакине плевать на это. Ложка сэкономленного масла больше греет её душонку) Она же умнее всех остальных, а поэтому и "Доцільності використання олії не бачу, тому не ллю.". Куриное мышление, короче говоря.

Теперь по теме. Друзья, хочу анонсировать Вам иной вид хлеба, о котором вы, наверное, давно все знаете, но по тем или иным причинам до сих пор не решались его сделать. Речь о хлебе на закваске.
Преимуществ этого хлеба очень много,
- во-первых, он архивкусный, оч. напоминает хлебушек из печи, как в селе.
- Во-вторых, как и сельский натуральный хлеб, этот - не цветёт,
- В-третьих, в нём не используются вредоносные дрожжи, которые вы покупаете в магазине, вредные вещества которых из организма выводятся очень долго. В своё время, Гитлер направлял целые составы поездов с термофильными дрожжами, чтоб ими кормились советские солдаты, ну и как бы чтоб болели лучше из-за них.

Самый простой рецепт такого хлеба на "вечной закваске" есть вот здесь: http://hlebopechka.ru/index.p....65294.0

После этого хлеба Вам вряд ли захочется обратно переходить на обычный дрожжевой хлеб, который уже на след. день буквально теряет весь свой "товарный вид".
Offline (Гонконг)  
  Блог пользователя HolyWanderer   
  • Страница 3 из 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Поиск: