Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, kefir  
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » Китай перетворить Юань
Китай перетворить Юань
OfeliaДата: Чт, 06.08.2009, 16:20:07 | Сообщение # 1
Генерал-полковник
Сообщений: 1885
Репутация: 621
Награды: 93

Украина, Житомир
Китай прийняв нову валютно-фінансову стратегію, яка має на меті перетворити юань протягом найближчих 3-5 років в одну із ключових валют світової торгівлі.
Як повідомляється, про це стало відомо в середу у Лондоні з керівних структур фінансової двадцятки.

Зокрема, за отриманою інформацією, Китай фактично відмовився від своїх попередніх спроб створити на основі прав спеціального запозичення МВФ альтернативну долару США світову резервну валюту.

"У ході серії консультацій з представниками адміністрації президента Барака Обами Пекін прийшов до висновку, що США не готові поступитися ні йотою від нинішнього статусу долара", - повідомив представник країни-голови двадцятки.
При цьому, як повідомляє ІТАР-ТАРС, він підкреслив, що Китай одночасно усвідомив, що не зможе провести кардинальну реструктуризацію своїх валютних резервів з метою скоротити у них кількість доларів США.

Водночас, на сьогоднішній день, згідно із західним оцінками, долари складають 65-70% від загальних валютних резервів Китаю, які досягли відмітки у $ 2,13 трлн.
У результаті Китай, згідно з британськими джерелами, переглянув свою валютно-фінансову політику і прийняв рішення активніше запроваджувати у світову торгівлю свою національну валюту - юань.

"Мова фактично йде про інтернаціоналізацію юаня і перетворення його в одну зі світових торгових валют", - заявив представник двадцятки.

Шлях до цього лежить на першому етапі у включенні Китаєм в торговельні угоди із зарубіжними країнами положення про розрахунки в юанях. При цьому Пекін готовий зараз надавати юані на основі угод по валютних обмінах.

Крім того, згідно з наявними тут аналітичними прогнозами, Китай зможе до 2012 року досягти положення, коли у світовій торгівлі щорічно проводитимуться операції на 2 трлн юанів.

http://ua.korrespondent.net/business/924930

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Ofelia   
KAPJICOHДата: Чт, 06.08.2009, 16:29:36 | Сообщение # 2
Генералиссимус
Сообщений: 4896
Репутация: 1361
Награды: 123

Украина, Житомир
Внешний долг США (частного и федерального сектора) 13,8 трлн , из него федеральный долг зарубежным инвесторам составляет около 2.6 трлн. Основными держателями государственного долга США являются Япония и Китай. Первой Америка должна 583 млрд долларов, второй — 503 млрд долларов без учета долгов перед Гонконгом и Макао. В сумме это составляет 40 % всего госдолга США. Долг перед Китаем растет у США на 25 % в год. Россия занимает восьмое место в рейтинге держателей государственного долга США. На 30 июня 2008 года доля американского государственного долга перед Россией составляла 65.3 млрд долларов, или 2,5 %.

Надо срочно покупать юани. smile

Offline (Украина)  
  Блог пользователя KAPJICOH   
OfeliaДата: Чт, 06.08.2009, 16:58:09 | Сообщение # 3
Генерал-полковник
Сообщений: 1885
Репутация: 621
Награды: 93

Украина, Житомир
Quote (KAPJICOH)
Надо срочно покупать юани.

И учить китайский язк...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Ofelia   
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » Китай перетворить Юань
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: