Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, kefir  
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » Платите ли вы за свет и тепло? (Тест на быдло)
Платите ли вы за свет и тепло?
Half_bakedДата: Пн, 23.05.2011, 19:40:09 | Сообщение # 1
Генерал-полковник
Сообщений: 1730
Репутация: 903
Награды: 78

Украина, Житомир
Минулого тижня весь політикум чубився з приводу подій 9-го травня у Львові. Усі ефіри – як на замовлення – тільки цьому й присвячували. Скориставшись моментом, депутати ВР провели – майже непоміченим - закон, який вмить зробив кількох олігархів країни багатшими. А пересічним українцям продемонстрував: за газ і електроенергію платить лише бидло.

Отож, депутати проголосували закон №8351 - про списання боргів паливо-енергетичного комплексу на суму понад 24 мільярди (!!!) перед державним бюджетом, також – відповідних взаємних боргів підприємств ПЕК, які з'явилися ще до 1 січня 2011 року.
Частина цих боргів «тягнулися» за підприємствами ПЕК ще з початку 90-тих. Інша – чимала - частина була зроблена в останні роки.
Чому ці борги перед бюджетом треба було пробачати?
В пояснювальній записці до законопроекту вказано: це робилося задля порятунку державного НАК «Нафтогазу». Але НАК був винен бюджету 8 з хвостиком мільярдів, левова ж частина «прощених» боргів висіла на фактично приватних та напівприватних «облгазах» та «енерго». Таким чином, 263 народних депутати вирішили, що олігархам: Фірташу, Ахметову, Коломойському, Григоришину, Суркісу, які контролюють підприємства ПЕК, ці мільярди потрібні значно більше, ніж бюджету.

Не слід думати, ніби всі ці борги були безнадійні і нічого не варті. Зовсім ні, більше того - деякі з них спеціально створювались під цей закон. Створювалися дуже просто – замість того, щоб розраховуватися за газ чи електроенергію перед «Нафтогазом» чи ДП «Енергоринок», менеджери приватних та напівприватних підприємств ПЕК клали ці кошти у кишені своїм приватним власникам.

Схеми традиційні, офіційна назва - «інвестиційні проекти». Це коли типу закуплялося найдорожче в світі обладнання, типу відбувалася небачена модернізація. Це коли за державні кошти облгази Фірташа купували мерседеси (що прямо підтверджує тендерна документація), а «енерго» Ахметова - вугільний шлам з ахметівських шахт. Коли ж треба було платити за газ - присилали в Кабмін листи з проханням відстрочити їм виплати.
Мовляв, які ми бідні, нещасні, з нами не розраховується населення, грошей немає.
Ось, наприклад, остання офіційна інформація, яка свідчить, якими темпами нарощувалися такі борги в останній рік.

"Згідно з даними оперативного моніторингу, станом на 4 травня, підприємства ТКЕ заборгувало ДК "Газ України" за спожитий з початку опалювального періоду 2010-2011 року (з жовтня 2010 року) природний газ 5,9 млрд. гривень (без АЕК "Київенерго"). Заборгованість столичної енергокомпанії АЕК "Київенерго" за 2010-2011 перевищує 1,8 млрд. гривень", - повідомляла компанія «Газ України».

За інформацією автора, лише на боргах облгазів дехто заробив 10 млрд. грн. Хто конкретно?

Не секрет. "Необхідно розуміти, що РУЕ придбала контрольні пакети облгазів в Україні і контролює 75% обсягу газу, що продається в Україні (майже 50 млрд куб. м газу щорічно). Газ реально продає не "Нафтогаз" України", а облгази", - це слова Дмитра Фірташа в інтерв’ю російським «Ведомостям».

Хто контролює РУЕ, ми знаємо. Відтак, українські депутати пробачили борги Фірташу і навіть російському «Газпрому». А ось депутати російської Думи чомусь ніколи НАК «Нафтогазу» борги не пробачали, хоча «Газпром» і продає Україні блакитне паливо за найдорожчою в Європі ціною.
Чимало виграв і Ахметов. Наприклад, у нього не найкращим чином йшли справи в «Донецькобленерго», якому традиційно боргували шахти, що не звикли платити за електроенергію. Тепер - після списання боргів - у підприємства не такий страшний баланс, і його можна тихо «втюхати» якомусь іноземному покупцеві.

Натомість в дурнях лишилися приватизовані іноземцями «Київобленерго» та «Рівнеобленерго». Власники цих підприємств не робили боргів та чітко виконували графік виплати старої заборгованості, придбаної разом з підприємствами. Виходить, даремно платили…

Але найбільше насміялися народні обранці над пересічними українцями. Якщо вже списувати борги, то логічно списувати всьому ланцюгу: населення-облгаз-«Газ України»-«Нафтогаз»-бюджет. Але населенню ніхто борги не списав. Всі споживачі, які винні обленерго, облгазам, міськгазам і т. п. все ще їм винні.
Депутати пробачили енергетичні борги олігархів перед бюджетом. Натомість бабця в селі, дитячий садок в шахтарському містечку, дрібний підприємець, що випікає бублики, державне підприємство, заїдене корупціонерами, лишилися винні. І з них власники обленерго чи облгазу цю заборгованість ще витрясуть. Отже, списання принесе енергетикам подвійні дивіденди, населенню - подвійні мінуси. Мало того, що воно лишається винним, ще й отримає меншу порцію соціалки - через збільшену законом дірку в бюджеті.

Ще одне знущання. В законі №8351 автори прописали: кошти, які споживачі вносять в рахунок погашення старих боргів перед енергетичними та газовими компаніями, останні повинні направляти на виконання своїх інвестиційних програм.
Ну, і нарешті, не можна не згадати про третій приз, що його отримали олігархи від цього списання. Вільні від боргів, їх підприємства стали набагато привабливішими для зовнішнього покупця. Іноземні компанії бояться купувати українські підприємства, на яких висять мільярдні борги, зовсім інша справа – придбати чистий бізнес. Очевидно, списання боргів - також прихована підготовка підприємств ПЕК до подальшої приватизації, перепродажу чи концесії.

Якщо ж говорити про інтереси держави, адекватним рішення ВР ніяк не назвеш. Взагалі важко підібрати слово, яке б влучно окреслило те, що сталося. Це не назвеш аферою, крадіжкою, злочином - все законно, це ж Закон!

Як же тоді назвати? Чи не в шулерському жаргоні? Там таки знайшлося одне цікаве слово - «лахман». «Лахман» - вибачити карточний борг, тому, хто «зарвався». Виходить, в Раді трапився такий собі бюджетний «лахман», а пересічних українців, умовно кажучи, «лахманули».

Чи це востаннє, чи так тепер чинитимуть регулярно? Щоразу, коли обленерго чи облгази пустять «на ліво» велику суму з коштів, які заплатили за газ чи електроенергію прості українці?



Сообщение отредактировал Half_baked - Пн, 23.05.2011, 21:53:28
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Half_baked   
SandraДата: Пн, 23.05.2011, 21:38:49 | Сообщение # 2
Генералиссимус
Сообщений: 2831
Репутация: 1220
Награды: 166

Украина, місто-герой ЖИТОМИР
Quote (Half_baked)
Це не назвеш аферою, крадіжкою, злочином - все законно, це ж Закон!

А ми в цей час вже в котре обсмоктували питання доцільності червоних прапорів, а вони в цей час робили свою брудну справу.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Sandra   
АнгинаДата: Пн, 23.05.2011, 21:44:01 | Сообщение # 3
Генерал-лейтенант
Сообщений: 586
Репутация: 692
Награды: 146

Украина, Житомир
а могу ли я просить на основе данного прецедента списать и мои долги перед банками , которые у меня образовались до 1 января 2011 г? мне мои тысячи тоже жалко отдавать, они мне еще больше нужны чем фирташам и ахметовым их миллиарды.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Ангина   
telefonДата: Пн, 23.05.2011, 22:01:42 | Сообщение # 4
Генералиссимус
Сообщений: 6142
Репутация: 2161
Награды: 407

Украина, Житомир
А у нас долгов нетути!...
Чего бы нам списать!..
Offline (Украина)  
  Блог пользователя telefon   
Half_bakedДата: Пн, 23.05.2011, 22:04:19 | Сообщение # 5
Генерал-полковник
Сообщений: 1730
Репутация: 903
Награды: 78

Украина, Житомир
Quote (telefon)
А у нас долгов нетути!...

Ахметов гордится Вами cry
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Half_baked   
chlor1Дата: Пн, 23.05.2011, 22:16:50 | Сообщение # 6
Генералиссимус
Сообщений: 4620
Репутация: 7859
Награды: 170

Украина, житомир, на околицi
Half_baked,
А что ты предлагаешь? Ну такие реформы у нас.
Offline (Германия)  
  Блог пользователя chlor1   
Half_bakedДата: Пн, 23.05.2011, 22:47:20 | Сообщение # 7
Генерал-полковник
Сообщений: 1730
Репутация: 903
Награды: 78

Украина, Житомир
Quote (chlor1)
А что ты предлагаешь? Ну такие реформы у нас.

Что бы я не предложил , это ни чего не изменит, единственное чего я добиваюсь, это то ,что бы как можно большее количество людей поняли с кем имеют дело, ну а предложить не платить ни за что включая налоги я могу, и по - моему это хорошая идея в сложившейся ситуации... но мы все, увы ,не готовы к этому.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Half_baked   
chlor1Дата: Пн, 23.05.2011, 23:40:02 | Сообщение # 8
Генералиссимус
Сообщений: 4620
Репутация: 7859
Награды: 170

Украина, житомир, на околицi
Quote (Half_baked)
ну а предложить не платить ни за что включая налоги я могу, и по - моему это хорошая идея в сложившейся ситуации

А по-моему это довольно опасная идея. Входя в долги нужно ясно представлять возможность выхода.
Offline (Германия)  
  Блог пользователя chlor1   
Half_bakedДата: Вт, 24.05.2011, 00:29:52 | Сообщение # 9
Генерал-полковник
Сообщений: 1730
Репутация: 903
Награды: 78

Украина, Житомир
Quote (chlor1)
Входя в долги нужно ясно представлять возможность выхода.

"" депутати проголосували закон №8351 - про списання боргів паливо-енергетичного комплексу на суму понад 24 мільярди (!!!) перед державним бюджетом, також – відповідних взаємних боргів""--- чем не возможность выхода.
Это не долг перед государством , а долг перед вымагателями .
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Half_baked   
SandraДата: Вт, 24.05.2011, 10:32:25 | Сообщение # 10
Генералиссимус
Сообщений: 2831
Репутация: 1220
Награды: 166

Украина, місто-герой ЖИТОМИР
Quote (chlor1)
А по-моему это довольно опасная идея. Входя в долги нужно ясно представлять возможность выхода.

Но почему-то, когда вы имеете долги перед ЖКХ, они в ваше отсутствие проникают в ваше жилище, описывают и выносят имущество. И им наплевать на причины происхождения ваших долгов, детей и т.д. Но имея на руках решение суда о "стягненні заборгованності, наприклад, за недоплачені виплати чорнобильцям, дітям війни чи звичайні пенсії " они просто разводят руками со словами "нет денег". И своим решением суда можете вытереть ОПУ. Так где справедливость. Если нас дрючат и в хвост, и в гриву, то и мы со своей стороны должны что-то делать. Вот только представьте себе, если ВСЕ люди хотя бы один месяц не заплатят ни за что-ни за свет, ни за газ, ни за воду, ни за работу ЖЭКов. А если два-три-пять месяцев. Может быть именно тогда власти займутся и нашими проблемами и вопросами снижения критически завышенных тарифов на комунальные услуги
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Sandra   
lakmusДата: Вт, 24.05.2011, 11:23:54 | Сообщение # 11
Генералиссимус
Сообщений: 3075
Репутация: 2243
Награды: 157

Украина, Житомир
"Я утверждаю, что народные массы не готовы к прекращению уплаты налогов. Они еще не достаточно владеют самоконтролем. Если бы я мог быть уверенным в ненасилии с их стороны, я сегодня же попросил бы их прекратить выплаты и не тратил бы свободные моменты народного времени."

Махатма Ганди.
1920
Offline (Украина)  
  Блог пользователя lakmus   
SandraДата: Вт, 24.05.2011, 11:46:04 | Сообщение # 12
Генералиссимус
Сообщений: 2831
Репутация: 1220
Награды: 166

Украина, місто-герой ЖИТОМИР
90 лет впустую biggrin
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Sandra   
TermytosДата: Вт, 24.05.2011, 13:53:43 | Сообщение # 13
Генерал-майор
Сообщений: 283
Репутация: 113
Награды: 20

Украина, Житомир
Quote (chlor1)
А по-моему это довольно опасная идея. Входя в долги нужно ясно представлять возможность выхода.

Якраз ідея максимально безпечна, якщо мова йде про декілька місяців. За такий борг влада не зможе ні до кого доколупатись, максимум, так це штраф 10-20 відсотків (більше не накапає), і то це потрібно закони міняти, нормативну базу, що за пару місяців ніхто не зробить. Тобто протест якби і загальний, а предявити щось конкретне нікому. Найсильніше це відчує сама держава, та олігархи, що є при владі. Може і задумаються. Махатма Ганди змінив історію, це факт, саме такими методами.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Termytos   
SandraДата: Вт, 24.05.2011, 19:08:16 | Сообщение # 14
Генералиссимус
Сообщений: 2831
Репутация: 1220
Награды: 166

Украина, місто-герой ЖИТОМИР
Quote (term2os)
Тобто протест якби і загальний, а предявити щось конкретне нікому.

Тільки є такі верстви населення, які щиро вірять в те, що жити треба заради влади і не залишаючи коштів на існування, ще в перші хвилини після отримання пенсії, йдуть і платять тризначні цифри за коммунальні послуги, яких насправді ніхто і не отримує в такому обсязі, за який нараховані тарифи wacko
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Sandra   
telefonДата: Вт, 24.05.2011, 20:24:14 | Сообщение # 15
Генералиссимус
Сообщений: 6142
Репутация: 2161
Награды: 407

Украина, Житомир
term2os, Идея интересная, но организовать её воплощение невозможно...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя telefon   
chlor1Дата: Вт, 24.05.2011, 23:31:27 | Сообщение # 16
Генералиссимус
Сообщений: 4620
Репутация: 7859
Награды: 170

Украина, житомир, на околицi
Опасность этой идеи в том, что даже если достигнут какой-то результат, восстановить фин.дисциплину гораздо труднее, чем разрушить ее. Выход банален- выборы и ответственная гражданская позиция.
Offline (Германия)  
  Блог пользователя chlor1   
Half_bakedДата: Вт, 24.05.2011, 23:43:02 | Сообщение # 17
Генерал-полковник
Сообщений: 1730
Репутация: 903
Награды: 78

Украина, Житомир
Quote (chlor1)
Выход банален- выборы и ответственная гражданская позиция.

Не верю! smile
Quote (chlor1)
восстановить фин.дисциплину гораздо труднее, чем разрушить ее

Перестраивать всегда сложнее чем строить с нуля . да и результат обычно хуже .
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Half_baked   
chlor1Дата: Вт, 24.05.2011, 23:59:22 | Сообщение # 18
Генералиссимус
Сообщений: 4620
Репутация: 7859
Награды: 170

Украина, житомир, на околицi
Quote (Half_baked)
Не верю!

Есть такое smile Но революции без жертв не бывает...Опять же власть монолитна, а мы в поиске...
Offline (Германия)  
  Блог пользователя chlor1   
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » Платите ли вы за свет и тепло? (Тест на быдло)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: