в мене питання до користувачив електроплит: зараз :рекламують електричні індукційні плити, хтось користувався ними? які враження від них? чи варто замінювати звичайні електроплити на індукційні?
Я на минулому тижні читав журнал, який випускає німецька спілка Stiftung Warentest. Була стаття із тестом індукційних плит. Їх переваги - більш швидкий розігрів, при цьому гріється лише посуд, а не сама плита. Тому вона практично залишається холодною. На тому, мабуть, і все. Для такої плити потрібен спеціальний посуд. Економії від неї фактично небагато, хоча залежить від того, з якою електроплитою порівнювати. Наприклад, у порівнянні з хорошою електроплитою з керамічним (?) покриттям, з індукційною плитою можна зекономіти десь 5 євро на рік (за даними Stiftung Warentest). Якщо я ще вірно пом"ятаю. Мені задється, що найефективнішими є все ж таки газові плити. Хоча газ є не всюди, наприклад, тут у нас на 13 поверсі його немає.
Хочу оживить тему. Интересует вопрос индукционной плиты. Пользовался ли кто-то такой? Действительно ли для нее нужна специальная посуда? Какие плюсы и минусы?
не користувалась, але бачила, як вона працює. Так. треба посуд не з алюмінію. Чавун така плита теж "бачить". Не "бачить" емальований, алюмінієвий. Теж буду купувати собі. Посуд від Цептер у мене. Він підходить.