Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, zirka  
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » Другий Міжнародний Фестиваль "Львів Стародавній" (У Львові вперше відбудеться лицарський турнір)
Другий Міжнародний Фестиваль "Львів Стародавній"
KurylekhДата: Пн, 19.04.2010, 11:35:43 | Сообщение # 1
29-30 травня 2010 року у Львові відбудеться Другий міжнародний фестиваль середньовічної культури «Львів стародавній», в рамках якого лицарі зі східноєвропейських клубів історичної реконструкції вперше змагатимуться у кінних двобоях. Це буде одне із найфеєричніших свят у стародавньому Львові.

Родзинкою фестивалю стане також фінал конкурсу «Ой не ріж косу, бо хорошая», де українські красуні зможуть помірятися своєю гордістю – довгою косою. Конкурс проводиться спільно із газетою «Високий Замок».

Усі розваги супроводжуватиме концерт середньовічних гуртів на головній сцені. Серед учасників – відомі українські та закордонні гурти, які виконують середньовічну музику. Хедлайнери Фестивалю - київський колектив «Йогурт», харківський «Spiritual Seasons» та львівський «Kings & Beggars». Планується також приїзд віп-гостей, імена яких організатори фестивалю поки що тримають в таємниці.

Протягом двох днів у Шевченківському гаю відбуватиметься справжнє середньовічне дійство. Музей-заповідник перетвориться на середньовічне місто XIII-XVI століть із тогочасним побутом та культурою.

Сам Шевченківський Гай розділять на умовні тематичні майданчики і біля кожного дерев’яного будиночка Музею на відвідувачів чекатиме нова середньовічна розвага. А це десятки різноманітних майстер-класів справжніх професіоналів своєї справи: гончарства, ковальства, стрільби зі справжнього англійського лука, середньовічних танців тощо.

Охочі відчути себе героями тої епохи зможуть приміряти середньовічні костюми. У середньовічній таверні пригощатимуть наїдками за старовинними рецептами, а на стилізованому ярмарку продаватимуть свої вироби майстри різноманітних ремесел.

Кульмінацією свята стане «новинка цьогорічного фестивалю» – кінні двобої лицарів, переможець яких обиратиме Королеву фестивалю.

Міжнародний Фестиваль «Львів стародавній» пройде у Львові уже другий раз. Вперше свято відбулось у 2006 році, і було приурочене до 750-річчя Львова. Тоді у Фестивалі взяли участь представники більше ніж п’яти країн світу, зокрема відомі ансамблі «Літуус» (Мінськ), «Musica Radicum», білоруський гурт «Тестамент». Організатори дійства обіцяють - другий фестиваль буде ще більш видовищним.

Підготовка до Фестивалю стартувала із прийому заявок на участь від Клубів історичної реконструкції та ремісників. Також довгокосі дівчата можуть надсилати свої заявки для участі у конкурсі «Ой не ріж косу, бо хорошая», який вже розпочався у «Високому Замку». Найоригінальніші історії учасників публікуються у виданні, а переможницю Ви побачите у перший день Фестивалю.

Для отримання детальнішої інформації щодо Фестивалю звертайтеся до прес-аташе Фестивалю Вікторії Курилех за тел. (097) 964 35 67 або на сайт http://lviv-old.org.ua/
Журналістів, які висвітлюватимуть подію, просимо звернути увагу на потребу попередньої акредитації на підставі попередньо поданої заявки із урахуванням якості і об'єму анонсуючих матеріалів.
Заявку на акредитацію та опубліковані анонси потрібно надати до 21 травня 2010 р. (до 18:00), відправивши їх на електронну скриньку Прес-центру Фестивалю - [email protected] .

(Украина)  
  Блог пользователя Kurylekh   
KriyaДата: Пн, 24.05.2010, 23:09:59 | Сообщение # 2
Полковник
Сообщений: 232
Репутация: 45
Награды: 4

Украина, Житомир
как интересно... а кто-то едет? wink
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Kriya   
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » Другий Міжнародний Фестиваль "Львів Стародавній" (У Львові вперше відбудеться лицарський турнір)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: