Живий Журнал
 
  • Страница 2 из 2
  • «
  • 1
  • 2
Модератор форума: Admin, Sandra  
Форум Житомира » город Житомир » Житомир, новости » Процедура отказа от услуг ЖСК
Процедура отказа от услуг ЖСК
либертиДата: Пт, 16.04.2010, 19:13:10 | Сообщение # 26
Генерал-полковник
Сообщений: 1040
Репутация: 237
Награды: 39

Украина, житомир
Quote (Intala)
ссылочку дайте

http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/TF007566.html.
:http://apelyacia.org.ua/node/4087.
Если не выполняется уборка территории или мусора,то и указывается именно это. В двух экземплярах,с входящим номером или заказным письмом(квитанцию сохранить).


Сообщение отредактировал либерти - Пт, 16.04.2010, 21:05:38
Offline (Украина)  
  Блог пользователя либерти   
McSymДата: Сб, 17.04.2010, 09:06:48 | Сообщение # 27
Старый партизан
Сообщений: 419
Репутация: 13
Награды: 5

Аргентина, Хухуй
Відмічу класний коментар Ліберті та доповню наступним.

Проблему ЖБК можна вирішити лише шляхом вчинення певних правових дій органом місцевого самоврядування.

Створенням ОСББ, про що, як папуга, твердить вєрний санча панса ВТШ, проблему коректно не розвязати, бо спочатку має бути ліквідований ЖБК. Владику, ти памятаєш як я це ВТШ намагався розтлумачити? Просто Бондаренко, чи хто там зараз на його місці, винайнявши притомного адвоката, може всю вашу системку зруйнувати одним судовим рішенням. А розплачуватися за ваше невігластво будуть люди, про що вище написав друг Ліберті.

Але, замість перейматися проблемами міста, ВТШ зайнялася корекцією зовнішності та створенням сайту. Повір, їй це не допомагає, бо "Як відкриє Вєра рота - сразу пре культура..."
Далі по тексту. До речі, цей текст звідси (http://zhzh.info/forum/17-210-1) видалили, тож дозволю собі його продублювати тут.

Це коломийка про ВТШ квітня 2007 року випуску:

Тимофіївна в нас Вєра
Мером більше року,
Стала файно одягатись
Й личико нівроку.

Як розкриє Вєра рота -
Зразу пре культура,
Ще й наука і освіта
Вєрки креатура.

Елеганцька, як Джоконда,
Місто просто мліє.
Вєрку в Лувр! Їй в руки швабру -
Хай підлогу миє!

Автору теми поясню ще раз: єдиний вихід коректно та законно вивести вашу квартиру з ЖБК - ліквідація ЖБК за рішенням міського голови або ради та прийнятт будинку на баланс міста. А далі - хоч ОСББ, хоч КПСС.
Про це автор робив правовий висновок ще в 2007 році. Але Тимохвєєвна не хоче ліквідації ЖБК, бо постійна її нібито боротьба з ними (тіпу нанайські хлопчики) дозволяє їй нехило піаритися та розраховувати на Ваш голос на виборах.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя McSym   
wolandДата: Сб, 17.04.2010, 12:31:59 | Сообщение # 28
Інтернет-козак
Сообщений: 1521
Репутация: 56
Награды: 37

Украина, Житомир
Макс, у тебе гарячка.

Quote (McSym)
спочатку має бути ліквідований ЖБК

Маразм. Для того, щоб створити ОСББ ліквідовувати попереднього балансоутримувача зовсім не варто. ЖЕК це, ЖБК чи КПСС.
Quote (McSym)
. Владику, ти памятаєш як я це ВТШ намагався розтлумачити?

Ні, не пам'ятаю.
Quote (McSym)
Просто Бондаренко

Хто це?
Quote (McSym)
ліквідація ЖБК за рішенням міського голови

І ти після цього називаєш себе юристом?
ЖБК не може бути ліквідовано ані розпорядженням (не рішенням) міського голови, ані рішенням (не розпорядженням) міської ради.

Це компетенція виключно загальних зборів житлово-будівельного кооперативу, а в окремих випадках - суду.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя woland   
McSymДата: Сб, 17.04.2010, 13:12:13 | Сообщение # 29
Старый партизан
Сообщений: 419
Репутация: 13
Награды: 5

Аргентина, Хухуй
Згодом напишу докладіше, зараз часу нема.

Але запросто можу скасувати в суді ваши рішення по ЖСК, оскільки вихід тим чином, яким ви робите - порушує права тих членів ЖСК, що в ньому залишаються. Ти вірно написав:

Quote (woland)
Це компетенція виключно загальних зборів житлово-будівельного кооперативу, а в окремих випадках - суду.

От загальні збори і вирішують ліквідувати ЖСК, чи ні. А ви ци зборів даа-вно провести не можете. Чи я помиляюся?

Бондаренко - голова ЖСК Космос в 2007 році. В 2008 він ще там був зараз не знаю. І після цього ти вважаєш, що ти вправний верухай Пеліканши?... Просто неук житомирський.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя McSym   
либертиДата: Сб, 17.04.2010, 15:12:01 | Сообщение # 30
Генерал-полковник
Сообщений: 1040
Репутация: 237
Награды: 39

Украина, житомир
Не ругайтесь,»горячие финские парни»... Действительно,ст.5 Закона Украины «Про ОСББ» предусматривается реорганизация кооператива «по решению общего собрания». МакСим прав,отмечая именно эту строчку. Получить такое решение общего собпания практически невозможно(кворум?). Очень занимательный момент – в Уставе ЖБК,которые разработаны еще в УССР (они наверняка идентичны у всех житомирских) написано четко: «...по решению ОБЩЕГО СОБРАНИЯ! и ни слова про собрание уполномоченных.. Это первое. Далее:была когда-то Постанова КМУ №588 от 31.07.95, где в п.5 было рекомендовано ЖБК реорганизоваться в ОСББ,но... «умные головы» не только не приняли рекомендацию,но и повсеместно оставили пункт про ликвидацию-реорганизацию исключительным решением общего собрания.. Затем Постанова была отменена и вошла в силу уже новая №1521. В которой уже ничего не сказано о ЖБК,подразумевая,что их УЖЕ нет за ненадобностью. Вот такая вот петрушка....
Да,еще, действительно, в том же Уставе ЖБК четко сказано: в случае принятия решения общего собрания о ликвидации (реорганизации) это решение утверждается исполкомом.. И опять,по Статуту МакСим прав,первой строкой в уставе идет = ЖБК организован исполкомом. Исходя из вышеизложенного и создавшейся ситуации, можно сделать вывод:
Раз ЖБК организован исполкомом, решения ЖБК утверждаются исполкомом,то на местном уровне решением исполкома еще раз ПОРЕКОМЕНДОВАТЬ ЖБК,в тех домах где выкуплены все квартиры(паи) организовать ОСББ,фактически продублировать текст п.5 Постановы КМУ №588. На базе действующих ЖБК организовать управляющую компанию (балансоутримувачей) по Договорам-Контрактам с такими домами. А если отдельное ОСББ пожелает хозяйствовать самостоятельно- нет вопросов – это предусмотрено законодательством.
При другом раскладе все это будет продолжаться до второго пришествия и придется надеяться только на «мудрого и честного» Председателя ЖБК или исполнительного директора,а природа на таких очень скупа...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя либерти   
McSymДата: Сб, 17.04.2010, 18:52:19 | Сообщение # 31
Старый партизан
Сообщений: 419
Репутация: 13
Награды: 5

Аргентина, Хухуй
biggrin Поки доїхав до Вінниці - Ліберті вже все написав.... Так рідко хтось робить за мене мою роботу. Дякую Друже smile

Особисто до Ліберті.
Моделюємо ситуацію: голова кооперативу бере парочку своїх вертухаїв - членів кооперативу, та просить суд визнати недійсним вихід будинку чи окремих квартир з складу кооперативу. Мотвує це тим, що згоди всього кооперативу не було, а зменшення кількості членів/квадратних метрів суттєво змінює фінансово-економічні показники кооперативу, порівняно з тими, які були на момент вступу членів-позивачів, що порушує їх права та права інших кооператорів.
На Твою думку перспективи цієї справи які, позов задовльнять?

Offline (Украина)  
  Блог пользователя McSym   
либертиДата: Сб, 17.04.2010, 20:38:48 | Сообщение # 32
Генерал-полковник
Сообщений: 1040
Репутация: 237
Награды: 39

Украина, житомир
Quote (McSym)
На Твою думку перспективи цієї справи які, позов задовльнять?

Чесно кажучі, я не є великий фахівець в юридичних питаннях, але: якщо є особиста заява члена кооперативу про його вихід, то у суду немає підстав таку дію відмінити або скасувати. Навіть якщо це погіршує стан кооперативу загалом. По-друге, вище згаданим Законом «Про ОСББ» передбачається можливість реорганізації кооперативу в об’єднання, так, за рішенням загальних зборів. Але, згідно Закону: об’єднання створюється в «одному житловому комплексі(фактично будинку) = одне об’єднання», то ті «члени житлово-будівельного кооперативу, які повністю сплатили вартість жилих приміщень і належної частки у вартості нежилих приміщень та іншого майна і виявили таке бажання створити об’єднання» у такому будинку мають на це повне право, не чекаючи рішення загальних зборів всього кооперативу(інших будинків). Суд наврятчи прийме рішення на користь ЖБК.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя либерти   
McSymДата: Вс, 18.04.2010, 03:41:37 | Сообщение # 33
Старый партизан
Сообщений: 419
Репутация: 13
Награды: 5

Аргентина, Хухуй
Quote (либерти)
не є великий фахівець в юридичних питаннях,

Скромність прикрашає мужчину :), та й в темі Ти розбираєшся добре.
Я, описуючи ситуацію, не вказав на наступне: вихід членів ЖБК порушує права залишившихся в кооперативі ще й тому, що в них з самого початку є спільні зобов*язання по утриманню будинків та проведенню наприклад ремонтів.

Наприклад є 3 будинки в одному ЖБК. Один - крутий, квартири краще та дорожче, там живуть заможні люди, два інших пересічні - типу середній клас і кваліфіковані робітники.
Перший будинок платить більш внесків, два інших менше, бо так влаштований кооператив - потужніші тягнуть слабших.
А крутиши самотужки виходять з кооп-ву, взявши до ОСББ лиш свою хатку, а решта дві - самі дбайте.
На такий очевидний приклад зможеш зробити висновок?

Зрештою, я це пишу насамперед все для Тебе, друже Ліберті, аби Ти чітко зрозумів хибність шляху, яким пішла Тимохвєєвна. І якщо в її посіпаки пам*ять коротка, то я про це доповідав в березні 2007 на зборах ініціативної групи ЖБК Космос у міськраді, в присутності купи народу, тож треба буде - буде кому згадати biggrin

Offline (Украина)  
  Блог пользователя McSym   
либертиДата: Вс, 18.04.2010, 10:49:30 | Сообщение # 34
Генерал-полковник
Сообщений: 1040
Репутация: 237
Награды: 39

Украина, житомир
Дякую за оцінку, друже МакСим,- добре слово і собаці приємне... biggrin
До питання: в будь-якому випадку,вихід члена ЖБК за особистою заявою передбачається як – ПРАВО. Затримати його(їх) мотивуючи загальним станом чи зобов’язаннями не має юридичних підстав,така дія передбачена і поки що діючим Статутом ЖБК. Крім того, Ви привели приклад зрозумілий, але... в тому то і вся справа,що Статут розроблений ще в УРСР, тому суд,скоріш за все, буде керуватися в першу чергу діючими законами чи постановами сьогоднішньої України. Такими, як цей вказаний Закон про ОСББ, Про приватизацію,про власність та іншими постановами КМУ та наказами ЖКГ України.
До речі, щодо очевидного прикладу,навіть зараз, в такому стані, ЖБК зобов’язано розраховувати тариф на утримання будинку та території на КОЖНИЙ будинок окремо. Тобто гроші зібрані з окремого будинку повинні (але поки що такого не робиться) йти на утримання цього конкретного будинку і території, з урахування накладних витрат та рентабельності. До цього фактично підводить Постанова КМУ №529 та обов’язковий Договір між виконавцем і споживачем.
Резюме: ЖБК повинно реорганізуватися в управляючу компанію і співпраювати зі «своїми» бувшими (фактично це саме так = квартири викуплені і приватизовані,в тому числі і сама інфраструктура будинку) на підставі цієї самої Постанови №529 від 20.05.09.
І краще було б для цієї компанії (на базі ЖБК) саме сприяти створенню в будинках ОСББ,тому що: один будинок – один Договір на обслуговування. І займатися неплатниками(крутишими чи некрутими) будуть самі мешканці (Правління)...Іншого шляху, я власне, не бачу.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя либерти   
CatAngelДата: Чт, 22.04.2010, 01:56:59 | Сообщение # 35
Подполковник
Сообщений: 124
Репутация: 57
Награды: 10

Украина, Житомир
либерти, для наших людей более верный вариант, который вы описали на предыдущей странице-составление актов-претензий и т.д..Это позволит "сократить" оплату услуг, а так же будет своеобразной страховкой в случае, если дело дойдет до суда.Уточню, что согласно п.5 ст. 20 Закона «О жилищно-коммунальных услугах» потребитель имеет право на уменьшение в порядке, определенном договором или законодательством, размера платы за предоставленные услуги в случае их не предоставления или предоставления не в полном объеме, снижения их качества. Также, согласно пункту 7 той же статьи этого закона - получать от исполнителя компенсацию в размере, определенном договором, решением суда или законодательством, за превышение нормативных сроков проведения аварийно-восстановительных работ. Если у Вас еще нет договора с ЖЭКом, то Вы можете обратиться к нему первыми с соответствующим заявлением. Если после ознакомления с договором Вы оказались с чем-то несогласны или хотите что-то добавить, то Вам необходимо составить протокол разногласий и вместе с сопроводительным письмом направить его в ЖЭК . Неотъемлемой составной частью вашего договора должна быть копия решения местной власти об утверждении тарифов на услуги, которая прилагается к договору. Кроме того, согласно Типового договора, к договору прилагается копия решения органа местного самоуправления о структуре тарифов, периодичности и сроках выполнения работ.Есть еще один рычаг влияния на жилищников в случае длительного невывоза мусора - жалоба в районную санитарно-эпидемиологическую станцию, которая контролирует санитарное содержание домов и придомовых территорий(так что, если вокруг вашего дома лежит то, что не поместилось в контейнер для мусора-смело пишите жалобу:)). По вашей жалобе СЭС должна провести проверку и вынести обязательное для виновника (для «мусорного» оператора или ЖЭКа) предписание к исполнению, а также может наложить на них штраф. Есть вероятность того, что в следствии всех этих процедур должно повыситься качество предоставляемых ЖЕКами услуг, вряд ли кто-то захочет работать себе в убыток, может и порядок заодно среди своих кадров наведут ...;)
Подчеркну, что все акты или какие-либо другие док-ты, обязательно должны регистрироваться, а на оставшейся у вас копии должен быть входящий номер и ФИО принявшего его лица. Еще практикуется отправка почтой заказным письмом.
Есть большая надежда, что, если наши люди не будут лениться и начнут защищать свои права не митингом, а как в цивилизованных странах-с помощью законодательства, мы на пару ступеней поднимемся со дна, на которое нас с завидным постоянством пытаются опустить...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя CatAngel   
McSymДата: Чт, 22.04.2010, 02:17:13 | Сообщение # 36
Старый партизан
Сообщений: 419
Репутация: 13
Награды: 5

Аргентина, Хухуй
Другові Ліберті дякую за відповідь. Логічно все і зважено.

Питання все ж залишається суперечливим, та й наші суди і судді - малопередбачувані. І з логікою та зваженістю в них не завжди добре.

Гадаю, що дочекаємося нового мера - взнаємо про Тімахвєєвну багато цікавого biggrin

Попередній допис теж цікавий - думки у вірному напрямку. Тільки міського голову громада обирає в тому числі і для захисту інтересів громади, а не лиш інтересів голови та її вертухаюшків. От з них насамперед і треба питати що до чого та за які такі заслуги вони на шиї громади сидять?



Сообщение отредактировал McSym - Чт, 22.04.2010, 02:22:39
Offline (Украина)  
  Блог пользователя McSym   
wizardДата: Пн, 26.04.2010, 14:34:07 | Сообщение # 37
Пивоварова озвучила перечень обязательных услуг ЖЭКов Житомира. Именно эти услуги заложены в тарифах для населения:

1. Уборка лестничных клеток – ежедневное подметание и мытье подъезда 2 раза в месяц.

2. Уборка придомовой территории (дворниками) – ежедневно.

3. Вывоз и утилизация бытовых отходов - зимой раз в 3 дня, летом ежедневно.

4. Уборка подвалов, технических этажей и кровель - дважды в год.

5. Техническое обслуживание лифтов - согласно графика.

6. Техобслуживание внутридомовых систем тепло-и водоснабжения, водоотведения и канализации (текущий, еженедельный осмотры) - согласно заявок жителей.

7. Дератизация и дезинсекция (уничтожение грызунов и комаров) - не входит в квартплату в Житомире и проводится только в том случае, если есть заявки жителей.

8. Обслуживание дымвентканалов («В каждом ЖЭКе работает печник, его не обязательно каждый день видеть, только когда отсутствуют тяга или есть другие проблемы. Это безопасность жильцов. Услуги печника обходятся каждой семье всего в 0,02 коп.).

9. Текущий ремонт конструктивных элементов, инженерных систем и техустройств домов (инженерных сетей) - согласно графика или по необходимости.

10. Подготовка жилых домов к работе в осенне-зимний период – в осенне-зимний период.

11. Освещение мест общего пребывания, подвалов - по этому вопросу у людей возникает много вопросов. Как уточнила Светлана Пивоварова, согласно 560-го постановления от 2005 года эта услуга отменена, она ЖЭКами не предоставляется и в проплату не включается. Жители должны за свой счет вкручивать лампочки по мере необходимости. А электрики ЖЭКов работают над освещением в подъезде - включатели, розетки, патроны, проведение электропровода, напряжение на антенны и усилители и т. п.

«Ярко освещенные подвалы отошли в историю, - сказала Пивоварова. - Новые правила предусматривают подачу электроэнергии на 36 вольт, а не на 220, как было прежде».

Светлана Пивоварова уверена, что их этого списка жильцам следует отказаться только от уборки лесничных клеток – например, в Ровно все город отказался от такой услуги, жильцы убирают сами. Убирать из перечня другие пункты небезопасно (проводка, вентиляция...), поскольку именно ЖЭК является ответственным за эксплуатацию и содержание жилищного фонда и безопасную жизнь населения.

(Украина)  
  Блог пользователя wizard   
либертиДата: Вт, 27.04.2010, 23:35:16 | Сообщение # 38
Генерал-полковник
Сообщений: 1040
Репутация: 237
Награды: 39

Украина, житомир
Это может пригодиться :
Згідно із Законом України «Про житлово-комунальні послуги» споживач має право отримати вчасно та відповідної якості житлово-комунальні послуги згідно із законодавством і умовами договору на надання житлово-комунальних послуг, а виконавець зобов’язаний забезпечити вчасно і відповідної якості надання цих послуг.
Звертаємо увагу на обов’язковість укладання договорів на надання житлово-комунальних послуг між споживачем житлово-комунальних послуг та виконавцем цих послуг із наявністю умов щодо відповідальності сторін за порушення договору.
У разі порушення виконавцем житлово-комунальних послуг умов договору, наприклад, ненадання певної житлово-комунальної послуги або надання її не в повному обсязі, споживач має право звернутися до виконавця житлово-комунальних послуг з претензією чи заявою, в якій зафіксувати факт порушення умови договору (ненадання певної житлово-комунальної послуги або надання не в повному обсязі тощо) та вимогу усунути ці порушення. При цьому, споживач може долучити до акту-претензії копії підтверджуючих факт порушення документів, квитанцій, розрахунків, фото тощо.

Споживач має викликати представника виконавця житлово-комунальних послуг для складення та підписання акта-претензії споживача на місці. Стаття 18 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» визначає, що акт-претензія складається споживачем та представником виконавця житлово-комунальних послуг і скріплюється їхніми підписами.
У разі неприбуття представника виконавця або необґрунтованої відмови від підписання акта-претензії, такий акт вважається дійсним, якщо його підписали не менш як два споживачі.
Тобто, в будь-якому випадку, споживач має право на досудове вирішення спору шляхом задоволення пред’явленої ним претензії.

Акт-претензія споживача подається виконавцю, який вирішує питання про перерахунок платежів або видає споживачу обґрунтовану письмову відмову в задоволенні його претензій.
Виконавець житлово-комунальних послуг, який отримав акт-претензію повинен або погодитися з вимогами споживача та запропонувати усунення порушення або надати письмово обґрунтовану відмову у строк протягом трьох робочих днів, якщо інше не передбачено договором про надання житлово-комунальних послуг.

Якщо виконавець житлово-комунальних послуг протягом встановленого договором терміну не усуває порушень, споживач має право звернутися за захистом порушених прав до місцевого суду за місцем проживання з позовною заявою.

Добавлено (27 Апрель 2010, 23:35:16)
---------------------------------------------
Здесь можно скачать акт-претензию и исковые заявления в суд щодо ненадання житлово-комунальних послуг:
http://depositfiles.com/files/mbt6na4hz

Offline (Украина)  
  Блог пользователя либерти   
Форум Житомира » город Житомир » Житомир, новости » Процедура отказа от услуг ЖСК
  • Страница 2 из 2
  • «
  • 1
  • 2
Поиск: