Живий Журнал
 
Модератор форума: Admin, kefir  
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » Работа Правительства Украины (Обсуждаем работу правительства)
Работа Правительства Украины
yulyayulyaДата: Чт, 13.05.2010, 14:51:49 | Сообщение # 276
тролль в законе
Сообщений: 3151
Репутация: 1359
Награды: 113

Украина, Житомир
Quote (BIGor)
ВВП Японии постепенно падает, долг Японии равен 300% ВВП. В стране дефляция...

Значит японцы неплохо живут. Они уже накупили все, что нужно. А учитывая то, что их техника и т.д. надежные им не нужно покупать новое каждые 3-5 лет. Так, что теперь спрос создает только новое подростающее поколение. По мере надобности. А может и не покупает, если остается в наследство чтото. В общем к чему я, возможно ВВП падает не потому, что плохо живут, а потому что им не нужен реально такой большой ВВП, вот он и падает до уровня спроса. biggrin

Добавлено (13 Май 2010, 14:51:49)
---------------------------------------------
К тому же новых людей все меньше, ведь у развитых стран как правило смертность превышает рождаемость. Так, что и ВВП поменьше надо.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя yulyayulya   
MasterXДата: Чт, 13.05.2010, 15:37:54 | Сообщение # 277
Генералиссимус
Сообщений: 4889
Репутация: 2558
Награды: 40

Украина, Житомир
Quote (Andron)
а що заважає збільшувати грошову масу пропорційно збільшенню ВВП?
тоді ціни будуть стабільні!

і ще ... от рівень інфляції наприклад 10%
я не буду зараз купляти телефон за 500 грн., знаючи що він через рік коштуватиме всього на 50 грн. більше, якщо він в даний момент мені нахрін не потрібен!
інфляція це не стимул до покупок сьогодні, для цього може бути тільки гіперінфляція ... коли гребуть все що попало наперед.
стимул покупок на сьогодні це потреба! все.

Бо грошову массу треба збільшувати до того як випускається валовий продукт під конкретні проекти і плани, які потрібно контролювати, щоб збільшення грошової маси відповідало росту ВВП. До того ж треба контролювати , щоб ці кошти дішли до споживача, і щоб багато ВВП не пішло на експорт, щоб забеспечити ці кошти на внутрішньому ринку. Така модель більше притамана для економіки СРСР, де все контролюється державою і економіка регулюється вручну.
А в ринковій економіці грошову масу збільшують під конкретні державні прокекти, чи на галузі, ринки яких монополізовані державою, де можна все проконтролювати. А більшість ринкив регулются автоматично із залученням коштів під проекти із різних джерел, які важко та дорого контролювати державі.
Тому для ринковії економіці в такому регулюванні нема сенсу. Воно неконтролюємо.

По прикладу...
Звісно, ти будеш купувати ти речі, в яких є потреба. Про інше і мови нема. Просто, якщо вона в тебе є, ти завжди будеш приймати рішення за купити, чи почекати трохи. І показник інфляції чи дефляції частково буде впливати на твоє рішення. Чим ти довше затягуєш з поукупкою, тим гірше для економіки. Звісно стимули чи мотиви для покупки у окремої людини можуть бути доволі різні. Але макраекономіка оперує настрями суспільства, а не окремих людей. Багато залежить від влади, менталітету, освіти громадян і інших показників суспільства в якому розвивається економіка. Тому в різних країнах використовують різні моделі економічного розвитку зі своїми показниками.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя MasterX   
AndronДата: Чт, 13.05.2010, 16:36:47 | Сообщение # 278
Генерал-полковник
Сообщений: 1246
Репутация: 135
Награды: 36

Украина, Житомир-Хмельницький
Quote (BIGor)
В 2009 году наш ВВП уменьшился на 15%. Вопрос: денежная маса у нас упала на 15%?

а при чому тут це? це залежить від дій конкретних політиків...
до влади прийшла тимошенко - жити стало краще? такий же приклад ні про що...
Quote (BIGor)
Andron а откуда ты знаеш, что твоя ЗП через год увеличится? Индексация ЗП даже у госслужащих не покрывает саму инфляцию.

про індексацію мова не йшла... а про те що інфляція стимулює покупки ..
і я сказав щоб це було так, треба щоб інфляція була хоча б 50%.
Quote (BIGor)
Кто сказал что экономика Японии прекрасно живёт? ВВП Японии постепенно падает, долг Японии равен 300% ВВП. В стране дефляция...

а пошукай який зовнішній борг гамерики ... тільки не впади зі стула від такої цифри.
Quote (MasterX)
Чим ти довше затягуєш з поукупкою, тим гірше для економіки.

ти думаєш що ми так офігенно зароблятимемо, що гроші пакуватимемо в мішки і на горище?
прям таки без інфляції нічого ніхто не купуватиме...
та будуть брати те що потрібно. а свою чергу ринок подаватиме ці товари в таких обсягах, які потрібні.
от мені зараз треба зробити ремонт в квартирі, купити машину (маленьку), і ще раз хоч з'їздити на море - а хрін! бо нема за шо. багато в такому випадку заробила економіка?? у мене ж дефіцит товару офігенний!
не буде народ збирати бумажки в мішки при надлишку, бо не буде в цьому потреби. якщо буде стабільність - люди не боятимуться що завтра залишаться на вулиці.
це зараз ніхто не впевнений в завтрашньому дні, от і ховають ничку но чорний день.
от тобі і застій....

p.s. в головах у нас розруха ... всі проблеми тільки через це.



Сообщение отредактировал Andron - Чт, 13.05.2010, 16:37:18
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Andron   
MasterXДата: Чт, 13.05.2010, 20:08:33 | Сообщение # 279
Генералиссимус
Сообщений: 4889
Репутация: 2558
Награды: 40

Украина, Житомир
Andron
Якщо в тебе немає коштів, то взагалі нема про що говорити. Яка тобі різниця знеціняться кошти, чи подорожчають, якщо в тебе їх нема.

І так як нема у нас зараз стабілного розвитку та із-за нашого менталітету, ця теорія погано лягає на наші реалії. Бо ніхто нічього не планує і живе так, як виходить.

Якщо настане стабільність (можливо у всії країні, можливо у тебе особисто), і ти будеш заробляти нормально, просто змушений будеш планувати , що зробити з надлишком коштів, яки ти заробляєш (як їх потратити і коли), бо на всі твої поточні витрати коштів завжди вистачить, і такий показник як інфляція, ти просто змушений будеш враховувати для того, щоб цей надлишок кудись інвестувати.

А дефляція змушує підприємства з часом зменшувати ЗП чи робити меш якісні продукти. Щоб підприємсва хочь щось заробляли. Ну і звісно буде знижуватись рівень життя.

Так що дифляція не вигідна нікому, балансу ВВП та грошової маси добитися вкрай важко в ринкових умовах, а невелика інфляція - самий оптимальний варіант для любої ринкової економіки.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя MasterX   
AndronДата: Чт, 13.05.2010, 20:33:07 | Сообщение # 280
Генерал-полковник
Сообщений: 1246
Репутация: 135
Награды: 36

Украина, Житомир-Хмельницький
Quote (MasterX)
просто змушений будеш планувати , що зробити з надлишком коштів, яки ти заробляєш (як їх потратити і коли), бо на всі твої поточні витрати коштів завжди вистачить

"Храните ваши деньги в сберегательных кассах! Если конечно они у вас есть..." (с)
ось для цього є банки, тільки нормальні банки, а не приватні картелі...
тоді гроші не лежатимуть під подушкою, а працюватимуть.
Quote (MasterX)
і такий показник як інфляція, ти просто змушений будеш враховувати для того, щоб цей надлишок кудись інвестувати.

приклад: інфляція 2%. тобто через рік товар Х коштуватиме не 100, а 102 грн. - ти думаєш це поштовх до інвестицій? по моєму це смішно...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Andron   
babaДата: Чт, 13.05.2010, 20:48:06 | Сообщение # 281
Генерал-полковник
Сообщений: 1588
Репутация: 895
Награды: 119

Украина, Житомир
Старая семья евреев!Внук спрашивает:-"Дедушка,сколько будет2*2"? Дед отвечает: " Ты сначала скажи,МЫ продаем или покупаем"!??? cool
Offline (Украина)  
  Блог пользователя baba   
BIGorДата: Чт, 13.05.2010, 22:20:06 | Сообщение # 282
Генералиссимус
Сообщений: 2088
Репутация: 2597
Награды: 87

Украина, Житомир
Quote (Andron)
приклад: інфляція 2%. тобто через рік товар Х коштуватиме не 100, а 102 грн. - ти думаєш це поштовх до інвестицій? по моєму це смішно...

В этом примере ты ложиш депозит в гривне на год под 20% и получаеш на выходе 120 грн. И можеш товар купить, и ещё останется.

А о дефляции можно говорить смотря на индекс потребительских настроений в Украине.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя BIGor   
)(a0(Дата: Чт, 13.05.2010, 22:51:46 | Сообщение # 283
Генерал-полковник
Сообщений: 1222
Репутация: 138
Награды: 60

Украина, City
Україна й Росія розроблять спільні посібники для вчителів історії – Табачник

Спільні навчальні посібники для вчителів історії України та Росії будуть видані до кінця 2010 року, заявив міністр науки та освіти України Дмитро Табачник. «Видамо ми його швидко, а охоплювати він має період від початку стародавньої історії утворення людського суспільства на території України та Росії і до ХХI століття», – сказав український урядовець під час відео-мосту Київ – Москва.

При цьому він заявив, що, на його погляд, поки що зарано говорити про створення спільного підручника з історії, однак при розробці зазначеного посібника можна було б знайти спільні підходи до найбільш «хворобливих моментів спільної історії».

Крім того, Табачник повідомив, що в планах Міністерства освіти України відновити підготовку в педагогічних університетах викладачів і вчителів російської мови і літератури. «Просто ховатися від цієї проблеми безглуздо. І якщо є 1700 шкіл в Україні (школи з викладанням російською мовою), є кафедри славістики у величезній кількості університетів, ми не можемо сунути голову в пісок і вдавати, що все, що відбувається навколо нас, нас не стосується», – сказав він.

Зі свого боку, заступник міністра освіти і науки Росії Ісаак Калина заявив, що Росія може надати допомогу в підготовці вчителів цього профілю в російських вишах. «Ми готові відкрити філії наших вишів, крім того, ми готові прийняти в рахунок квоти до наших педагогічних вишів, для підготовки вчителів російської мови... і звичайно ж, якщо буде відповідна заявка, то ми шукатимемо випускників наших вишів для роботи в школах України», – запевнив Калина.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя )(a0(   
MasterXДата: Чт, 13.05.2010, 22:52:21 | Сообщение # 284
Генералиссимус
Сообщений: 4889
Репутация: 2558
Награды: 40

Украина, Житомир
Quote (BIGor)
Quote (Andron)
приклад: інфляція 2%. тобто через рік товар Х коштуватиме не 100, а 102 грн. - ти думаєш це поштовх до інвестицій? по моєму це смішно...

В этом примере ты ложиш депозит в гривне на год под 20% и получаеш на выходе 120 грн. И можеш товар купить, и ещё останется.

А о дефляции можно говорить смотря на индекс потребительских настроений в Украине.

smile При инфляции 2% ставка депозита 20%? Это что-то из области фантастики.

Andron
На рахунок поштовха, то він не в цьому. Коли ти знаєш що кошти обезціняться, то ти не будеш їх тримати під подушкою, а будеш думати куди їх притулити. Вкладення в банк на депозит - це теж інвестуваняя в ВВП, тілки не пряме.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя MasterX   
PassionarДата: Чт, 13.05.2010, 22:57:12 | Сообщение # 285
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Quote (MasterX)
При инфляции 2% ставка депозита 20%? Это что-то из области фантастики.

При запланированной инфляции в 13.1% на 2010 год проценты по депозитам, например, в ВТБ - 17.75% (джо недавнего времени было 22%).
Но это теория, как будет на практике - покажет время.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
AndronДата: Чт, 13.05.2010, 23:46:50 | Сообщение # 286
Генерал-полковник
Сообщений: 1246
Репутация: 135
Награды: 36

Украина, Житомир-Хмельницький
Quote (MasterX)
Коли ти знаєш що кошти обезціняться, то ти не будеш їх тримати під подушкою, а будеш думати куди їх притулити. Вкладення в банк на депозит - це теж інвестуваняя в ВВП, тілки не пряме.

так я ж навів приклад на скільки вони обезціняться ...
економія в 2грн за рік є поштовхом до споживання??

p.s. по моєму з таким рівнем розвитку пластикових карток/електронних рахунків і іншого гроші в любому випадку не лежатимуть під подушкою, а на картках - вважай в обігу. головне щоб банк був надійний, таким має займатися тільки держ банк імхо ))



Сообщение отредактировал Andron - Чт, 13.05.2010, 23:51:06
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Andron   
MasterXДата: Пт, 14.05.2010, 00:37:21 | Сообщение # 287
Генералиссимус
Сообщений: 4889
Репутация: 2558
Награды: 40

Украина, Житомир
Quote (Passionar)
При запланированной инфляции в 13.1% на 2010 год проценты по депозитам, например, в ВТБ - 17.75% (джо недавнего времени было 22%).
Но это теория, как будет на практике - покажет время.

Обычно банки практикуют держать депозитную ставку нац. валюты примерно на уровне инфляции, если только нет проблем с ликвидностью как во время кризиса. Иначе клиенту трудно объяснить, что его деньги не обесцениваются.

Quote (Andron)

так я ж навів приклад на скільки вони обезціняться ...
економія в 2грн за рік є поштовхом до споживання??

100грн - це не накопичений надлишок коштів. Це так -погуляти на годинку. smile


Сообщение отредактировал MasterX - Пт, 14.05.2010, 00:41:19
Offline (Украина)  
  Блог пользователя MasterX   
PassionarДата: Пт, 14.05.2010, 00:40:50 | Сообщение # 288
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Quote (MasterX)
Обычно банки практикуют держать депозитную ставку нац. валюты примерно на уровне инфляции

Да видимо так и есть, вот уже 3-й год наблюдаю движение процентных ставок и уровень инфляции. Но всеже деньги это время не кисли в подушке, а работали и на страну и на того кто вложил! )
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
virusДата: Пт, 14.05.2010, 02:45:48 | Сообщение # 289
Генералиссимус
Сообщений: 2118
Репутация: 429
Награды: 31

Чешская Республика, где-то в Чехии
Ребята,интересно говорите,но это не по теме..... smile
Offline (Чешская Республика)  
  Блог пользователя virus   
AndronДата: Пт, 14.05.2010, 08:46:05 | Сообщение # 290
Генерал-полковник
Сообщений: 1246
Репутация: 135
Награды: 36

Украина, Житомир-Хмельницький
Quote (MasterX)
100грн - це не накопичений надлишок коштів. Це так -погуляти на годинку. smile

це просто приклад...
додай скільки захочеш нулів, суть від цього не змінюється ))
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Andron   
PassionarДата: Пт, 14.05.2010, 18:24:15 | Сообщение # 291
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Два депутата могут получить по 5 лет за беспорядки в Раде

Источник

Цитата:
"Для привлечения к уголовной ответственности Гримчака и Парубия парламент должен лишить их депутатских полномочий."

Видимо все же кому-то прийдется ответиь за дебош в ВР!

Предложенное Россией объединение Газпрома и Нафтогаза для РФ − более приоритетный проект, чем создание трехстороннего газотранспортного консорциума с участием европейских партнеров. Об этом в четверг журналистам заявил глава администрации президента Сергей Нарышкин.

Источник

РФ сделал свой ход, теперь посмотрим, чем и как ответит Украина.

Игра идет по серьезному. Наконец, Украина достойно держит удар и может четко и жестко отстаивать свои национальные интересы без истерик как с одной так и с другой стороны.
Это и есть авторитет государства. Когда и в европах затихли ("эти их внутренние дела") и наблюдают как разрешиться вопрос. Ющенко нервно курит в стороне (лепит глечики)!



Сообщение отредактировал Passionar - Пт, 14.05.2010, 21:34:41
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
GageДата: Сб, 15.05.2010, 00:07:30 | Сообщение # 292
Генерал-лейтенант
Сообщений: 590
Репутация: 311
Награды: 37

Украина, Киев
Quote (Passionar)
Это и есть авторитет государства.

Хоть бы смайлик поставили. biggrin
Многие сейчас используют термин "Гондурас", когда речь идёт о государстве.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Gage   
PassionarДата: Пн, 17.05.2010, 15:01:36 | Сообщение # 293
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Quote (Gage)
Многие сейчас используют термин "Гондурас", когда речь идёт о государстве.

Это их уровень. Пускай говорят.
Для меня - Украина.
А поржать я могу и в другом месте )

Добавлено (17 Май 2010, 15:01:36)
---------------------------------------------
Мнение Фельдмана о переходе в Коалицию

Источник

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
KorvinДата: Пн, 17.05.2010, 16:27:20 | Сообщение # 294
Генерал-полковник
Сообщений: 1107
Репутация: 121
Награды: 66

Украина, Житомир
Свято на 1 мільярд, або Vip-утриманці українського народу
Но разве симпатикам Януковича это заставит задуматься? Даже учитывая его громкие предвыборные (и мелкие послевыборные) заявления, как власть имущие начнут люто и не щадя живота экономить.
Хоть ссы в глаза - все божия роса.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Korvin   
PassionarДата: Пн, 17.05.2010, 16:37:08 | Сообщение # 295
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
S&P повысило суверенный кредитный рейтинг Украины

Цитата:
"... Украина улучшила политическую координацию, ...
удалось улучшить на государственном уровне отношения с основными внешними торговыми партнерами, сократить на 30% тарифы на российский газ в текущем году..."

Источник

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
СашкоДата: Пн, 17.05.2010, 18:26:11 | Сообщение # 296
Генералиссимус
Сообщений: 2492
Репутация: 1374
Награды: 94

Великобритания, Житомир
Quote (Korvin)
Но разве симпатикам Януковича это заставит задуматься? Даже учитывая его громкие предвыборные (и мелкие послевыборные) заявления, как власть имущие начнут люто и не щадя живота экономить.

http://zhzh.info/forum/24-4032-10

Уверен, будет два "железных" аргумента на всё это:
1 А шо, Юля лучше была? Наворовала вон сколька
2 Зато при Януковиче с Азаровым власть стабильная и с Россией отношения налаживаются.

Offline (Великобритания)  
  Блог пользователя Сашко   
KorvinДата: Пн, 17.05.2010, 18:38:57 | Сообщение # 297
Генерал-полковник
Сообщений: 1107
Репутация: 121
Награды: 66

Украина, Житомир
Quote (Сашко)
http://zhzh.info/forum/24-4032-10

Ага, почитал. Все больше убеждаюсь, что мой коммент №25 довольно точно иллюстрирует ситуацию.
"Жируют, говорите? Так ведь наши жируют, родименькие, которые против НАТО и за русский язык! Нашим можно, они хорошие"

Quote (Сашко)
2 Зато при Януковиче с Азаровым власть стабильная и с Россией отношения налаживаются.

Вспоминается железобетонный арг: "Зато войны нет!"
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Korvin   
virusДата: Вт, 18.05.2010, 23:39:39 | Сообщение # 298
Генералиссимус
Сообщений: 2118
Репутация: 429
Награды: 31

Чешская Республика, где-то в Чехии
http://podrobnosti.ua/power/2010/05/18/686961.html
Quote
Следующим шагом со стороны Евросоюза будет отмена визового режима для украинцев.
Об этом заявила заместитель главы Администрации президента Анна Герман в эфире "5 канала".

она шо,sci-fi насмотрелась?Этого еще долго не будет,особенно после "братских обьятий".

Тут как-то нашел данные,которые меня удивили.Мы все время ругали наше правительство и президента(бывших)но уровень безработицы в январе 2010 года был 1,9%.В то время как в Чехии 9,8%. а сто процентов уверенный что по Европе приблизительно одинаковый уровень.С одной стороны я приятно удивлен,потому-что в стране,в которой промышленность сейчас не очень,такой маленький процент.С другой стороны напрашивается вопрос:"если нет промышленности,так чем тогда занимаемся"? smile

Offline (Чешская Республика)  
  Блог пользователя virus   
babaДата: Вт, 18.05.2010, 23:54:28 | Сообщение # 299
Генерал-полковник
Сообщений: 1588
Репутация: 895
Награды: 119

Украина, Житомир
virus, Тут проблемы в стране! Подписали договора по окончанию строительства крейсера, одна беда....НЕт кому писать программы для станков с ЧПУ! ВозвраЩАйся! biggrin
Offline (Украина)  
  Блог пользователя baba   
virusДата: Ср, 19.05.2010, 00:22:15 | Сообщение # 300
Генералиссимус
Сообщений: 2118
Репутация: 429
Награды: 31

Чешская Республика, где-то в Чехии
baba, ох приеду,ох напишу...... biggrin
Offline (Чешская Республика)  
  Блог пользователя virus   
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » Работа Правительства Украины (Обсуждаем работу правительства)
Поиск: