Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку - разом зі Стівеном Гокінґом! У Музеї космонавтики відбудеться презентація книги «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» - запрошуємо усіх бажаючих!
У четвер, 10 листопада, в Музеї космонавтики ім. С.П. Корольова у Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку відбудеться презентація книги відомого британського фізика-теоретика Стівена Гокінґа та його доньки Люсі Гокінґ «Джордж і таємний ключ до Всесвіту». У Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку перекладачка книги Ганна Лелів й співробітники музею розкажуть, чому Земля така особлива, що саме на ній зародилося життя? Що цікавого знайшли марсоходи на червоній планеті? Чи пощастить нам колись познайомитися з прибульцями? Презентація книги «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» буде надзвичайно корисною для діток, яким цікавий космос, а також для дорослих, які хочуть пригадати основи фізики та астрономії. А ще це ідеальний спосіб заохотити школярів до вивчення Всесвіту. Адже книга Гокінґів не лише про зірки, планети, комети, астероїди і чорні діри... Це також розповідь про звичайного сучасного хлопчика. У малого Джорджа - проблеми зі шкільними хуліганами, непорозуміння з батьками-вегетаріанцями, а ще у нього живе порося Фредді, якого сім'ї підкинули в коробці напередодні Різдва. За допомогою чарівного комп'ютера хлопчик потрапляє у космос і подорожує по Всесвіту верхи на кометі. Під час мандрівки Джордж (і ми разом з ним) бачимо та дізнаємося багато нового. Виявляється, на кометах є гейзери, три з половиною мільярди років тому в атмосфері не було кисню, а на Юпітері вже триста років, як бушує гігантський ураган. Усе, що бачить Джордж, читач знайде на окремих сторінках книги: фото комет, астероїдів і навіть чорної діри. Також у книзі є простий та доступний довідник про космос. Стівен Гокінґ - британський фізик-теоретик, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці, зокрема теорії чорних дір, популяризатор наукових знань. Його вважають одним із найгеніальніших фізиків з часів Ейнштейна. Лукасівський професор математики й теоретичної фізики в Кембриджському університеті. Автор низки книг для дорослих та дітей.
«Скриня. Речі сили» - у Житомирі У середу, 16 листопада, у Львівській Майстерні Шоколаду (майдан Перемоги, 7/8) відбудеться презентація унікального арт-буку «Скриня. Речі сили» за участі письмениці Ярини Винницької та художниці Юлії Табенської.
Ця книжка — неймовірної краси видання: висічка, друк на прозорій та напівпрозорій основі, калька, тиснення золотом. Автори арт-буку розкажуть, які скарби ховались в українській дівочій скрині, де вони шукали елементи традиційного одягу та чому їхнім знахідкам можуть позаздрити найвибагливіші модельєри світу. Початок зустрічі о 19:00. Вхід вільний. Колись кожна українка років з семи починала складати свою весільну скриню, наповнюючи її сорочками, рушниками та іншими «речами сили». Потім Скриня ставала головною дійовою особою весілля – її урочисто всім селом перевозили з дому молодої до нареченого. Сьогодні рідко в якій сім’ї зустрінеш цю берегиню дівочих скарбів. Проте арт-бук «Скриня. Речі Сили» містить те, що колись зберігалось у скрині, а тепер може стати головними національними ідентифікаторами - речі-бренди, створені народним генієм: полтавський рушник, гуцульська кераміка, покутський свічник-трійця, борщівська сорочка. Ярина Винницька та Юлія Табенська говоритимуть про зміну культурних стереотипів щодо України, опозицію села і міста, брендування країни. Те, що було вмістом дівочої скрині, має шанс стати новими національними ідентифікаторам — речі-бренди світового рівня, які можна вважати золотою інвестицією України в скарбницю людства. «Ця книжка змінила мене, - зізналась художниця арт-буку. - Працюючи над нею, я ніби проходила сеанс психотерапії, арт- і працетерапії одночасно. Я віднайшла у собі українське. Народилась і живу в Кам’янці-Подільському. Там лише 10-15 років тому масово почали говорити українською. Моя родина російськомовна, і в нас у дитинстві не було мальованих скринь, вишиванок, ми не співали пісень і якось прохолодно ставились до національних традицій. Але згодом і саме завдяки «Скрині» почався цей процес віднайдення свого коріння». «Скриня. Речі Сили» — це спроба систематизувати те, з чого колись складався світ наших бабусь і що невблаганно зникає з нашого життя, наче міфічна Атлантида. Речі ужиткові, але настільки прекрасні, що мимоволі погоджуєшся із визначенням «неземна краса». Автори книги об’їхали цілу країну у пошуках народних скарбів та уклали список українського must have: того, що повинно бути у серці і в хаті кожного українця. Зібрали і акуратно поскладали у скриню-ковчег, аби врятувати від глобалізаційного «потопу» і повернути у наші домівки. Це речі не прості, а чарівні… Це речі Сили.
Ребята, все книгоманы, книголюбы, нашла очень классный сайт и хочу с вами поделиться))) Книжный прайс-агрегатор Bookinist.com.ua, можно покупать книги новые и б/у, выставлять свои на продажу и обмениваться. Мне, как человеку с огромной библиотекой это очень удобно.
Что бы делал каждый из нас, если бы узнал, что жить ему осталось около года? Главный герой книги, узнав, то болен раком решил не тратить время на продление жизни, а прожить год, воплотив все свои мечты. Это добрая история о человеке, сумевшем понять смысл жизни и показать, что надо жить и осуществлять свои мечты не потом, а сейчас.
Стивен Манчестер "Год длиною в жизнь".Что бы делал каждый из нас, если бы узнал, что жить ему осталось около года? Главный герой книги, узнав, то болен раком решил не тратить время на продление жизни, а прожить год, воплотив все свои мечты. Это добрая история о человеке, сумевшем понять смысл жизни и показать, что надо жить и осуществлять свои мечты не потом, а сейчас.
В эту тематику ещё подходит книга "Скафанд и бабочка", только ещё более сильная в плане впечатлений.
Я люблю книги, которые оставляют после себя послевкусие. Не просто чтиво для отвлечения мозга после трудового дня, а наполненные глубоким смыслом. Книге П.Каланити "Когда дыхание растворяется в воздухе" удалось поиграть на струнах моей души. Ее можно разобрать на цитаты, написана очень приятным, легко читающимся, интересным и в то же время не "заумным" языком. Книга, которая оставляет послевкусие... История об успешном нейрохирурге, который сам стал жертвой страшного диагноза. Эта книга расскажет читателю о призвании, любви и хрупкости человеческой жизни.
Сейчас никак не могу осилить Нила Стивенсона - Алмазный век, или букварь для благородных девиц (The Diamond Age Or, A Young Lady's Illustrated Primer) (2004)
Рекомендую почитать Артема Каменистого серию книг " Девятый ". По честному читать не люблю... не могу концентрироватся и прочитав 5-6 страниц перечитываю ибо теряю нить, а вот аудио книги заходят на ура. Продолжая тему Каменистого. Озвучку рекомендую Коршунова.
Обожаю серию книг "приключения Эраста Фандорина" Бориса Акунина. Сейчас еще читаю Кинга, как хорошо что он много книг написал) Из исторических детективов могу посоветовать автора Артем Чиж. Тоже отлично пишет, еще и юмором.