Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, kefir  
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » Проект Національної Конституції ВО "Свобода"
Проект Національної Конституції ВО "Свобода"
ІванДата: Чт, 17.04.2008, 21:00:43 | Сообщение # 1
Генерал-лейтенант
Сообщений: 556
Репутация: 134
Награды: 8

Украина, Житомир


Сообщение отредактировал Vanyok - Чт, 17.04.2008, 21:01:59
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Іван   
Dimmu_BorgirДата: Чт, 17.04.2008, 22:00:35 | Сообщение # 2
да. это не лечится. печально.
(Украина)  
  Блог пользователя Dimmu_Borgir   
MarshaLLДата: Пт, 02.05.2008, 21:47:06 | Сообщение # 3
Генерал-полковник
Сообщений: 1465
Репутация: 22
Награды: 4

Украина, Житомир
Vanyok, только один вопрос .... сколько крови уже намечено под такую конституцию ?...........
Offline (Украина)  
  Блог пользователя MarshaLL   
PassionarДата: Пт, 02.05.2008, 21:58:32 | Сообщение # 4
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Прочитал!
Поный бред.
"Українська Держава зобов'язана забезпечувати реальний суверенітет Української нації через повернення ядерного статусу, досягнення повної енергетичної та інформаційної незалежності України."
Одно это указываени на то что у ребяток головка то "БО-БО"!
Н-да, действительное не лечится!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
PalgorДата: Пт, 02.05.2008, 22:37:30 | Сообщение # 5
Генерал-майор
Сообщений: 361
Репутация: 93
Награды: 23

Германия, Regensburg
"Українська Держава зобов'язана дбати про збільшення чисельності Української нації."
Остальные пусть вымирают?
"Процент українців та представників національних меншин, що навчаються в середніх спеціальних та вищих навчальних закладах, працюють в органах законодавчої, виконавчої та судової влади всіх рівнів, служать у Збройних Силах України та працюють у правоохоронних органах, в освітній і культурній сферах, охороні здоров'я, мають бізнес, є власниками виробництв, має відповідати національному складу населення України,"
Если 10 ученых-евреев совершили открытия в науке, то пусть к ним присоединятся 150 лаборантов-украинцев?

"Заборонено будь-яку антиукраїнську діяльність, а також створення антиукраїнських партій, організацій та рухів.

Стаття 18. Інформаційний простір є надбанням Української нації і належить до сфери національної безпеки. Українська Держава зобов'язана охороняти національний інформаційний простір та виділяти достатні кошти на його розвиток і функціонування.

Цензура в Україні заборонена. Кожен може вільно висловлюватись, писати, друкувати за умови особистої відповідальності за зловживання такою свободою відповідно до норм Українського права.

Громадяни мають право на отримання інформації."
Если я заявлю, что петлюровцы, нынешние герои Украины, истребили семью моего деда-еврея, будет ли такое заявление антиукраинским? Имею ли я право на такое заявление?

"Українська Держава сприяє об'єднанню християнських церков у єдину Українську Помісну
Церкву.""
Остальные конфессии не имеют право на существование?
"Стаття 36. Держава гарантує виплату пенсій у зв'язку з неповносправністю та особам, які досягли пенсійного віку.

Розмір максимальної пенсії у державі не повинен перевищувати розмір мінімальної пенсії більше, ніж у п'ять разів. Встановлюється однаковий порядок нарахування пенсій усім працівникам. Винятком є особливий порядок нарахування пенсії Президенту України.

Втрачають право на отримання пенсії за віком депутати рад усіх рівнів та державні службовці, які зловживали службовим становищем."
Страшная ложь!!!! Мои родители не бывшие депутаты, достигли пенсионного возраста, неработоспособны. На граждан Украины, проживающих за рубежом, данные положения не распространяются.
"Стаття 39. Держава зобов'язана турбуватися про здоров'я українців."
А якщо в країні проживають татари, угорці, румуни, євреї?
Стаття 40.Навчання в усіх закладах освіти здійснюється винятково державною мовою.
Даже в Германии, В Мюнхене существует Украинский университет, обучение в котором ведётся на украинском языке.
Стаття 41.Громадяни здійснюють свою волю через загальноукраїнські та місцеві референдуми і плебісцити.На загальноукраїнських референдумах громадяни України ухвалюють Конституцію України, зміни до неї, вирішують питання про вступ України до військових блоків, союзів та міжнародних організацій, які обмежують державний суверенітет.
Стаття 45.Дозволено вільно набувати і володіти вогнепальною і холодною зброєю усім психічно здоровим та несудимим українцям.
Как это отразится на демографической ситуёвине?
Вопросов миллион поданному проекту
Был ли проведен референдум о вступлении Украины в НАТО?



Сообщение отредактировал Palgor - Пт, 02.05.2008, 23:05:48
Offline (Германия)  
  Блог пользователя Palgor   
_zema_Дата: Сб, 03.05.2008, 08:02:20 | Сообщение # 6
Полковник
Сообщений: 168
Репутация: 12
Награды: 1

Украина, Житомир
О чем разговор, в нашей стране у народа уже не спрашивают, а просто воруют и ставят в известность...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя _zema_   
ІванДата: Вт, 17.06.2008, 20:00:18 | Сообщение # 7
Генерал-лейтенант
Сообщений: 556
Репутация: 134
Награды: 8

Украина, Житомир
Щоденно з уст різнокольорових політиків ми чуємо слово "Народовладдя"... Які картини відразу постають перед нашими очима? Може, споруда під куполом біля Маріїнського парку, яку все частіше в народі називають цирком (не через купол, а через безглузді дійства, що там відбуваються)? Чи, може, "Народовладдя" ми асоціюємо з депутатами міськради, які роздають дозволи на варварські забудови столиці (своїм же фірмам)? Можливо, ми згадуємо фізіономії бюрократів, до яких вистоюємо черги за численними папірцями?

Мабуть, Ви вже відчули всю несуголосність між тим, що нам намагаються всучити під гарним брендом "демократія", і самим змістом предковічного поняття "Народовладдя". Дисонанс такий же разючий, як між гендлярем-олігархом із чарівним посвідченням "народного обранця" (у внутрішній кишені "Бріоні") та... самим Народом.

Чи можливе істинне, а не бутафорне народовладдя у нашій країні? Всеукраїнське об'єднання "Свобода" винесло на суд громадськості новий проект Національної Конституції, розроблений авторською групою під керівництвом професора Київського НУ ім.Т. Шевченка, доктора юридичних наук Олександра Оксентійовича Шевченка. Призначення нової Конституції - служити не тимчасовим дріб'язково-приватним інтересам правлячої верхівки, а одвічним потребам української нації.

Що таке справжнє народовладдя у традиційному українському розумінні? На основі якого досвіду створено нову Національну Конституцію? Про це розмовляємо з її творцем - Олександром Шевченком.

Народовладдя козацької доби

У цей проект, - каже Олександр Шевченко, - я вклав усю свою енергію, досвід і знання, які збирав упродовж життя. Ми спиралися не тільки на досягнення сучасної юридичної науки, а й на багатющий досвід українського народу, який досі відкидали або замовчували.

Українська державність має глибокі корені - сягають вони, ймовірно, ще культури Мелітопольських кам'яних могил. Започаткована ж українська державність у часи Київської Русі. Дуже цікавий період, досвід якого ми використали, - козаччина. Середина XVII - кінець XVIII століття.

А в радянській школі нас вчили, що це було станове феодальне суспільство - ніякого народовладдя...

Нічого подібного. Радянська література ретельно замовчувала, що у середині 17 століття у своєму розвитку Україна випередила світ на багато сотень років уперед - у жодній іншій країні тоді не було того, що було у нас. Ось тільки деякі зібрані істориками факти. У період козаччини всі громадяни були рівні перед законом. Будь-який селянин міг перейти у козаки, а козак - у селяни або міщани. Козаки служили на військовій службі, а селяни платити податки. Якщо селянин ішов служити - переставав платити податки. Козак, який більше не хотів служити, переходив у селяни і починав той податок платити.

Як формувалися державні органи?

Вони були виборні знизу догори. В селі обирали голову, у місті - війта. Україна поділялася на сотні й полки, тож обирали відповідно - сотника, полковника, і одночасно - сотенну адміністрацію, полкову адміністрацію. Обирали главу держави - гетьмана. І Генеральну старшину - це був уряд, очолюваний гетьманом. Генеральна старшина збиралася на Генеральну військову раду. Рада могла бути "чорною" - якщо представлені були не тільки козаки, а й селяни та міщани. Це був своєрідний парламент, який засідав тричі на рік - на Різдво Христове, на Великдень і на Покрову.

А яким чином призначали суддів?

Судді також були виборними. У той час в Україні найнижчою судовою інстанцією у сільській місцевості був громадський суд. Або, як його іще називали, - копний. Того, хто вчинив злочин у сільській місцевості, розглядала громада. Участь у судовому процесі могли брати всі жителі села.

Добавлено (17/06/2008, 19:59:50)
---------------------------------------------
Жінки у тому числі?

Жінка в Україні у давнину користувалася навіть часом ширшими правами, ніж чоловік. З сивої давнини в Україні дівчина могла свататися до хлопця - ніде в світі такого не було. Українка могла помилувати людину - таке право мали хіба що жінки з королівських сімей Європи. Якщо дівчина погоджувалася вийти заміж за козака, якого вели на смертну кару, - йому дарували життя...

Які ж переваги проекту Конституції, запропонованого ВО "Свобода"?

У ньому суддів обирає громада, депутатів Національної Ради (парламенту) обирає громада, Президента обирає громада. Всі гілки влади є дійсно незалежні одна від одної, як то було у давнину. Також крізь усю Конституцію від ВО "Свобода" проходить принцип прямого народовладдя. Громада обирає і суддів, і найвищий законодавчий орган, і Президента. Але вона ж у будь-який момент через плебісцит може їх відкликати. Це зафіксовано у Конституції - і право обирати, і право позбавити повноважень, якщо чиновник не виконав обіцянок, зрадив інтереси свого народу.

Соціальний захист слабших - одвічне правило українців

Відома Конституція гетьмана Пилипа Орлика, 300-річчя якої ми відзначатимемо вже через два роки. Чи запозичила авторська група що-небудь звідти, працюючи над проектом Конституції ВО "Свобода"?

Безумовно. Це - соціальний захист українців. Конституція Пилипа Орлика - вершина того, що досі відбувалося в Україні. Соціальний захист - найголовніша її складова. За цією Конституцією, немічних стареньких козаків віддавали на утримання до міста Трахтемирова. Прибутки Трахтемирова йшли на утримання козаків, які не мали сімей, бо усе своє життя воювали, - побитих, поранених... Конституція Пилипа Орлика передбачала захист сиріт і вдів. Українські господарі насамперед йшли обробляти землю не собі, а вдовам і сиротам. Турбувалися про слабших. Де і в якій країні ще таке було на початку 18 століття? Війна за незалежність України була тоді не тільки національною, але ще й соціальною революцією. У Конституції, представленій ВО "Свобода", ми записали, що максимальна бюджетна пенсія не може бути вищою від мінімальної більш, ніж у 5 разів. Це ж стосується бюджетної зарплати. Нині у розвинених демократичних країнах, тій же Англії, найвища заробітна платня не повинна перевищувати найнижчу більше, ніж в 1,4 раза. В інших країнах - Люксембурзі, Бельгії, Нідерландах - в 4,1 раза.

В Україні існує 12 законів, за якими нараховують пенсії . Є пенсії для "білих" - всіляких владоможців (у тому числі ще радянських!), і "чорних" - простих людей.

У нашій новій Конституції ми записали, що має бути єдиний порядок нарахування пенсії усім, окрім Президента.

Землю ніколи не продавали - давали у володіння

У проекті нової Національної Конституції від ВО "Свобода" сказано, що "забороняється торгівля землею сільськогосподарського призначення". Опоненти стверджують, що це не відповідає історичним традиціям України.

Навпаки. В Україні не було приватної форми власності на землю в середині 17 століття. Так й до того не було - це і є традиція українського народу. Навіть у часи Київської Русі існувало володіння землею, а не власність на землю.

... Землю не продавали і не купували. Верхівка і козаки отримували землю залежно від звання. Рядовий отримував менше. А сотник, полковник більше - зважаючи на ранг. Але тільки у володіння. Якщо його знімати із посади (за провину, наприклад) - він втрачав право володіння... Петро І намагався дати землю українській старшині. Я знайшов документи, у якому українська старшина просить не давати ці землі в Україні. Бо якщо довідаються селяни, то "вони нас поб'ють. Дайте в Білорусі, тільки не в Україні...". Не було приватної форми власності на землю, ані великого землеволодіння. Про це нині ніхто ніде не пише - про це просто невигідно писати.

Добавлено (17/06/2008, 20:00:18)
---------------------------------------------
Парламентська республіка - це підкилимна змова олігархічних кланів

Нині хочуть змінити Конституцію. Те, що пропонують Тимошенко з регіоналами - це парламентська республіка. Чим вона страшна? Виконавча гілка влади формується законодавчо - а це є залежність. Судова гілка влади формується законодавчою. Це - знову є залежність. Не дай, Боже, якщо б'ютівці з регіоналами піднімуть прохідний бар'єр! Україні загрожує жорстка диктатура. Оскільки наші політики майже всі виросли з компартійної номенклатури і дуже схильні до авторитаризму. Якщо якась партія набере 301 голос, вона буде робити - що захоче. Якщо групі олігархів вдасться перекроїти "під себе" Конституцію і захопити владу - їхня диктатура встановиться на десятиліття. Адже у парламентській республіці, на відміну від президентської, немає обмеження терміну перебування при владі прем'єр-міністра. Повалити таку диктатуру буде непросто. Кажуть, що от Президент може узурпувати владу. Як він може її узурпувати, якщо всі гілки влади будуть незалежні? А от небезпека узурпувати владу за парламентської республіки - цілком реальна. Усунути ж від необмеженої влади 450 паразитів (олігархів разом з політичною прислугою), які уже вкоренилися в Парламенті, буде набагато важче, ніж одного Президента, навіть якщо він захотів би узурпувати владу. Це ж страшна змова, колективне захопленні влади! До речі, жодні проекти Конституції, у яких планується зосередження усієї влади в парламенті (про це говорять і регіони, і БЮТ, і давно говорили комуністи), так і не були офіційно оприлюднені... На противагу кулуарній змові олігархів, "Свобода" розробила і оприлюднила власний конституційний проект, в основі якого - чіткий розподіл влади, повноважень і відповідальності.

Кажуть, для України характерна парламентська республіка...

Та не було в Україні ніколи парламентської республіки! Завжди був гетьман. Раніше, у Київській Русі чи в Галицько-Волинському князівстві, князь укладав договір з народом. В договорі зазначалося, які він має виконувати обов'язки, - віче їх на нього покладало. Якщо князь не хотів укладати договорів з народом - вони позбавляли його влади. Тож для України є традиційними глава держави і пряме народовладдя.

Найвища цінність - людське життя

Як так сталося, що всі моральні багатства давньої вольниці було втрачено?

Справжнє обмеження Росією суверенітету України розпочалося після нашої поразки під Полтавою. Московська держава заборонила українським полковим судам самостійно ухвалювати рішення. ...От нині святкують 225-ліття Чорноморського флоту, а треба було би відзначити 225-ліття закріпачення українського селянства. У 1883 році на Україну перенесли російське законодавство - так зване соборне уложення 1649 року. У Московській державі за цим уложенням всі селяни вважалися рабами. Їх можна було продавати, обмінювати на собак чи на коней. Коли, ще раніше, російські дворяни займали землю на Лівобережжі і переводили сюди своїх селян, українці з жахом спостерігали за рабським становищем російських селян. А з часом і самих українців зробили рабами. Це найстрашніша трагедія України - що вбили, випалили в душах волю. На довгі роки...

А тим часом...

У травні ВО "Свобода" пікетувало Верховну Раду. Учасники акції вимагали від народних обранців розглянути усі проекти Конституції. У тім числі і той, який запропонувало Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Виступаючи перед учасниками пікету, лідер "Свободи"Олег Тягнибок заявив: "Ми вимагаємо публічного обговорення конституційних змін і застерігаємо парламентарів від "ситуативного голосування" за Конституцію та переформатування системи влади в Україні на догоду антиукраїнським силам та олігархічним кланам".

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Іван   
PassionarДата: Вт, 17.06.2008, 20:04:01 | Сообщение # 8
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Бедный, бедный ВАНЬОК! wink
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
DAKДата: Вт, 17.06.2008, 21:46:04 | Сообщение # 9
Генерал-майор
Сообщений: 278
Репутация: 2
Награды: 2

Украина, Житомир
Passionar, в этой стране такое не лечится. даже диагноза у врачей нет, не то что лечебного учреждения...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя DAK   
PassionarДата: Вт, 17.06.2008, 22:44:09 | Сообщение # 10
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Лечение есть!
Знаешь какое? wink
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
DAKДата: Вт, 17.06.2008, 22:56:24 | Сообщение # 11
Генерал-майор
Сообщений: 278
Репутация: 2
Награды: 2

Украина, Житомир
Passionar, в армию он врядли пойдёт. их много таких белобрысых. они по всяким вмурлам учатся чтоб в армию не идти wink
Offline (Украина)  
  Блог пользователя DAK   
PassionarДата: Вт, 17.06.2008, 23:00:41 | Сообщение # 12
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Естественно!!!!!!!!!!!!!!!
А надо бы - думаю на недельку хватило бы! wink
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
РусяДата: Пт, 20.06.2008, 13:16:28 | Сообщение # 13
biggrin
Quote (Palgor)
Если 10 ученых-евреев совершили открытия в науке, то пусть к ним присоединятся 150 лаборантов-украинцев?
biggrin biggrin biggrin biggrin
остальное можно не читать)))
(Российская Федерация)  
  Блог пользователя Руся   
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » Проект Національної Конституції ВО "Свобода"
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: