Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, kefir  
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » Новый Жилищный Кодекс. (Обсуждение реорганизации структур ЖКХ.)
Новый Жилищный Кодекс.
gallozДата: Пн, 13.12.2010, 13:05:57 | Сообщение # 1
Генерал-полковник
Сообщений: 1726
Репутация: 192
Награды: 61

Израиль, хайфа
Тут уж опять затрагивается своё частное ,проехали НК ,отворяй ворота НЖК.Хотелось услышать мнение громадян и их слуг .
Например ,быстрая принудительная ликвидации ЖЭКов .Как-то вроде и хорошо ,жильцы сами руководят эксплуатацией своих берлог и норок ,но вопрос запущенности коммуникаций и жилого фонда... Государство разве передаст людям жилые фонды после кап.ремонтов и замены трухлявых труб,даст ли власть разрешения на ввод индивидуальных систем отопления,проблема людей с низкими доходами?И прочие вопросы ,вопросы и ????

Добавлено (13 Декабрь 2010, 12:11:16)
---------------------------------------------
http://www.grif.kiev.ua/articles/7039.html

Добавлено (13 Декабрь 2010, 13:05:57)
---------------------------------------------
Чё притихли ,возбуждают только крики: "70 лет воды нету!"или "Убейте всех 30тыщь собачек!" ?

Offline (Израиль)  
  Блог пользователя galloz   
VandaДата: Пн, 13.12.2010, 13:53:30 | Сообщение # 2
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
У нас приватний ЖЕК, ми дуже задоволені, будинок доглянутий, підїзди миються, все вилизано, прибрано. Ніяких змін не хочемо.

Ось у тему новина:
08.12.2010 13:49 _
Донецькі відпрацьовують схеми із захоплення житла?

Проект Житлового кодексу передбачає черговий переділ нерухомості в Україні, попереджають експерти.
За словами юристів, за ідеєю створення товариств співвласників багатоквартирних будинків криється кримінальна афера з відбору нерухомості шляхом перетворення її на комунальну власність, повідомляє "Радіо свобода".
Зокрема, підґрунтя для впровадження в життя цієї схеми вже готується у Донецьку, кажуть місцеві юристи.
Житлові будинки на центральних вулицях Донецька звільняють від власників-юридичних осіб, які зареєстрували своє приміщення як нежитловий фонд.
Численні скарги громадян зафіксувала громадська організація "Спілка будівельників Донбасу".
Експерти стверджують, що малі підприємства, які займають перший поверх міста, можуть завадити реалізації нової кримінальної схеми, яка стане можливою при ухваленні нового Житлового кодексу.
"Власників перших поверхів в цікавих приміщеннях просто викидають на вулицю. Із простроченням строків подають апеляції на документи 2-3-річної давнини, опротестовують рішення судів, які оскарженню не підлягають, і апеляційні суди приймають такі апеляції. Я думаю, що іде підготовка до ухвалення нового Житлового кодексу, який дозволяє при створення товариства співвласників квартир продати будинок за борги", - розповідає голова організації Наталя Кашкевич.
Схема проста - кодекс дозволяє маніпулювати цінами на комунальні послуги, будинки штучно банкротять і продають за борги власників, що зареєструвались як одна юридична особа, пояснює експерт.
Єдине, що заважатиме процесу - інші юридичні особи, що володіють приміщеннями на перших поверхах.
Донеччанка Ірина Скрипник купила квартиру на першому поверсі житлового будинку на вулиці Артема.
Вона мріяла відкрити свою перукарню і витратила майже рік для того, щоб узгодити усі потрібні документи.
Втім, нещодавно прокуратура міста Донецька подала до суду апеляцію на оскарження видачі виконавчого листа з відміною реєстрації нерухомості у БТІ.
"Перші поверхи усі переведені у нежитлові приміщення. Моє приміщення на сьогодні не опалюється, воно непридатне для житла, тому що будівля 1937 року. Ми хочемо відкрити перукарню, дати роботу людям, втім нам просто не дають працювати", - говорить Скрипник.
Як сказав прокурор Євген Марахін, позиція прокуратури міста Донецька у даному випадку - не допустити переведення житлового фонду в нежитлові приміщення.
Між тим у "Спілці будівельників Донбасу" вважають, що прокуратурі міста цього не дозволено робити, адже справа стосується права власності.
За словами експертів, у приціл прокуратури потрапляють лише найдорожчі будинки в центрі міста.
Проект нового Житлового кодексу в останній редакції дає людям рік на те, щоб замість ЖЕКів створити товариства власників квартир.
Представники донецької влади сподіваються, що закон ухвалять найближчим часом. говорить голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк:
"Увесь світ за цим принципом живе і хотілося б, щоб це відбулось якомога раніше. Не дай Боже ми далі будемо зволікати із цією проблемою! Строк експлуатації будинків доходить кінця!", - каже Близнюк.
За словами оглядачів, описана схема відбору майна відпрацьовується у Донецьку як експериментальна, оскільки саме тут нинішня влада є найбільш впливовою.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » Новый Жилищный Кодекс. (Обсуждение реорганизации структур ЖКХ.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: