Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, zirka  
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » Тараканівський форт та Дубенський замок+ Клевань
Тараканівський форт та Дубенський замок+ Клевань
kvim_travel_ztДата: Пт, 05.04.2013, 11:59:09 | Сообщение # 1
Генерал-майор
Сообщений: 338
Репутация: 10
Награды: 3

Украина, Житомир
Тараканівський форт та Дубенський замок+ Клевань(Тунель кохання)

Дата: 27 квітня 2013
Вартість: 220.00 грн
Тривалість: 1 день
Вільно: 26 місць

Тараканівський форт, інколи званий Новою Дубенською фортецею, розташований недалеко від м.Дубно Рівненської області, в безпосередній близькості до села Тараканів. Тараканівський форт являв собою бетонно-земляне укріплення. При його виконанні    використовувалася цеглина, а також досить новий для того часу матеріал - цемент. У плані форт має форму чотирикутника (що більше нагадує ромб), із сторонами завдовжки в 240 м.
Із зовнішнього боку він оточений широким глибоким ровом із земляними валами, укріпленими потужними стінами.  Посеред форту побудована двоповерхова будівля, до якої веде довгий кам'яний тунель, що зберігся до нашого часу. У цій будівлі розміщувалися житлові, складські і господарські приміщення для роти артилерії і штабу коменданта форту. По периметру форту розміщувалися так звані безпечні каземати, які також служили і для зміцнення основного кріпостного валу. Завдяки наявності у Форті великої кількості підземель, підземних ходів і колодязів, він став героєм різних легенд і
неймовірних історій.
1492 рік офіційно вважається датою спорудження Дубенського замку. Протягом свого існування замок неодноразово перебудовувався й укріплювався. На початку XVII ст. каштелян краківський князь Януш Острозький реставрував замок у стилі пізнього Ренесансу. Тоді ж було добудовано два бастіони зі сторожовими вежами. Між старим городищем і новим замком пролягав глибокий рів, який при потребі легко заповнювався водами Ікви. Другий, ширший і більш значущий для оборони, рів був
виритий з протилежної сторони замку. Його східний схил утворювався фасадами бастіонів і куртиною, яка їх з'єднувала, а висока прямовисна стіна з боку міста була складена з "дикого" каміння. Цей рів також наповнювався водою. У бастіонах каземати, з'єднані з околицями. Вони були такими просторими, що туди можна було заїхати каретою і розвернутися. Під замком були прокладені широкі кам'яні підземні
ходи-тайники, куди під час ворожих нападів ховалися місцеві жителі зі своїм майном. Тут зберігалися запаси води і провізії для :оборонців під час облоги.
"Тунель кохання" - одне з тих місць на Україні, яке незмінно привертає романтиків і молодят. Вважається, що тут закохана пара може загадувати будь-яке бажання, і якщо любов справжня, то воно обов'язково збудеться.

Якщо всі ваші бажання вже здійснилися або ви поки ще не знайшли свою другу половину, то по лісі можна погуляти наодинці з собою або в компанії друзів, милуючись значним спектром зелених відтінків. Гра світла і тіні і йдуть в густу гущавину рейки становтся відмінним сюжетом для фотографів.

Ліс, що утворив "Тунель кохання", тягнеться приблизно один кілометр. Сама залізниця тягнеться на 3 км і з'єднує село Клевань з Оржевських деревообробним комбінатом. Вважається, що дорога закинута і не діє, але фотографії з потягом, тим не менше, зустрічаються.
Програма туру:
06:30 - виїзд з Житомиру;
09:00 - прибуття у Рівне. Знайомство з містом;
11:00 - 12:00 - Екскурсія у Тараканівському форті;
12:30 - 14:30 - Екскурсія у Дубенському замку;
14:30 - 15:00 - Обід;
15:40 - 17:00 - Екскурсія у Клевані. Відвідування "Тунелю кохання";
19:00 - повернення в Житомир.

У вартість туру входить: 
  • транспортне обслуговування;
  • екскурсійне обслуговування;
  • супровід по всьому маршруту;
  • страховка.


У вартість туру не входить: 
  • вхідні квитки до фортець;
  • власні витрати.


   


Сообщение отредактировал kvim_travel_zt - Пт, 05.04.2013, 12:02:24
Offline (Украина)  
  Блог пользователя kvim_travel_zt   
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » Тараканівський форт та Дубенський замок+ Клевань
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: