Живий Журнал
 
    ЖЖ ІНФО » Відео » Война в Украине » Автор відео: ГРАД

    Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом

    31.03.2023 0 / 1 0.0 0

    Описание материала

    З 1 квітня в Україні запроваджується електронний рецепт на всі рецептурні лікарські засоби, а це близько 60% зареєстрованих препаратів. За словами медиків, таке нововведення дозволить посилити контроль за відпусткою ліків в аптеках та запобігти можливим негативним наслідкам самолікування.

    Отримати е-рецепт можна буде у будь-якого лікаря незалежно від наявності декларації. Водночас, пацієнт має бути обов'язково зареєстрований в Електронній системі охорони здоров'я, – зазначає доктор медичних наук Олена Колоденко.

    Система електронних рецептів зручна, зокрема, для людей, які мають гостре чи хронічне захворювання, і вимагають продовження лікування чи профілактики. Щоб отримати е-рецепт дистанційно, досить просто звернутися до свого сімейного лікаря доступним засобом зв'язку. Після цього пацієнт отримує номер електронного рецепту та унікальний код погашення.

    В екстреному випадку лікар може виписати і паперовий рецепт, за яким також можна придбати ліки.

    Придбати ліки за електронним рецептом в аптеці можна протягом 30 днів. е-рецепт можна також погасити частково, тобто придбати менше ліків, ніж призначено лікарем. При цьому повторно отримувати рецепт для відпустки залишку ліків не потрібно.

    На які ліки потрібен рецепт – пояснює МОЗ.

    Відео кадри:

    Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом

    Перегляд відео:

    Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом

    Інформація про відео

    Язык: Русский
    Автор: ГРАД

    Скріншоти из відео

    Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом Багато популярних ліків відпускатимуть за електронним рецептом

    Коментарі: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]


    Лучшее предложение на сегодня (19.03.2024)