Книги которые мы читаем
|
|
jakudza | Дата: Чт, 23.02.2012, 16:55:49 | Сообщение # 426 |
Генерал-лейтенант
Награды: 49
Украина, Житомир
|
|
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 23.02.2012, 19:14:16 | Сообщение # 427 |
Генералиссимус
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Quote (Calikusu) Vanda, тавишо! Коби оперативно не привезли, в мене б інтерес пропав... я б не дочекалася А на які книги ви очікуєте?
Прочитала Коли ти поруч вчора ввечері за 4 год. Бомба, а не книжка, давно таких емоцій над книгою не відчувала - серце защеміло, просто не можливо відірватися І плювати, що в україномовній книжці Зміст названо Содержанием.
Суч. укр. література мені здавалася пріснуватою і нуднуватою, замкнутою в собі і не орієнтованою на читача, коли я востаннє нею цікавилася - це було 5 років тому (Дереш, Карпа, Прохасько, Забужко та ін. щось не пішли мені). Я переключилася на журнали, там цікавіше, але надто закручено. А в цих книгах - так просто й цікаво! Вже завершую Молоко з кров'ю - плакала моя робота .
|
(Украина)
|
|
|
Calikusu | Дата: Чт, 23.02.2012, 20:55:40 | Сообщение # 428 |
припадочная
Награды: 518
Арабская Республика Суринам, .
|
Quote (Vanda) І плювати, що в україномовній книжці Зміст названо Содержанием. Ви також це помітили... Quote (Vanda) А на які книги ви очікуєте? 1. Люко Дашвар "Молоко з кров"ю". 2. Григорий Косынка "Старший боярин" 3. Лада Лузина "Киевские ведьмы" 4. Ярослав Стельмах "Кохання у стилі бароко" 5. Ліна Костенко "Записки українського самашедшого" 6. Валерій Шевчук "Тіні зникомі. Сімейна хроніка" 7. Оксана Забужко "Музей покинутих секретів" ------------ Ось така підбірочка. Обирала навмання. Подивимось. Головне дочекатися.
|
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 23.02.2012, 20:57:01 | Сообщение # 429 |
Генералиссимус
Украина, Житомир
|
Quote (Calikusu) 1. Люко Дашвар "Молоко з кров"ю". 2. Григорий Косынка "Старший боярин" 3. Лада Лузина "Киевские ведьмы" 4. Ярослав Стельмах "Кохання у стилі бароко" 5. Ліна Костенко "Записки українського самашедшого" 6. Валерій Шевчук "Тіні зникомі. Сімейна хроніка" 7. Оксана Забужко "Музей покинутих секретів"
Нічого собі, серйозний список!!!
|
(Украина)
|
|
|
Calikusu | Дата: Чт, 23.02.2012, 20:57:06 | Сообщение # 430 |
припадочная
|
Наразі (не пам"ятаю чи писала вище) читаю "Село не люди"... Ойййййййййй, я вже давно дякувала Богові, що в селі нікого із рідних не маю і що родом не звідти. Хай Бог милує... (не хочу нікого образити цим повідомленням)
|
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 23.02.2012, 21:23:54 | Сообщение # 431 |
Генералиссимус
Украина, Житомир
|
Quote (Calikusu) в селі нікого із рідних не маю і що родом не звідти Он як! Не знаю, що вона там понаписувала про село (я помітила, що авторка любить гротескно подавати село, його мешканців та менталітет з Молока з кровю), але це потрібно сприймати, відповідно, також гротескно, фільтруючи Там же все подано випукло, щоб читачам цікавіше було читати..
Я з села і досі живу в селі (півроку в Києві, півроку в селі під Житомиром)і сільське походження мені нічим не перешкодило реалізуватися в житті, радше навпаки
Наприклад, які стереотипи і міфи виловила з Молока, це так по ходу: - важка праця "покуручені руки" (міф, зараз це затишні будиночки, вся праця - відкидати сніг та підрізати дерева кущі, принаймні я за 30 років свого життя там не пригадую, щоб важко працювала чи, не доведи Господь, стомилася від якоїсь роботи. Що мені нецікаво, я того не роблю.); - пліткарство (також відносно - якщо ви не цікавитеся життям оточуючих, вони у відповідь робитимуть теж саме); - проблеми з інтелектуальним розвитком (знаю кілька десятків дітей моїх односельчан, які вчаться в кращих ВНЗ країни, і не лише України - часто вступають до Варшави); - сексуальна свобода - це залежить від потреб і вподобань конкретної людини.
Calikusu, ще щось додати? Раджу вам не надто серйозно сприймати твори Люко Дашвар, не думаю, що їх хотілося налякати українців і віднадити їх від села
|
(Украина)
|
|
|
Calikusu | Дата: Чт, 23.02.2012, 21:29:26 | Сообщение # 432 |
припадочная
|
Vanda, ніколи не відносилася зверхньо до мешканця сільського, містечкового, не дивилася із божественим блском в очах на мешканця столиці. В першу чергу дивлюся на людину. І мені геть фіолетово звідки родом та людина, якщо я вподобала її, а вона мене і нам разом цікаво. Те саме можу сказати і про роботу та і просто про оточуючих. Селюків вистачає і серед графьйоф, князьйоф та решти сміття, яким багате як село, так і місто. Quote (Vanda) Calikusu, ще щось додати? Так! Порадьте щось почитати цікаве.
|
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 23.02.2012, 21:51:40 | Сообщение # 433 |
Генералиссимус
Украина, Житомир
|
Quote (Calikusu) Порадьте щось почитати цікаве Не пораджу, я ж більше на літературній періодиці сиджу - ці книжки куплені вперше за багато років
|
(Украина)
|
|
|
Calikusu | Дата: Чт, 23.02.2012, 21:52:33 | Сообщение # 434 |
припадочная
|
Quote (Vanda) я ж більше на літературній періодиці сиджу ішо? це несприйнятно для простої миші?
|
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 23.02.2012, 22:10:59 | Сообщение # 435 |
Генералиссимус
Украина, Житомир
|
Quote (Calikusu) шо? це несприйнятно для простої миші? Ні, так я ж писала вже про це в цій темі.. Але з нею не все так просто. Раніше дуже подобався Дніпро, зараз звівся на пси, певно його не буду передплачувати. Дуже хороший - Курєр Кривбасу (не дивіться на совковську назву, вона не відповідає змісту - це наразі найкращий літ. журнал України). Там серйозні речі друкуються - засідають в голові надовго. Ну, і зі студентських років Всесвіт (іноземна, перекладна літ.) - як же без нього. А ще рос. фантастика Если і укр. УФО - допомагає мені уяву розвивати. Був ще Березіль, але якось він нерегулярно виходив.
|
(Украина)
|
|
|
Calikusu | Дата: Чт, 23.02.2012, 22:20:25 | Сообщение # 436 |
припадочная
|
Vanda, зрозуміло. Треба буде поцікавитися. А я багата на журнали совдепу по типу "Мир", "Нева"...
|
(Украина)
|
|
|
Ofelia | Дата: Чт, 23.02.2012, 23:06:50 | Сообщение # 437 |
Генерал-полковник
Награды: 93
Украина, Житомир
|
Ой, дівчата - порадували мою філологічну душечку...) Quote (Ukka) Еще меня очень заинтересовали "Записки українського самашедшего" Люблю і поважаю Костенко, але тут вона - в образі чоловіка... І цей образ, як на мене, їй не дуже вдався... Але почитай - там показано чоловіка, але з точки зору жінки, тобто як його внутрішнє життя уявляє жінка (бо Костенко - таки Жінка)... Почитай - цікаво буде почути твою думку... Quote (Calikusu) Заглянула в КС - чуть с ума не сошла. Цены аховые. Я навіть туди не заглядую - бережу серце...) От тут "Читай" радили - підтримую (щоправда, воно переїздить якось постійно, де точно шукати - не підкажу, натикаюсь завжди випадково)... Там нині, до речі, акція до 8 березня - чотири книги за 20 грн... Які - не знаю, щоправда... На вихідних з"їжджу, позирю... Quote (Calikusu) Сейчас читаю Люко Дашвар "Село не люди". Читала все її - молодець! Вміє тримати читача до останнього... Quote (Vanda) самотність у мережі, Дуже гарний - саме гарний естетично - фільм по цій книзі зняли поляки... Не знаю, чи є з українським перекладом десь, але подивитися раджу...
|
(Украина)
|
|
|
Calikusu | Дата: Чт, 23.02.2012, 23:09:49 | Сообщение # 438 |
припадочная
|
Quote (Ofelia) Там нині, до речі, акція до 8 березня - чотири книги за 20 грн... Я вже завтра там буду. Ганяю депресняк книжками.
|
(Украина)
|
|
|
Ofelia | Дата: Чт, 23.02.2012, 23:20:21 | Сообщение # 439 |
Генерал-полковник
Украина, Житомир
|
Quote (Calikusu) Ганяю депресняк книжками. То я зрозуміла, що ти на них нині багата (судячи з активного замовляння і т. п.)))) Тоді я з тобов дружу...
А депресняк просто тра пережити - з часом минає все і він теж... Але згодна - переживати його з цікавою книгою приємніше (якщо про такий стан можна так скахати)... Тримайся, сестро... )
|
(Украина)
|
|
|
Calikusu | Дата: Чт, 23.02.2012, 23:24:25 | Сообщение # 440 |
припадочная
|
Quote (Ofelia) Тоді я з тобов дружу... та ти начебто і так зі мною дружила. Quote (Ofelia) судячи з активного замовляння а от замовлення в дорозі. Це Vanda вже насолоджується читанням, а я "насолоджуюсь" чеканням. Їйбо піду завтра психану,поки те замовленні прийде. Quote (Ofelia) Тримайся, сестро... Дякую. Мушу. Бо до психіатра не хочу.
|
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 23.02.2012, 23:30:15 | Сообщение # 441 |
Генералиссимус
Украина, Житомир
|
Quote (Calikusu) Це Vanda вже насолоджується читанням Вже так насолодилася, що на очі не бачить
|
(Украина)
|
|
|
Calikusu | Дата: Пт, 24.02.2012, 00:04:55 | Сообщение # 442 |
припадочная
|
Quote (Vanda) Вже так насолодилася, що на очі не бачить а я теж не бачу... замовлених книжоооооооооооок!
|
(Украина)
|
|
|
Ofelia | Дата: Пт, 24.02.2012, 12:56:27 | Сообщение # 443 |
Генерал-полковник
Украина, Житомир
|
Quote (Calikusu) та ти начебто і так зі мною дружила. так то ж я ТАК з тобою дружила, а тепер із корисливих мотивів...)))) Quote (Calikusu) Бо до психіатра не хочу кращі психіатри ми - самі собі... тільки якщо "розмовляємо" з собою чесно-чесно-чесно...
|
(Украина)
|
|
|
Calikusu | Дата: Пт, 24.02.2012, 13:28:17 | Сообщение # 444 |
припадочная
|
Quote (Ofelia) так то ж я ТАК з тобою дружила, а тепер із корисливих мотивів...)))) Quote (Calikusu) може знову доведеться тобі зі мною ТАК дружити. щось не йде моє замовлення. я вже листа написала сумного. Добавлено (24 Февраль 2012, 12:28:17) --------------------------------------------- доведеться нині витратити грошенят на книжки.
|
(Украина)
|
|
|
Ukka | Дата: Пт, 24.02.2012, 13:35:56 | Сообщение # 445 |
Генерал-полковник
Награды: 122
Соединенные Штаты, LA
|
Calikusu, прочитала вчера "Мати все" ( хорошо, что света не было - не пришлось убирать и т.д. - могла читать без угрызений совести, кстати, а почем книги якубе - дайте, плз, ссылку), сегодня иду за "Макар. Биті є" Обожаю Костенко. но вот "Самашедший" как то не оставил следа - прочитала - так как много рекламы было. "Ведьм " Лузиной прочила 3 штуки, ещё вроде 4 есть, но как-то исписалась, или настроение не то- не тянет дочитать. "Залишенця" купила - но не идёт:( Туве Янссон ( одна из любимых с детства) перечитываю, особенно рекомендую "Серый шелк".Добавлено (24 Февраль 2012, 12:35:56) --------------------------------------------- девочки, а давайте книжками "на почитать на недельку" меняться?
|
(Украина)
|
|
|
Calikusu | Дата: Пт, 24.02.2012, 13:37:16 | Сообщение # 446 |
припадочная
|
Quote (Ukka) кстати, а почем книги якубе - трохи даром! ЯкабуДобавлено (24 Февраль 2012, 12:37:16) ---------------------------------------------
Quote (Ukka) девочки, а давайте книжками "на почитать на недельку" меняться? сама об этом думала, но ввиду своего склероза даже при строгой системе ведения записей, забуду все равно.
|
(Украина)
|
|
|
Баба_на_роликах | Дата: Пт, 24.02.2012, 13:38:44 | Сообщение # 447 |
флудерша с транспортом
Награды: 96
Украина, New Zhitomir
|
Ofelia, когда будешь там посмотри, пож, какие книжки по акции. если что интересное и мне возьми, бо сама я туды не выберусь.
|
(Украина)
|
|
|
Ukka | Дата: Пт, 24.02.2012, 13:50:10 | Сообщение # 448 |
Генерал-полковник
Соединенные Штаты, LA
|
я по акции в Читае взяла 2 на 20,00 грн. Школа №13 и Горошко и Я ( молодые авторы). Ну, раз прочитать можно.Добавлено (24 Февраль 2012, 12:50:10) --------------------------------------------- о, на якабу "Мати все " 36,00, а я со скидкой в Читае купила за 30,80 грн. И там девочки хорошие работают - я часто по их советам покупаю что-то.
|
(Украина)
|
|
|
Calikusu | Дата: Пт, 24.02.2012, 13:51:47 | Сообщение # 449 |
припадочная
|
Ukka, а как в Читай скидку получить?
|
(Украина)
|
|
|
Ukka | Дата: Пт, 24.02.2012, 13:59:07 | Сообщение # 450 |
Генерал-полковник
Соединенные Штаты, LA
|
могу у мужа в киоске оставить карточку - если нужна, а чтоб получить нужно на какую-то сумму купить единоразово, а потом не реже 6 книг в год покупать. Как-то так.
|
(Украина)
|
|
|