Живий Журнал
 
  • Страница 2 из 2
  • «
  • 1
  • 2
Модератор форума: Admin, Sandra  
Форум Житомира » Бизнес и политика » Барахолка, купить-продать » Как сделать йогурт дома (заквасочные культуры для кисломолочной продукции)
Как сделать йогурт дома
appleloverДата: Вт, 08.01.2013, 18:43:06 | Сообщение # 26
Я тоже люблю готовить йогурт в домашних условиях. Покупаю закваски для йогурта (http://domzakvasok.ru/21-classic ) и молоко, а так как у меня нет йогуртницы и хлебопечки, то я добваляю закваску в теплое молоки и переливаю получившуюся смесь в термос. Оставляю на всю ночь, а утром мы кушаем готовый йогурт. Очень вкусно.
(Беларусь)  
  Блог пользователя applelover   
VandaДата: Вт, 08.01.2013, 22:13:32 | Сообщение # 27
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
На якомусь продвинутому російському форумі начиталася, що болгарську паличку і термофільний стрептокок треба "холить и лилеять", як вони писали, а не перезаквашувати щоразу наново. Тобто люди перезаквашують свою закваску і ніяких інших не купують. Бо так, пишуть, мовляв йогурти зберігалися віками і передавалися з покоління в покоління. Якщо цей народ з форума їде на море, приміром, то вони закваску висушують в сушці для фруктів і зберігають в морозилці. А потім заквашують молоко.. І так цілий рік до чергової поїздки.
Але це тільки для йогуртниць, що не перегрівають, у тих, що перегрівають через кілька разів перезаквашування йогурти стають гіркими. Я поки що 5 разів перезаквашувала з Активії, все чудово, смак супер.
Одна подруга агітує за Гуд Фуд, які є в кожній аптеці, інша купує закваски в інституті молока і мяса.. Але мені лінь цим займатися, тим більше, що порошкові закваски, як жаліються на форумах, іноді не заквашуються. Побачимо, скільки протримається смак smile
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
SunnyRainДата: Ср, 09.01.2013, 18:42:26 | Сообщение # 28
Майор
Сообщений: 90
Репутация: 57
Награды: 4

Украина, Zhytomir
Vanda, дуже цiкава iнформацiя! Я купую Гуд Фуд, вони бiльш подобаються чим iншi, але перезаквашувала тiльки два раза. Тобто готую перший раз з бактерiй, далi два наступних з залишкiв cвого йогурта. А потiм наново купую закваску.
Тепер спробую, щоразу зi свого йогурту робити. Подивимся на ckiльки вистачить
Offline (Украина)  
  Блог пользователя SunnyRain   
VandaДата: Ср, 09.01.2013, 21:59:30 | Сообщение # 29
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
SunnyRain, як наполягає моя подруга, що постійно користується Гуд Фуд і тільки раз перезаквашує, там якісь біфідобактерії та пробіотики, дуже їй подобаються, які не можуть перезаквашуватися в домашніх умовах. Відповідно в наступний йогуртах їх уже не буде і якщо йогуртниця не перегріває, то залишаться лише болгарська паличка і стрептокок. Якщо перегріває, як Тефаль, то й ті здохнуть і це буде не йогурт, а гіркі помиї.. Це важливий момент, в йогуртниці має бути не більше 40 градусів, при 45 бактерії вже дохнуть.

Я не дуже заморочуюсь модними бактеріями, мені вистачає традиційних йогуртових smile Але все ж одну закваску я зіпсувала. Заквасила не свіжопочатий, а відкритий раніше пакет молока, й кірка на поверхні йогурту вийшла гіркою. Кірку викинула і перезаквасила на правильному молоці - все ок, смак чудовий smile
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
Форум Житомира » Бизнес и политика » Барахолка, купить-продать » Как сделать йогурт дома (заквасочные культуры для кисломолочной продукции)
  • Страница 2 из 2
  • «
  • 1
  • 2
Поиск: