Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, zirka  
Форум Житомира » Свободные темы » Курилка » Корпоративна держава. Або все як воно э.
Корпоративна держава. Або все як воно э.
НескучныйДата: Пт, 16.03.2012, 13:43:20 | Сообщение # 1
Генерал-майор
Сообщений: 392
Репутация: 85
Награды: 36

Украина, Житомир
Більшість, навіть досить освічених людей, найчастіше не знають, що є різниця, і досить велика, між фашизмом Муссоліні і націонал-соціалізмом Гітлера. Про націонал-соціалізм часто кажуть фашизм, чи німецький (німецька) фашизм. Найчастіше це ототожнення понять спостерігається в середовищі, вихованої на комуністичній ідеології, яка називала так прояви тоталітаризму в Європі фашизмом. Найчастіше людина просто не хотів розділяти ці ідеології, вважаючи їх злом одного кореня, загальним, змішуючи обидва поняття і не бажаючи розбиратися в різниці.

Фашизм як тоталітарна рух зародився в Італії і отримав назву від італійського слова "fascio", що означає "пучок", "зв'язка", "об'єднання", "союз". Трохи пізніше, Гітлер, взявши за основу ідею Муссоліні, розвинув її на расистському грунті і створив вже націонал-соціалізм або нацизм.

Обидві ідеології мають в основі шовінізм, але якщо у фашизмі цей шовінізм спрямований на посилення держави, відродження імперії і на єдність представників цієї нації, то націонал-соціалізм - це теорія переваги однієї нації над іншою.

В нацизмі домінує расова ідея, доведена до антисемітизму. Ставлення до всіх інших націй теж має зв'язок з євреями. Все зв'язується з семітами.

За визначенням Муссоліні «основне положення фашистської доктрини це вчення про державу, її сутності, завдання та цілі. Для фашизму держава представляється абсолютом, порівняно з яким індивіди і групи лише «відносне». Індивіди і групи мислимі тільки в державі ». Ще більш конкретно ця ідея позначена в гаслі, який проголосив Муссоліні в своїй промові в Палаті Депутатів 26 травня 1927: «все в державі, нічого проти держави і нічого поза державою».

Ставлення націонал-соціалістів до держави було принципово іншим: це «тільки засіб для збереження народу». Більш того, націонал-соціалізм мав на меті і головним завданням навіть не підтримка цього «кошти», а відмова від нього - перебудову держави в суспільство. Яким же мало бути це суспільство майбутнього? По-перше, воно повинно було бути расовим, заснованим на принципах расової нерівності. І основний початковій метою цього товариства було очищення раси, в даному випадку арійської, а потім підтримання та збереження її чистоти. Держава мислилося як проміжний етап, який необхідний на перших порах для будівництва такого суспільства. Тут помітно деяке схожість з ідеями Маркса та Леніна, які теж вважали держава перехідною формою на шляху будівництва іншого суспільства (комунізму).

Для фашистів характерний корпоративний підхід у вирішенні національного питання. Фашисти хочуть шляхом співробітництва націй і класів досягти своєї кінцевої мети абсолютного держави. Націонал-соціалізм, в особі Гітлера та інших його діячів, вирішує національну проблему через расовий підхід, шляхом підпорядкування «недолюдей» однієї вищої раси та забезпечення її панування над іншими.

Сказане вище підтверджується висловлюваннями лідерів цих рухів:
Б.Муссоліні: «Фашизм - концепція історична, в якій людина розглядається виключно, як активний учасник духовного процесу в сімейній і соціальній групі, в нації і в історії, де співпрацюють всі нації».
А. Гітлер: «Я ніколи не погоджуся, щоб інші народи були рівноправними з німецьким, наше завдання - поневолити інші народи».

Головним в ідеології націонал-соціалізму є раса. При цьому в гітлерівській Німеччині під расою розумівся цілком конкретний тип людей, приймалися закони, що забезпечують чистоту і збереження арійської раси, проводилися конкретні заходи по виведенню певного фізіологічного типу.

Муссоліні ж стверджує, що «раса - це почуття, а не реальність; 95% почуття». А це вже не Зокрема, це принципові ідеологічні розбіжності. Муссоліні взагалі не використовує поняття «раса», він оперує тільки поняттям «нація». Гітлер же стверджував, що поняття «нація» - це застаріле, «порожній» поняття: «Поняття нації стало порожнім. «Нація» - це політичне знаряддя демократії і лібералізму ».

Гітлер принципово відкидає поняття «нація». Більше того, він ставить завдання скасувати це поняття. Муссоліні ж, навпаки, ототожнює поняття «нація» з основою фашистської доктрини - поняттям «держава».

Наріжним каменем національної політики націонал-соціалізму був антисемітизм. У той же час, у фашистській Італії, не було переслідування євреїв по, яким би то не було, ідеологічних міркувань. Фашизм, як ідеологія, взагалі вільний від антисемітизму.

Більш того, Муссоліні різко засуджував нацистську теорію расизму та антисемітизму.

Факт, але не широко відомий, що Гітлер і Муссоліні вкрай не любили, коли їх доктрини та ідеології плутали.

Гітлер у своїй ідеології взяв за основу спосіб, як об'єднати його навколо псевдосоциалистические ідей, перетворивши ідею абсолютного італійського держави Муссоліні в ідею про суспільство з расовим нерівністю, де б панувала арійська раса.

Муссоліні вважав, що необхідно відродити колишню міць Римської імперії, він вирішував національне питання корпоративно. Для Муссоліні було важливо організувати рівноправне співробітництво націй, для досягнення єдиної мети організації абсолютного держави, де особистість була б під повним, як духовним, так і фізичним контролем.

Гітлер, якщо можна так висловитися, вичавив сік з доктрини Муссоліні, так само як і з комуністичних ідей, перетворивши їх в монстра не тільки зсередини (тотальний контроль над особистістю в державі), а й зовні, перетворивши німецький народ в машину війни, знищення та підпорядкування інших націй.

Як Муссоліні, так і Гітлер написали свої твори, які з'явилися доктринами їх режимів. В Італії це «Доктрина фашизму», а у Гітлера це «Моя Боротьба». Ці доктрини і були основами, за допомогою яких переконували народ, і які повинні були бути книгою «буття» кожного фашиста і нациста.

Богатьом Калгариним треба частіше відкривати словники та енциклопедії. І зрозуміти: націоналізм - це добре,
НАЦІОНАЛІЗМ - ​​загальна прихильність і відданість своїй нації (Японська енциклопедія).
НАЦІОНАЛІЗМ - ​​це вірність і відданість нації чи країні, коли національні інтереси ставляться вище особистих чи групових інтересів (Британська енциклопедія).
НАЦІОНАЛІЗМ об'єднує народ, який володіє загальними культурними, мовними, расовими, історичними чи географічними рисами або досвідом і який забезпечує вірність цієї політичної спільності (Американський політичний словник).
НАЦІОНАЛІЗМ. Відданість своєму народові. Захист національної єдності або незалежності (Словник Вебстера).
Лише недоумкуватий ідіот та свідомий «диверсант» побачить у цих визначеннях «мінуси».
«Дияволята» свідомо прив'язують націоналізм лише до «мінусів» Гітлера. І ніколи не говорять, що є китайський і японський націоналізм. А вони повністю руйнують твердження, що націоналізм - це суцільні «мінуси».
Націоналізм - це в першу чергу, заперечення. Це заперечення нинішньої самогубною політики жертвування інтересами російського народу.
Націоналізм - це позитивне заперечення нинішнього політичного ладу, який не здатний забезпечити розвиток російського народу.
Націоналізм - це здоровий глузд.
Націоналізм передбачає, що народ в першу чергу існує для самого себе. Будь-який народ, як і практично будь-яка людина, живе для себе. Абсолютна більшість людей живе заради своїх дітей і онуків. »

Давайте відкинувши кліше і стереотіпі обговоримо єто.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Нескучный   
Форум Житомира » Свободные темы » Курилка » Корпоративна держава. Або все як воно э.
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: