Журнал Житомир инфо

УКР | РУС        Сегодня: Понедельник, 29 Ноября 2021    14:57:55
  • Страница 3 из 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Модератор форума: Admin, Sandra  
Форум Житомира » город Житомир » Справочник » У кого какая хлебопечка? (Опишите плюсы и минусы)
У кого какая хлебопечка?
bizzonДата: Понедельник, 30 Марта 2015, 19:54:24 | Сообщение # 51
Подполковник
Сообщений: 117
Репутация: 25
Награды: 2

Украина, Житомир
Цитата LoL ()
угу,у нас джеми не люблять

Попробуйте сварить и понравится smile
Offline (Украина)  
  Блог пользователя bizzon   
HoakinaДата: Вторник, 31 Марта 2015, 06:59:36 | Сообщение # 52
Генералиссимус
Сообщений: 10973
Репутация: 6152
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата LoL ()
на відміну від покупного,такий трохи як силікон або можна еластичним ще назвати?
у мене як коли. Це від борошна залежить. Я такий люблю, але не часто виходить. Недавно виключила випадково хлібопіч, тісто підійшло саме собою 2 години, то такий вийшов. А у Вас які дріжджі? може від них теж залежати.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Вторник, 31 Марта 2015, 07:41:35 | Сообщение # 53
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
в мене саф-момент червоні,по рецепту йде 1 ч.л(мірна) це менше ніж 5 грамм,на пакетику вказано на 1 кг 11 грамм,тобто на мою кількість 5,8 грамма,в любому випадку їх багато,бо тісто бачу занадто підходить,я більш люблю класичний вигляд як у бездріжжового.Коли навчався і був на практиці у генделі "7"(ритуалка) то в них сподобався навіть дуже їх хліб,вони самі пекли(але там випікався в електричній духовці),такого хліба я більш ніде не їв,рецепту не памьятаю а так хочеться повторити.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Вторник, 31 Марта 2015, 07:50:13 | Сообщение # 54
Генералиссимус
Сообщений: 10973
Репутация: 6152
Награды: 666

Украина, Житомир

Цитата LoL ()
в любому випадку їх багато,бо тісто бачу занадто підходить
тому і силіконовий він.
Цитата LoL ()
то в них сподобався навіть дуже їх хліб,вони самі пекли(але там випікався в електричній духовці),такого хліба я більш ніде не їв,рецепту не памьятаю а так хочеться повторити.
так, у них смачний хліб. А Ви розпитайте там когось. Підозрюю, що він на заквасці.

Добавлено (31 Март 2015, 08:50:13)
---------------------------------------------
я хочу теж такий спробувати. Наші бабці, коли випікали хліб, лишали трішки тіста, а потім на основі нього пекли наступну порцію і так постійно.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Четверг, 02 Апреля 2015, 08:08:51 | Сообщение # 55
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Цитата Hoakina ()
я хочу теж такий спробувати. Наші бабці, коли випікали хліб, лишали трішки тіста, а потім на основі нього пекли наступну порцію і так постійно.
Так,то він і смачніший був,а ще ж в печі smile
Що до хліба в "7"там один нюанс,води йде трохи більше чим по стандарту,тобто зазвичай води в 2 рази(в 2,2) меньше за борошно,а тут води в 1.8 рази меньше.
Я от років зо два тому пробував для себе в духовці пекти,знайшов рецепт одного нью-йоркського пекаря,в нього там взагалі тісто аж пливло,а дріжжів геть мало,так ви знаєте хліб дуже і дуже хороший виходив,шкірочка хрустка а в середині як вата повітряна і матова така,от такий і хочу,є один рецепт,спробую по ньому завтра і відпишу що вийшло.Зменшення к-сті дріжжів мені дало мякиш такий як хотів,мабуть в рецептурі не враховується які саме дріжжі ви-ються.

Добавлено (02 Апрель 2015, 09:08:51)
---------------------------------------------
Рецепт не поганий,вийшло те що хотів smile



Сообщение отредактировал LoL - Вторник, 31 Марта 2015, 08:46:15
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Четверг, 02 Апреля 2015, 12:03:59 | Сообщение # 56
Генералиссимус
Сообщений: 10973
Репутация: 6152
Награды: 666

Украина, Житомир
LoL, пекла по основному рецепту, але на режимі Французький хліб (на 1 годину більше печеться) - хліб високий вийшов з пружним м*якишем. Дуже смачний.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Четверг, 02 Апреля 2015, 14:23:08 | Сообщение # 57
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
А у вас який рецепт? Напишіть будь-ласка)
Offline ()  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Четверг, 02 Апреля 2015, 16:04:11 | Сообщение # 58
Генералиссимус
Сообщений: 10973
Репутация: 6152
Награды: 666

Украина, Житомир
На 700 грам хліба беру: 300 мл води (молоко, кисле молоко), 1,2 чайної ложки солі, 1 ст. ложка цукру, 450 грам борошна ( можна 80% пшеничного, 20% кукурудзяного чи житнього, манки), 1 ч.л (маленька мірна від хлібопічки) львівських дріжджів. Печеться 2,50 годин. Доцільності використання олії не бачу, тому не ллю. Печу такий хліб уже років 4 точно - скільки в мене ця хлібопічка, вона на максимум 900 грам, але печу завжди 700.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Четверг, 02 Апреля 2015, 19:03:17 | Сообщение # 59
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Не погано.в мене на 750\1000  і пече 3год 20 хв.,рецепт у мене схожий з вашим,жінка полюбляє такий хліб,він повітряно-ніжний виходить.Доречі,2,5 год це який у вас режим?


Сообщение отредактировал LoL - Четверг, 02 Апреля 2015, 22:37:47
Offline (Российская Федерация)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Пятница, 03 Апреля 2015, 11:11:34 | Сообщение # 60
Генералиссимус
Сообщений: 10973
Репутация: 6152
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата LoL ()
Доречі,2,5 год це який у вас режим?
2 години і 50 хв - основний режим для 680 грамового хліба світла скоринка
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Понедельник, 31 Августа 2015, 13:20:22 | Сообщение # 61
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Де в житомирі можна придбати борошно 1 та 2 гатунків? Щось не дуже популярне воно,а даремно...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Понедельник, 31 Августа 2015, 14:10:43 | Сообщение # 62
Генералиссимус
Сообщений: 10973
Репутация: 6152
Награды: 666

Украина, Житомир
LoL, на Житньому колись було
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Понедельник, 31 Августа 2015, 14:27:27 | Сообщение # 63
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Був позавчора там,ходив по рядах з борошном,кажуть немає,мабуть продають те на що є попит
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
BayanДата: Суббота, 12 Сентября 2015, 23:29:42 | Сообщение # 64
Сержант
Сообщений: 28
Репутация: 0
Награды: 0

Украина, Харьков
Интересно, все хлебопекарни используют оборудование типа такого analit-pribor.com.ua ? Или достаточно нанять хорошего технолога? Вроде как те кто производит хлеб не имеют контакта непосредственно с зерном, а уже получают на завод муку. Верно я понимаю? Т.е. лабораторию иметь желательно не не обязательно.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Bayan   
CobaltДата: Воскресенье, 13 Сентября 2015, 19:06:12 | Сообщение # 65
Генералиссимус
Сообщений: 8898
Репутация: 6283
Награды: 480

Украина, Житомир
Цитата Bayan ()
Или достаточно нанять хорошего технолога?
Безработный технолог? wink
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Cobalt   
KuzyaPavlovaДата: Воскресенье, 13 Сентября 2015, 20:33:07 | Сообщение # 66
Генерал-лейтенант
Сообщений: 642
Репутация: -15
Награды: 8

Украина, Zhitomir
а цікаво вже борошно нового врожаю
Offline (Украина)  
  Блог пользователя KuzyaPavlova   
LoLДата: Понедельник, 14 Сентября 2015, 12:55:16 | Сообщение # 67
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
знайшов борошно на житньому 1 і 2 сорту,хліб чудовий з нього smile
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
СalikusuДата: Понедельник, 14 Сентября 2015, 13:02:52 | Сообщение # 68
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
LoL, діліться рецептом.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
LoLДата: Понедельник, 14 Сентября 2015, 17:01:15 | Сообщение # 69
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Високий сорт взагалі перестав купувати,то не хліб а "пустишка" виходить,чистий вуглевод швидкий,там корисного нічого взагалі немає,взагалі в виробництві тільки і використовується 1 сорт для випічки столових сортів хліба,високий сорт борошна підходить тільки для здоби,бісквітів.
Хотів спробувати борошно з твердих сортів але це рідкість в Житомирі да і дорогувато.
Пізніше зроблю хліб з борошна 2 сорту + солод.
Рецепт на 750 грам з 1 сорту+житнє борошно,скоринка темна,4 год 30 хв,режим цільнозерновий,тому -
Борошно 1 сорт - 400гр
Борошно житнє 140 гр
Вода кипячена або з фільтра- 280 гр
Олія рафінована - 20-25 гр (1,5 ст ложки)
Цукор - 6 гр (1ч.л)
Сіль - 12 гр.(1,5 ч.л)
Оцет (спиртовий або яблуневий)- 1 ч.л
дріжжі червоні сухі(саф момент) - 0,5 ч.л
В залежності від типу дріжжів змінюється їх кількість.
Виходить ось такий хліб -



Сообщение отредактировал LoL - Понедельник, 14 Сентября 2015, 17:08:38
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Понедельник, 14 Сентября 2015, 17:55:56 | Сообщение # 70
Генералиссимус
Сообщений: 10973
Репутация: 6152
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата LoL ()
20-25 гр (1,5 ст ложки)
а я перестала лити олію, різниці не побачила.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Понедельник, 14 Сентября 2015, 18:28:42 | Сообщение # 71
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Олія дає трохи більший строк зберігання,і впливає,в незначній мірі,на смак...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
HoakinaДата: Понедельник, 14 Сентября 2015, 19:03:28 | Сообщение # 72
Генералиссимус
Сообщений: 10973
Репутация: 6152
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата LoL ()
більший строк зберігання
ха-ха, головне відбити гарячий хліб, то є шанс йому прожити добу, якщо масла вдома нема, правда biggrin
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
LoLДата: Понедельник, 14 Сентября 2015, 20:14:40 | Сообщение # 73
Генерал-полковник
Сообщений: 1394
Репутация: 193
Награды: 29

Украина, Zhytomyr
Цитата Hoakina ()
Hoakina
то воно так happy але я стараюсь його відстояти пів дня,бью по пальцям хто бере гарячий biggrin Зазвичай за пів дня зїдається французький хліб а цей темний днів два їдять.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя LoL   
aurumДата: Вторник, 15 Сентября 2015, 06:40:56 | Сообщение # 74
Майор
Сообщений: 97
Репутация: -23
Награды: 5

Украина, Житомир
В мене найкрутіша - накінець то побудував піч. в суботу будемо перший хліб випікати.

Добавлено (15.09.2015, 07:40:56)
---------------------------------------------

Цитата LoL ()
Де в житомирі можна придбати борошно 1 та 2 гатунків? Щось не дуже популярне воно,а даремно...
В Каравані було, 4 вересня купував фасоване. 1-го сорту
Offline (Украина)  
  Блог пользователя aurum   
HolyWandererДата: Вторник, 15 Сентября 2015, 09:41:06 | Сообщение # 75
Генерал-майор
Сообщений: 317
Репутация: -43
Награды: 25

Украина, Житомир
Цитата LoL ()
Олія дає трохи більший строк зберігання,і впливає,в незначній мірі,на смак...
Хоакине плевать на это. Ложка сэкономленного масла больше греет её душонку) Она же умнее всех остальных, а поэтому и "Доцільності використання олії не бачу, тому не ллю.". Куриное мышление, короче говоря.

Теперь по теме. Друзья, хочу анонсировать Вам иной вид хлеба, о котором вы, наверное, давно все знаете, но по тем или иным причинам до сих пор не решались его сделать. Речь о хлебе на закваске.
Преимуществ этого хлеба очень много,
- во-первых, он архивкусный, оч. напоминает хлебушек из печи, как в селе.
- Во-вторых, как и сельский натуральный хлеб, этот - не цветёт,
- В-третьих, в нём не используются вредоносные дрожжи, которые вы покупаете в магазине, вредные вещества которых из организма выводятся очень долго. В своё время, Гитлер направлял целые составы поездов с термофильными дрожжами, чтоб ими кормились советские солдаты, ну и как бы чтоб болели лучше из-за них.

Самый простой рецепт такого хлеба на "вечной закваске" есть вот здесь: http://hlebopechka.ru/index.p....65294.0

После этого хлеба Вам вряд ли захочется обратно переходить на обычный дрожжевой хлеб, который уже на след. день буквально теряет весь свой "товарный вид".
Offline (Гонконг)  
  Блог пользователя HolyWanderer   
Форум Житомира » город Житомир » Справочник » У кого какая хлебопечка? (Опишите плюсы и минусы)
  • Страница 3 из 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Поиск: