Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, Sandra  
Форум Житомира » город Житомир » Житомир, новости » Цифровое телевидение в Житомире и Украине (Питання безкоштовного отримання телетюнерів)
Цифровое телевидение в Житомире и Украине
Tolikts1Дата: Вс, 25.03.2012, 00:47:41 | Сообщение # 1
Генерал-полковник
Сообщений: 1351
Репутация: 356
Награды: 70

Украина, Житомир
6 березня у Держкомтелерадіо України запрацює телефон «гарячої лінії» (044) 239-61-09, за яким кожен бажаючий зможе дізнатися про можливості безкоштовного одержання телетюнерів.

Про це на сьогоднішньому брифінгу в прес-центрі Укрінформу заявив Голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович. Працівники Держкомтелерадіо будуть надавати консультації та роз’яснювати Порядок забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення, який було ухвалено постановою Кабінету Міністрів України 21 березня цього року.

До категорії громадян, які безкоштовно можуть отримати телетюнери потрапили всі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп); інваліди війни третьої групи; особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні; особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

Для безкоштовного одержання телетюнеру громадяни, що відносяться до вказаних категорій, повинні до 1 липня 2012 року звернутися до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення із відповідною заявою. Зразки заяв та вся необхідна інформація з питань одержання, підключення та користування телетюнером будуть оприлюднені на стендах у місцевих органах соціального захисту, на офіційних веб-сайтах Держкомтелерадіо, Мінсоцполітики, місцевих органів влади, громадських організаціях захисту прав інвалідів тощо.

Доставка телетюнерів громадянам буде здійснюватись поштою по мірі надходження заяв громадян до органів соціального захисту та формування списків місцевими державними адміністраціями. Черговість доставки визначатиметься також по мірі надходження заяв. Тобто - хто раніше подасть заяву – той раніше отримає телетюнер.

Безкоштовне надання телетюнерів зазначеним категоріям громадян буде відбуватися за правилом: один телетюнер - на одне житлове приміщення
Для отримання телетюнера потрібно до 1 липня написати відповідну заяву до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення. Один телетюнер даватимуть на одне житлове приміщення.

Як інформує прес-служба Держкомтелерадіо, це – ініціатива уряду. А практика, коли малозабезпеченим видають телетюнери, поширена у всьому світі.

Бюджет програми складає 4,3 млрд. грн. При цьому з державного бюджету передбачено виділити лише 8,95 млн. грн. Решта коштів має надійти за рахунок інвестицій та інших джерел.

В Держкомтелерадіо зазначають, що вже збудовано і на повну потужність працює мережа цифрового наземного ефірного телебачення. Це означає, що тепер через звичайну антену можна дивитися безкоштовно понад 20 (незабаром 32) українські телеканали у високій цифровій якості зображення та звуку. Для приймання цього сигналу необхідно між антеною та телевізором підключити спеціальний пристрій – телетюнер.
ВОПРОС: Кто тему уже пробивал у нас в Житомире, знают ли в наших органах социальной зщиты об этом и кто видел образцы заявлений?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Tolikts1   
KarabДата: Вс, 25.03.2012, 10:37:31 | Сообщение # 2
Генерал-полковник
Сообщений: 1566
Репутация: 401
Награды: 52

Украина, Житомир
Этот вопрос обсуждаеться уже на другой ветке:
DVB-T в Житомире, кто уже смотрит?
Правда,подачу заявлений там еще не обсуждалась. Отмечу,что такие ресиверы поступили в продажу только пару дней назад.Цена 598 грн. Сомневаюсь,что малообеспеченым и инвалидам в короткое время будет предоставлен ресивер.


Сообщение отредактировал Karab - Вс, 25.03.2012, 10:40:00
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Karab   
GamsДата: Вс, 25.03.2012, 11:11:56 | Сообщение # 3
Подполковник
Сообщений: 102
Репутация: 17
Награды: 2

Украина, Zhytomir
Кроме этого, ещё надо покупать антенну для ресивера, так думаю.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Gams   
HoakinaДата: Вс, 25.03.2012, 11:22:47 | Сообщение # 4
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Похоже, что останусь я без телевизора. Мож оно к лучшему. Вываливать непонятно сколько денег, чтобы смотреть тот бред, который там сейчас крутят wacko Увольте...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
KarabДата: Вс, 25.03.2012, 11:38:25 | Сообщение # 5
Генерал-полковник
Сообщений: 1566
Репутация: 401
Награды: 52

Украина, Житомир
Quote (Gams)
Кроме этого, ещё надо покупать антенну для ресивера, так думаю.

Антенна нужна будет комнатная
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Karab   
PashaZTДата: Вс, 25.03.2012, 14:25:55 | Сообщение # 6
Полковник
Сообщений: 210
Репутация: 35
Награды: 11

Украина, Zhitomir
Достаточно любой дециметровой антенны, хоть комнатной хоть наружной.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя PashaZT   
garoldДата: Вс, 25.03.2012, 15:00:14 | Сообщение # 7
Генералиссимус
Сообщений: 3868
Репутация: 7560
Награды: 232

Украина, Zhitomir
Quote (Karab)
Сомневаюсь,что малообеспеченым и инвалидам в короткое время будет предоставлен ресивер.
Бедные пенсионеры,их могут на не определённое время оставить без телевизора,кто при пенсии в 800гр. сможет себе позволить ресивер,хотя наверняка найдутся благодетели и перед выборами пару сотен ресиверов таки подарят.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя garold   
yulyayulyaДата: Вс, 25.03.2012, 17:00:52 | Сообщение # 8
тролль в законе
Сообщений: 3151
Репутация: 1359
Награды: 113

Украина, Житомир
Quote (Tolikts1)
вка телетюнерів громадянам буде здійснюватись поштою по мірі надходження заяв громадян до органів соціального захисту та формування списків місцевими державними адміністраціями. Черговість доставки визначатиметься також по мірі надходження заяв. Тобто - хто раніше подасть заяву – той раніше отримає телетюнер.

Вот она ключевая фраза для разгула коррупционных деяний и взяток, чтоб попасть в начало списка. А то вдруг потом не дадут и всем не хватит. Ну не верю я, что в
Quote (Tolikts1)
управліні праці та соціального захисту населення
нету точного перечня населения, вышеперечисленных категорий. И если бы действительно планировалось всех обеспечить, что мешает составить списки или просто по алфавиту, или по адресам и равномерно обеспечивать тюнерами. Ну не думаю, что ктото откажется от халявного тюнера. А так все как всегда, первыми "подадут" заявы те индивидумы, что и так могут себе позволить это купить и получат на халяву. А остальным скажут деньги кончились - хотите смотреть телек покупайте сами. Хто вам виноват, что вовремя заяву не подали.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя yulyayulya   
Форум Житомира » город Житомир » Житомир, новости » Цифровое телевидение в Житомире и Украине (Питання безкоштовного отримання телетюнерів)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: