Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, kefir  
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » План порятунку країни від ГО "Люстрація" (А які варіанти запропонуєте ВИ)
План порятунку країни від ГО "Люстрація"
ЛюстраціяДата: Сб, 04.07.2009, 22:53:13 | Сообщение # 1
З виступу Голови ГО "Люстрація" на Круглому столі "План спасіння України".

«. . . При розвалі СРСР, в Україні так і не було проведено люстрації - тобто усунення від права зайняття колишніми представниками партноменклатури державних керівних посад упродовж певної кількості років. В той час, як закони про люстрацію та декомунізацію суспільства були прийняті в ряді країн Центрально-Східної Європи (Польща, Чехія, Угорщина, країни Прибалтики, Болгарія), в Україні все обмежилося лише прийняттям закону про заборону Комуністичної партії, який на практиці не вирішив питання присутності колишніх членів партноменклатури, представників КГБ у державних органах влади.
Згодом національна революція, яка супроводжувалася небувалим сплеском патріотичності українців, пішла на спад. У декого з політиків не вистачило політичної волі, колишні революціонери-студенти в пошуках роботи загрузли в буденщині. І тут виявилося, що вести державу вперед для розбудови нема кому. Останнім ударом по відродженню державності стало відновлення Комуністичної партії. Колишні партійні функціонери зайняли свої місця у парламенті та Кабміні. Обрання президентом України Кучми відкинуло Україну на десятиліття назад. В Україну пове повернулися старі репресивно-каральні методи роботи.
Народ обурювався, але чекав . . . Пройшли роки і ніби з`явився той месія, який мав повести Україну у світле майбутнє, закликаючи провести люстрацію, пам`ятаєте “Бандитам - тюрми”. При його правлінні стару комуністичну номенклатуру замінила молодша - це були виходці з комсомольського середовища. Тобто певна зміна поколінь відбулася, але відбулась вона не на користь українців. І ось ці комуняки та їхні вихованці упродовж років незалежності розбазарювали державне майно, дерибанили землю, продавалися закордонним урядам. Невже Ви справді думаєте, що ці люди можуть вивести Україну з кризи. Подивіться на склад Верховної Ради та Кабміну. Та серед них дипломованих спеціалістів - раз, два і все.
Брак національної еліти визначає сучасну кризу. Скільки говорять кроків про кризу, а Ви хоча би бачили якісь дієві кроки Кабміну, окрім підняття акцизів на алкогольні вироби. Де так звана підтримка малого і середнього бізнесу. Чому платники податків повинні страждати через бездарну політику уряду. Чому платники податків повинні виручати керівників банків, які не вміють працювати на фінансовому ринку. В Європі, подивіться, якщо банк не може працювати, він ліквідовується. Крапка. В нас навпаки, замість того, щоб рятувати економіку, підвищувати експортний потенціал держави, працювати на виробництво, рятують мильні банківські бульбашки. Сільське господарство, дуже перспективна галузь в Україні, аж стогне, так потрібні інвестиції. Гроші, виділені з МВФ, розподіляються по партійним банкірам, а для того, щоб народ не скаржився на владу, дають соціальні подачки.
У цій ситуації дивує “свідома” громадянська позиція українців. Кілька тижні назад ми ледь не стали свідками антиконституційного перевороту, спроби узурпації влади. А українці і далі мовчать. Скажіть мені, чому, коли Європою прокотилася криза, майже всі жителі ЄС виходили на вулиці, протестуючи проти урізання соціальних благ, пам`ятаєте багатотисячні мітинги в Греції, Естонії, Румунії. Чомусь їм було що сказати про політику уряду, і, зауважте, це не найбідніші країни ЄС. Однією з демократичних умов громадянського суспільства якраз і є право на протест.
Чи є вихід з цієї ситуації в Україні. Є !!!
Сьогодні вихід лише один - це проведення люстрації та декомунізації у суспільстві. Не потрібно боятися цих термінів. Демократичні країни Євпропи, які колись перебували у комуністично-соціалістичному таборі і провели люстрацію, вже сьогодні користуються соціальними благами та впевнено розбудовують державу.

А які варінати запропонуєте ВИ?

www.lustration.org.ua

Добавлено (04 Июль 2009, 22:53:13)
---------------------------------------------
Наші вимоги наступні:
1. Прийняття Закону України «Про люстрацію», який би передбачав:
- заборону Комуністичної партії України яка є правонаступницею Комуністичної партії Радянського союзу, що цілеспрямовано винищувала український народ з 1917 по 1991 рр. через проведення голодоморів та репресій;
- заборону пропаганди окупаційного комуністичного режиму, в усіх його проявах: заборонити демонструвати прапори та герби СРСР, Української РСР, заборонити демонстрацію зображень керівників КПРС, КП УРСР та державних діячів СРСР та УРСР, причетних до злочинів проти українського народу (Голодомору, репресій, політичних убивств тощо) в тому числі заборону відповідних пам’ятників, вулиць та географічних назв.
- оприлюднення списків агентів НКВД, МГБ, КГБ, що діяли на території України;
- встановлення обов’язкової перевірки кандидатів на посади у державній службі на предмет їх співпраці з іноземними спецслужбами;
- створення Люстраційного суду, як ще одного в судовій гілці влади. Його завданням буде заборонити колишнім членам комуністичної партії, КГБ та особам причетним до здійснення антидержавної політики займати керівні державні посади на п`ять років.

2. Внесення змін до Кримінального Кодексу щодо посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України. Згадайте кабальні умови газового договору, підписаного прем`єром Тимошенко. ГО «Люстрація» вимагатиме звіту СБУ перед суспільством за пророблену роботу щодо притягнення до відповідальності винних за вчинення злочинів передбачених ст.110 та 111 Кримінального кодексу («Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України», та «Державна зрада»).

3. Прийняття Закону України про захист інформаційного та мовного простору, який би передбачав створення спеціальної мовної інспекції, яка слідкувала б за дотриманням закону про мову; проведення обов’язкових мовних іспитів для державних службовців та осіб, що займають певні посади”.

(Украина)  
  Блог пользователя Люстрація   
wizardДата: Вс, 05.07.2009, 14:07:28 | Сообщение # 2
замечательное название темы: План спасения страны от ГО "Люстрация"
lol lol lol
(Украина)  
  Блог пользователя wizard   
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » План порятунку країни від ГО "Люстрація" (А які варіанти запропонуєте ВИ)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: