Стратегія розвитку Житомира на 2008-2017 рр.
|
|
kefir | Дата: Вт, 29.01.2008, 09:56:56 | Сообщение # 26 |
резонёр
Награды: 165
Украина, Житомир
|
вы че то здесь про страну, а человек открывший тему про город глаголет. хочется сказать что то типа что руководство города должно прислушиваться к народу вырабатывать цели, устанавливать приоритеты, корректировать...а с другой стороны...? народ при буравкове жил себе в полной №опе без воды и освещения и дальше будет жить... а все остальное просто - город должен давать возможность заработать деньги, с удовольствием потратить эти деньги и оба эти проуцессса должны происходить не в куче мусора +здравохранение+образование+детские учебные/воспитательные заведения. а трубы будут течь всегда пока ЖКХ не начнут реформировать по всей стране, а этого делать не будут, потому что некоторым выгодно что трубы текут
|
(Украина)
|
|
|
euripid | Дата: Вт, 29.01.2008, 10:10:15 | Сообщение # 27 |
Рядовой
Награды: 0
Украина, Zhytomyr
|
Quote (EddaSemunda) каким образом будет вестись диалог с обществом, помимо инета?каким образом общество будет избирать руководителя данной "стратегии"? вы собираетесь провести выборы? 1) Громада буде залучатися до процесу через соціологічні опитування, весь процес буде повністю відкритим, висвітлюватися в пересі, радіо, ТБ, робоча група буде відкритою для будь-яких конструктивних ідей. 2) Для управління стратегією буде очевидно сформований якийсь підрозділ у виконкомі, думаю вибори якогось органу це буде зайвим, але громадський контроль за впровадженням стратегії просто необхідний. У Коростені створили спеціальну громадську організацію для цього. Добавлено (29/01/2008, 10:10:15) --------------------------------------------- to kefir: За всю країну ніякий мер не може відповідати, але і закриватися країною теж не повинен. Планувати треба розумно, і тільки те, шо місто в силах зробити. Головне ясно усвідомити і артикулювати, яким місто має бути через 10 років. Можливо, варто змінити його місію, якщо в результаті аналізу вона виявиться неадекватною?
|
(Украина)
|
|
|
Egor_Goodman | Дата: Вт, 29.01.2008, 10:25:45 | Сообщение # 28 |
Генерал-полковник
Награды: 66
Украина, Житомир
|
Quote (Nekrid) Перестройка , перестройка , а трубы как текли так и текут ... вот пример тому открыты эти трубы с первых чисел декабря.... Добавлено (29/01/2008, 10:25:45) --------------------------------------------- стратегия развития городу нужна. 1. Думаю нужно выбрать приоритетное направление, тобишь в чем наш город может стать лучше других через 5 - 10 лет. Помнится у нас льнокомбинат был .... химволокно, станкиавтоматы 2. разработать тактические шаги по реализации стратегического плана, к примеру закупить или разработать технологии по .... да пусть даже по производству тогоже льна. Реставрировать заводы, привлечь молодёжь на них.... 3. Главное не распыляться, а идти строго выбранным путём, тогда всё будет хорошо.
|
(Украина)
|
|
|
euripid | Дата: Вт, 29.01.2008, 10:34:21 | Сообщение # 29 |
Рядовой
Украина, Zhytomyr
|
to Egor Goodman в саму точку. сподіваюся на співпрацю!
|
(Украина)
|
|
|
Iваницький | Дата: Вт, 29.01.2008, 11:32:42 | Сообщение # 30 |
БРАНДМЕЙСТЕР
Награды: 45
Украина, Жаб'є
|
Quote (Nekrid) а трубы как текли так и текут ... И будут течь в дальнейшем. Потому как ремонтируются трубы отнюдь не вумными разговорами обо всём и ни о чем. Вам снова вбрасывают очередную информационную кость, и пока вы радостно, по щенячьи, с нею забавляетесь - добро с подворья выносят мешками. Но косточка вам - милее... Quote (Egor_Goodman) Главное не распыляться, а идти строго выбранным путём, тогда всё будет хорошо А они и не распыляются - идут строго выбранным путём. И всё у них хорошо. Для справки: в бюджете-2008 заложена рекордная сумма на содержание структур городского совета - без малого девятнадцать миллионов. Сюда не входят предусматриваемые отдельными программами расходы на содержание т.н. коммунальных предприятий, самостоятельно и фактически бесконтрольно осуществляющих управление строительством, земельными ресурсами и коммунальной собственностью города, каковое содержание осуществляется в том числе и из средств т.н. специального фонда. По некоторым данным размер так называемых "розміщених на банківських депозитах тимчасово вільних коштів (а именно в спецфонде и наличествует постоянно накапливаемый запас денег, когда говорят "в бюджете не хватает средств" - имеют в виду общий фонд :)) в период с четвертого квартала прошлого года колебался в границах от 20-ти до существенно более 30-ти миллионов (передача горсоветом исполнительным органам полномочий по перераспределению бюджетных средств, осуществленная в конце прошлого года, практически унеможливлює получение точной информации о размере таких средств в дальнейшем). Quote (Egor_Goodman) к примеру закупить или разработать технологии по .... да пусть даже по производству тогоже льна Средний размер отката по проектам, предполагающим бюджетное финансирование, сегодня на Житомирщине составляет 15%-25%. Формы реализации откатов не обязательно "нал" - в случае реализации подконтрольных целевых проектов возможны и варианты "для управління стратегією буде очевидно сформований якийсь підрозділ у виконкомі". Закупайте.Добавлено (29/01/2008, 11:32:42) ---------------------------------------------
Quote (euripid) весь процес буде повністю відкритим ага.
Сообщение отредактировал Iваницький - Вт, 29.01.2008, 11:30:23 |
(Германия)
|
|
|
euripid | Дата: Вт, 29.01.2008, 13:53:35 | Сообщение # 31 |
Рядовой
Украина, Zhytomyr
|
Quote (Iваницький) отому как ремонтируются трубы отнюдь не вумными разговорами обо всём и ни о чем. Вам снова вбрасывают очередную информационную кость, и пока вы радостно, по щенячьи, с нею забавляетесь - добро с подворья выносят мешками.Но косточка вам - милее... Виглядає так, шо товаріщь нє понял...я, хто відкрив тему на форумі, не маю до вашої влади жодного відношення, я професійний консультант, роль якого зводиться до методологічного супроподу процесу розробки стратегічного плану...написане мною - не є кинутою кісткою, це тільки бажання залучити до процесу якогомога більше людей, в т.ч. з використанням сучасних ІКТ Quote (Iваницький) Средний размер отката по проектам, предполагающим бюджетное финансирование, сегодня на Житомирщине составляет 15%-25%. Формы реализации откатов не обязательно "нал" - в случае реализации подконтрольных целевых проектов возможны и варианты "для управління стратегією буде очевидно сформований якийсь підрозділ у виконкомі". Закупайте. Якшо не буде спеціальної структури з управління стратегічним планом, то це буде просто ше одна брошура на полиці у мера. Інша річ, як та структура буде справлятися зі своїми обов"язками...беріть її під контроль замість заявляти про відкати, що давно ні для кого не є секретом
|
(Украина)
|
|
|
woland | Дата: Вт, 29.01.2008, 14:00:04 | Сообщение # 32 |
Інтернет-козак
Награды: 37
Украина, Житомир
|
Quote (Iваницький) Для справки: в бюджете-2008 заложена рекордная сумма на содержание структур городского совета - Для довідки: доходи бюджету Житомира на 2008 рік складають рекордних 491, 6 млн проти запланованих на 2007 346,6 млн. Чи Ви хочете сказати, що у міськраді зависокі зарплати? Щодо спецфонду не знаю. За потреби можна дізнатись. Підтримую Tayna37.
|
(Германия)
|
|
|
sharm | Дата: Вт, 29.01.2008, 14:05:56 | Сообщение # 33 |
Генералиссимус
Награды: 206
Украина, Житомирская область
|
euripid, готовы, и желательно без политики... Добавлено (29/01/2008, 14:05:56) ---------------------------------------------
Quote (Tayna37) а вот воплощать ее в жизнь будут те же, кто сейчас получают окаты Так они всё равно будут откаты получать, так пусть лучше с перспективных трат...
|
(Украина)
|
|
|
woland | Дата: Вт, 29.01.2008, 14:13:53 | Сообщение # 34 |
Інтернет-козак
Награды: 37
Украина, Житомир
|
Quote (Tayna37) Жаль только, чтоeuripid писал(а): процес проводять запрошені консультанти зі львова Абсолютно. Якщо я правильно розумію, консультанти здійснюють лише методологічний супровід, а програму пишуть місцеві представники різних груп. Як чказав би Черчилль: дають вудку, замість риби.... Quote (Tayna37) А по поводу реального положения вещей - на сколько я поняла, ребята только разрабатывают стратегию, а вот воплощать ее в жизнь будут те же, кто сейчас получают окаты (кто бы их "проконтролировал"...) Не зовсім розумію. До чого тут стратегічне планування і "откати"?
|
(Германия)
|
|
|
Tayna37 | Дата: Вт, 29.01.2008, 14:16:41 | Сообщение # 35 |
Сержант
Награды: 3
Украина, Житомир
|
euripid, по мелочи - музей природы страшноват стал, его бы или отремонтировать или перенести
|
(Украина)
|
|
|
euripid | Дата: Вт, 29.01.2008, 14:20:47 | Сообщение # 36 |
Рядовой
Украина, Zhytomyr
|
Quote (woland) Не зовсім розумію. До чого тут стратегічне планування і "откати"? Він мав на увазі освоєння бюджетних коштів на різних проектах в рамках стратегії...гарантії, шо так не буде, звичайно, нема... ну, ви ж, сподіваюся, чуда не чекаєте?)) Чекаю на відповіді..потім задам теми для дискусії)
|
(Украина)
|
|
|
euripid | Дата: Вт, 29.01.2008, 14:22:41 | Сообщение # 37 |
Рядовой
Украина, Zhytomyr
|
Quote (Tayna37) по мелочи - музей природы страшноват стал, его бы или отремонтировать или перенести Дякую, Таня...це вже непогано для затравки) хоча в очі не бачив вашого музею) сподіваюся через 2 тижні побачу, якшо заведете))
|
(Украина)
|
|
|
Tayna37 | Дата: Вт, 29.01.2008, 14:23:09 | Сообщение # 38 |
Сержант
Украина, Житомир
|
euripid, вечернего освещения улиц побольше, не только центральных, а всех.
|
(Украина)
|
|
|
euripid | Дата: Вт, 29.01.2008, 14:24:10 | Сообщение # 39 |
Рядовой
Украина, Zhytomyr
|
Quote (sharm) euripid, готовы, и желательно без политики... домовились, ніякої політики)
|
(Украина)
|
|
|
Tayna37 | Дата: Вт, 29.01.2008, 14:28:58 | Сообщение # 40 |
Сержант
Украина, Житомир
|
Quote (Egor_Goodman) Помнится у нас льнокомбинат был .... химволокно, станкиавтоматы Поддерживаю, только для их восстановления нужно и область развивать и всю страну в целом.
|
(Украина)
|
|
|
Kvan | Дата: Вт, 29.01.2008, 14:38:00 | Сообщение # 41 |
Генерал-майор
Награды: 15
Украина, Житомир
|
Quote (euripid) Але я б хотів почути якусь зрозумілу думку на предмет, чи активні користувачі форуму готові включитися в обговорення теми? крім просто критики... Так, чекаємо конкретизації предмету обговорення. Та хотілось би ознайомитись з вже існуючими напрацюваннями.
|
(Украина)
|
|
|
Tayna37 | Дата: Вт, 29.01.2008, 14:38:27 | Сообщение # 42 |
Сержант
Украина, Житомир
|
Quote (euripid) побачу, якшо заведете)) А вот он: http://zhzh.info/photo/2-0-114 Просто снаружи он выглядит так, словно его уже лет 15 не белили (хотя бы). Особенно удручающе выглядит на фоне недавно отреставрированного здания рядом.
|
(Украина)
|
|
|
kefir | Дата: Вт, 29.01.2008, 15:18:44 | Сообщение # 43 |
резонёр
Награды: 165
Украина, Житомир
|
тут сказали реставрировать заводы...это как?:) явственно себе представил пункт номер адин - отреставрировать завод такой то! ))) euripid, вот вы как консультант скажите плиз, какие существуют методы создания благоприятной обстановки в конкретно взятом городе для развития производственного (да и остального) бизнеса? или вы предлагаете создать план того какие здания в городе побелить?
|
(Украина)
|
|
|
Iваницький | Дата: Вт, 29.01.2008, 15:27:27 | Сообщение # 44 |
БРАНДМЕЙСТЕР
Награды: 45
Украина, Жаб'є
|
Quote (Tayna37) что же это Вы "контролирующую" общественную организацию „Житомирська ініціатива” поддерживаете, а этот проект так ругаете? Ответ в топике: "у місті з ініціативи виконкому розпочався процес стратегічного планування розвитку міста на 10 років" (выделено мной). Разницу между общественной организацией и высшим органом городской исполнительной власти объяснять нужно? Хотя, на мой взгляд, достаточно и следующего: Quote (sharm) Позволю себе уточнить. Он не ругает, а видит реальное положение вещей. Quote (Tayna37) ребята только разрабатывают стратегию, а вот воплощать ее в жизнь будут те же, кто сейчас получают окаты И на: Quote (euripid) Виглядає так, шо товаріщь нє понял... "Не льстите себе..." Quote (euripid) я, хто відкрив тему на форумі, не маю до вашої влади жодного відношення Маєте. Ви - нею найняті (як жартує про себе відомий у нашому місті Сергій Сорока: "Я - гнусний наймит!" - я в жодному разі не вкладаю тут якогось образливого підтексту для Вас :)). Ви ж не не громадських засадах здійснюєте оте саме: Quote (euripid) я професійний консультант, роль якого зводиться до методологічного супроподу процесу розробки стратегічного плану...написане мною - не є кинутою кісткою Ви і є тією самою кісткою, вірніше - її частиною (мозок в кістці - найсолодше для щеняти :))Добавлено (29/01/2008, 15:27:27) ---------------------------------------------
Quote (euripid) Якшо не буде спеціальної структури з управління стратегічним планом, то це буде просто ше одна брошура на полиці у мера Саме тим воно і скінчиться. Quote (euripid) беріть її під контроль замість заявляти про відкати, що давно ні для кого не є секретом Для Вас - усього навсього "не секрет". Для мене особисто - ... сильний подразник :). Я беру. Під контроль. Що можу (попитайте у чиновників в стінах міськради за моє прізвище... тільки близько не ставайте - слиною забризкають :)) Quote (woland) Чи Ви хочете сказати, що у міськраді зависокі зарплати? Я хочу сказати, що в міськраді - забагаті ремонти До речі, два роки тому було зроблено більш ніж значний ремонт в приміщеннях фінуправління - не скажете, Владе, чим вмотивована потреба у нинішньому - масштаби якого обурують вже навіть декого з так званої "депутатської більшості"? я не іронізую :). Чи варто згадувати про два з половиною мільйони на управління архітектури (це таки із спецфонду кінець кінцем піде), в приміщеннях якого "заробляє" чималенькі гроші одне із згаданих мною КП?... ні, не варто - не потягну сьогодні, у мене ще своєї роботи багато :). Quote (woland) Щодо спецфонду не знаю. За потреби можна дізнатись. Звичайно, можна. І я дізнаюсь. І Ви дізнайтеся. Чим більше знаєш - тим впевненіше почуваешся... але гірше спиш
|
(Германия)
|
|
|
euripid | Дата: Вт, 29.01.2008, 15:53:25 | Сообщение # 45 |
Рядовой
Украина, Zhytomyr
|
Quote (kefir) вот вы как консультант скажите плиз, какие существуют методы создания благоприятной обстановки в конкретно взятом городе для развития производственного (да и остального) бизнеса?или вы предлагаете создать план того какие здания в городе побелить? Разговорчікі, рядовой kefir:-) Отак прямо тут на форумі виложити вам методи підтримки підприємництва? такого рівня знущання я ше не зустрічав) але якшо міська влада виявить бажання просунутися у цій сфері, наша фірма готова провести для неї відповідні тренінги. методи такі існують. Білити будівлі - це не стратегічні цілі...хоча білити їх, звичайно, треба) стратегія - це такі дії, які дозволять закласти зміни у перспективу. а перспективу потрібно вибрати..самим вибрати, а не чекати від когось. Короче, Скліфософский, тему розвиваємо чи закриваємо?Добавлено (29/01/2008, 15:53:25) ---------------------------------------------
Quote (Iваницький) Маєте. Ви - нею найняті (як жартує про себе відомий у нашому місті Сергій Сорока: "Я - гнусний наймит!" - я в жодному разі не вкладаю тут якогось образливого підтексту для Вас :)). Ви ж не не громадських засадах здійснюєте оте саме Гнусний наймит - не такий вже й поганий стстус, приймається:-) Quote (Iваницький) Ви і є тією самою кісткою, вірніше - її частиною (мозок в кістці - найсолодше для щеняти :)) Відносно кістки - це ваша фантазія, хоч ви маєте на неї право...а взагалі не раджу змагатися зі мною в цинізмі - запевняю вас,- нема цинічніших людей від консультантів:-) Давайте краще "тему перетремо", ок?
|
(Украина)
|
|
|
sharm | Дата: Вт, 29.01.2008, 15:54:47 | Сообщение # 46 |
Генералиссимус
Награды: 206
Украина, Житомирская область
|
Quote (euripid) потім задам теми для дискусії) Потім уже, наверное, настало.... Задавайте.
|
(Украина)
|
|
|
wowa | Дата: Вт, 29.01.2008, 16:13:26 | Сообщение # 47 |
Генералиссимус
Награды: 60
Германия, Житомир
|
немного бредовый план, но всё же. Необходимо подешевле продать участок в Житомирской обл. или Житомире какойнибудь богатой зоподной фирме для производства например пластиковых труб. землю отдать в кредит, а позже стоимость получать товаром. Так хоть у Житомирводоканал появятся материалы для замены труб. Ещё не плохо былобы подумать о заводе по перерабодке мусора. кстати, кто ещё не знает-золотой бизнес.
|
(Германия)
|
|
|
Tayna37 | Дата: Вт, 29.01.2008, 16:26:23 | Сообщение # 48 |
Сержант
Украина, Житомир
|
Quote (Iваницький) Разницу между общественной организацией и высшим органом городской исполнительной власти объяснять нужно? Не нужно. Какое оружие против нарушений есть у Вашей организации?Добавлено (29/01/2008, 16:26:23) --------------------------------------------- wowa, зачем продавать в кредит, можно сдать в аренду, а плату брать товаром
|
(Украина)
|
|
|
wowa | Дата: Вт, 29.01.2008, 16:31:14 | Сообщение # 49 |
Генералиссимус
Награды: 60
Германия, Житомир
|
им (богатым фирмам ) спокоинее так будет.
|
(Германия)
|
|
|
Tayna37 | Дата: Вт, 29.01.2008, 16:37:44 | Сообщение # 50 |
Сержант
Украина, Житомир
|
если они богатые, то почему продавать дешево?
|
(Украина)
|
|
|