Павло Мовчан не приiхав до Житомира.
|
|
nik41 | Дата: Пт, 05.12.2014, 18:29:16 | Сообщение # 1 |
Генерал-майор
Награды: 23
Украина, Zhitomir
|
Павло Михайлович Мовчан,голова всеукраiнського товариства "Просвiта", не змiг приiхати до Житомира з поважних причин. Захворiв. Але ж я довго готувався до цiei зустрiчi.Передивився всi його вiршi.Oновив в памятi всi нагороди якi вiн отримав.Мою душу точило питання: -Чому вiн,як керiвник Просвiти ,за 18 рокiв свого керiвництва,не змiг нiчого зробити для украiнцiв?Як трапилось? що керiництво держави очолюють иноземци,олигархи а не титульна нация , про яку вiн так часто згадував у своих промовах.
Дуже жалкую що не змiг задати йому це питання особисто.
А може пошукати вiдповидь в його вiршах?
"наброснявiлi верби -хором хотiли зрадувати всiх, то в перешепти двоскладове хитали слово на гiлках: -Ле-нiн...
То тихли урочисто знову, пташиний спiв срiблясто ткавсь: -Ле-нiн...
На кроснах пересохлих стебел наструнгувалась срiбна мить, i я прислухавсь...сам до себе- його iмя в менi БРИНИТЬ.
Душа потребувала вiдповiдi i я задав це ж питання одному из членiв житомирського вiддiлення "Просвiта".
Вiдповiдь була класична: "Революцiю задумують романтики,виконують фанатики,а ii плодами користуються ..... ."
Ось така ...... трапилась зi мною сьогоднi, друзi моi, як казав колись дiд Панас нанiч глядячи.
Сообщение отредактировал nik41 - Пт, 05.12.2014, 18:30:38 |
(Украина)
|
|
|
TarasS | Дата: Пт, 05.12.2014, 21:13:23 | Сообщение # 2 |
Генералиссимус
Награды: 123
Украина, Житомир
|
nik41, ти по-українськи забалакав?.. От що тризуб життєдайний з людьми робить! Добавлено (05 Декабрь 2014, 21:13:23) ---------------------------------------------
Цитата nik41 ( ) -Чому вiн,як керiвник Просвiти ,за 18 рокiв свого керiвництва,не змiг нiчого зробити для украiнцiв?Як трапилось? що керiництво держави очолюють иноземци,олигархи а не титульна нация , про яку вiн так часто згадував у своих промовах. Дядьку, ти в курсі, що "Просвіта" займається, м'яко кажучи, не політикою?
|
(Украина)
|
|
|
nik41 | Дата: Пт, 05.12.2014, 22:05:47 | Сообщение # 3 |
Генерал-майор
Украина, Zhitomir
|
Цитата TarasS ( ) ти в курсі, що "Просвіта" займається, м'яко кажучи, не політикою? Тарасику,не тужся. нiчого гарного з тебе не вийде...
|
(Украина)
|
|
|
TarasS | Дата: Сб, 06.12.2014, 16:48:46 | Сообщение # 4 |
Генералиссимус
Украина, Житомир
|
nik41, зате у тебе вийшло: ти накакав цілу тему. Можеш пояснити одним реченням, про що вона?
Сообщение отредактировал TarasS - Сб, 06.12.2014, 16:50:00 |
(Украина)
|
|
|
Юрко | Дата: Сб, 06.12.2014, 17:35:08 | Сообщение # 5 |
Сержант
Награды: 48
Украина, Житомир
|
А кому тут потрібен той комуняка януковицький лизоблюд?
|
(Польша)
|
|
|
nik41 | Дата: Сб, 06.12.2014, 19:19:12 | Сообщение # 6 |
Генерал-майор
Украина, Zhitomir
|
Цитата Юрко ( ) А кому тут потрібен той комуняка януковицький лизоблюд? Чому тiльки Януковича? П.Мовчан за 18 рокiв "переварив" всix Президентiв!
Добавлено (06 Декабрь 2014, 19:19:12) --------------------------------------------- Цитата TarasS ( ) Можеш пояснити одним реченням, про що вона? Запитай про це у свого ангела-охоронця Hoakinu.Менi вже страшно з тобою cпiлкуватись... Влепила мне в репу-15 за то ,что я обидел мальчика.
Сообщение отредактировал nik41 - Сб, 06.12.2014, 20:47:22 |
(Украина)
|
|
|
TarasS | Дата: Вс, 07.12.2014, 00:29:31 | Сообщение # 7 |
Генералиссимус
Украина, Житомир
|
Цитата nik41 ( ) Запитай про це у свого ангела-охоронця Hoakinu.Менi вже страшно з тобою cпiлкуватись... Здрастє, а я тут до чого? Я тобі мінуси не ліпив.
|
(Украина)
|
|
|
nik41 | Дата: Вс, 07.12.2014, 12:51:18 | Сообщение # 8 |
Генерал-майор
Украина, Zhitomir
|
Цитата TarasS ( ) Здрастє, а я тут до чого? Я тобі мінуси не ліпив.
-За це я Тебе поважаю.Краще сваритись з вiдкритим забралом. I тому дурь кожного iз нас буде видно всiм. Це я в порядку самокритики та в "назидание потомкам".:))Добавлено (07 Декабрь 2014, 12:51:18) ---------------------------------------------
Цитата TarasS ( ) nik41, зате у тебе вийшло: ти накакав цілу тему. Можеш пояснити одним реченням, про що вона? До Мовчана: -Шановний Павло Михайлович, дарма Вы не завiтали до Житомира.Тут для товариства "Просвiта" роботи непочатий край.Начебто освiдченi люди житомиряни,але ще е молодь яка отримала вищу освiту,а потребуе тлумачення крилатого виразу Отто Бicмарка про революцiю,революцiонерiв та людей якi плодами революцii скористались.
Сообщение отредактировал nik41 - Вс, 07.12.2014, 12:40:08 |
(Украина)
|
|
|
БандЕрос | Дата: Пн, 08.12.2014, 10:19:37 | Сообщение # 9 |
Граф Чортоліський
Награды: 104
Украина, Житомир
|
"Просвіта" в класичному вигляді вмерла на початку ХХ ст. З того часу кожен "уважающій" себе писака просто зобов"язаний був стати члЄном ручної (читай - совкової) організації. Гроші які йшли з діаспори значною мірою витрачалися на друк книг вищезгаданих писак і мудрил. Самі ж книги валялися по конторах регіональних відділень.
|
(Украина)
|
|
|
nik41 | Дата: Вт, 09.12.2014, 11:26:53 | Сообщение # 10 |
Генерал-майор
Украина, Zhitomir
|
"Просвiта" може ще й не вмерла,але обслуговуе саму себе.А роботи для неi ще багато,як серед молодi так i в академiкчних кругах. От звернувся я до одного блогера ,назвавши ii -"небога",за що i отримав у вiдповiдь лемент та звинувачення в незнанi украiнськоi мови.
-I хто як не класики нас розсудять?
-"Чи не покинуть нам,небого, Моя сусiдонько убога, Вiршi нiкчемнi вiршувать"
Т.Г.Шевченко.2т.1953.372.
-"Ой покинь Петро хатку i жiнку небогу."
Гулак-Артемовський.Байки.1958.150.
-"Утоптана дорога-де люба небога"
Приказка.
-"Гандзю,Гандзю!Сиди менi,небого,дома,бо я пiду в лic!"
I.Франко.1т.1955.253.
Так що,дорога Марино,для мене Вы залишаетесь НЕБОГОЮ( дiвчинка,молодиця,жiнка молодша за вiком.)
|
(Украина)
|
|
|