Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, zirka  
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » дендропарк Олександрія та Софіївський парк 6 червня (неділя) (на один день відпочити в Софіївці))
дендропарк Олександрія та Софіївський парк 6 червня (неділя)
rozdumДата: Пн, 31.05.2010, 16:25:13 | Сообщение # 1
Генерал-лейтенант
Сообщений: 655
Репутация: 78
Награды: 16

Украина, Zhitomir
У звязку з тим, що не зібралось достатньо народу і у неділю доведеться працювати, поїздка переноситься на тиждень. Значить то, їдемо 6 червня в Умань, в Софіївський парк і парк Олександрію (Біла Церква) на один день.
Хто ще не був, чи не знає що робити на вихідні - гайда!
Вартість поїздки - 100 грн без екскурсії і вхідних квитків
Проїзд комфортабельним 18-місним мікроавтобусом. Невеличка група, мякі сидіння і телевізор)))

Якщо зацікавило - пишіть, або телефонуйте 098 726 47 18 (Сергій)

ПиСи. Досі не був в Умані, тре це виправляти)
ПиПиСи. Якщо є які ще інші пропозиції - пишіть теж)

Тут подумали і вирішили, щоб трохи раніше виїхати з Умані і по дорозі додому заїхати ще в Білу Церкву - подивитись дендропарк "Олександрія".

Дендрологічний парк "Олександрія" розташований у місті Біла Церква у Київській області. Парк було закладено у 80-х роках 18 століття графом Ксаверієм Браницьким. Названо на честь дружини графа - Олександри. Нині "Олександрія" офіційно вважається найбільшим (площа близько 406 га) та найстарішим дендропарком України.
В 90-х роках ХVІІІ століття до міста приїхав відомий французький архітектор-паркобудівник Мюффо, який і став автором генерального плану парка. Основним стилем "Олександрії" став модний на той час англійський, або ландшафтний.
На території парку "Олександрія" було споруджено літню резиденцію родини Браницьких та багато інших архітектурних споруд: Царський павільйон, в якому жили гості Браницьких - члени царської сім'ї, Танцювальний павільйон, колонада "Луна", павільйон "Ротонда", "Руїни", "Китайський місток" тощо. Прикрашено було парк бронзовими і мармуровими скульптурами, вазами, декоративними композиціями з великих брил та штучних земляних підвищень.
До середини XIX століття "Олександрія" перетворилася в один з найпрекрасніших пейзажних парків України, якому були властиві елементи романтизму та сентименталізму. З Північної Америки та Західної Європи у парк звозились рідкісні екзотичні рослини. В глибоких балках було споруджено каскади ставків, наповнених чистою джерельною водою, водоспади та фонтани. Із ставками пов'язана цікава легенда про те, як Браницькі наказали засадити береги отруйними рослинами, щоб вберегти ставки від вилову риби, яким інколи промишляли селяни.

Приєднуйтесь)

Добавлено (26 Май 2010, 23:53:32)
---------------------------------------------
Залишилось 10 місць

Добавлено (31 Май 2010, 16:25:13)
---------------------------------------------
Залишилось 5 місць. Приєднуйтесь

їдемо в цю неділю, 6 червня)



Сообщение отредактировал rozdum - Пт, 28.05.2010, 18:27:12
Offline (Украина)  
  Блог пользователя rozdum   
AnnaSДата: Пн, 31.05.2010, 17:11:48 | Сообщение # 2
Рядовой
Сообщений: 18
Репутация: 2
Награды: 0

Украина, Житомир
Offline (Украина)  
  Блог пользователя AnnaS   
rozdumДата: Пн, 07.06.2010, 20:11:34 | Сообщение # 3
Генерал-лейтенант
Сообщений: 655
Репутация: 78
Награды: 16

Украина, Zhitomir
УРЯЯЯЯЯ!

Поїздка пройшла суперово)
Гана погода, гарна компанія і гарний настрій - все це і ще багато позитиву ми отимали в неділю.

Вдосталь погуляли Софіївкою і я нарешті її побачив (вперше!). Хтось встиг покупатись, а хтось - пропливти підземною річкою. В принципі, можна було б навіть на годину довше затримктись в Умані, але, але) Все рівно треба сюди ще раз поїхати в якусь іншу пору року!

Олександрія в Білій Церкві - менший і не такий ухожений парк, як Софіївка. Але дві години - теж малувато на все про все. Тут теж можна було на годину затриматись. А можна сюди просто приїхати для неквапливого відпочинку на день. Щоправда шашлик не приготуєш, але то таке)

Дяки всім, хто поїхав, фото і відео буде згодом)
ггг, буде буде!

Наступна поїздка - на День Конституції в Одесу і Білгород-Дністровський 26-28 червня.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя rozdum   
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » дендропарк Олександрія та Софіївський парк 6 червня (неділя) (на один день відпочити в Софіївці))
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: