Живий Журнал
 
Модератор форума: Admin, Sandra  
Я люблю кофе!
VandaДата: Сб, 25.08.2018, 22:27:49 | Сообщение # 351
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Цитата Arina1985 ()
Я такую кофеварку вообще первый раз в своей жизни вижу)))))) Как-то раньше не встречалась.
Arina1985, у тому-то й справа, що вона відома в доволі вузькому колі кавоманів. Дуже випадково про неї дізналася.. раніше все життя пила помиї з турки (хай мене пробачать профі, які вміють варити смачну каву в турці) і мріяла про кавомашину. Гейзерка, класна штука, рекомендую. Як на мене, кава виходить неймовірна, куди тим кавомашинам... tongue 
Помітила, що імідж у гейзерних кавоварок в Україні не дуже, мяко кажучи. По-перше, його зіпсували дешеві китайській гейзерки, яких і у нас на Житньому в ятках з посудом по 150 грн. повно, а вони іноді вибухають під час приготування кави і нищать людям всю кухню.
По-друге, не всі дотримуються простих правил приготування - пропорцій води та кави, часу приготування і отримують несмачний або перепалений напій і починають скрізь лаяти гейзерки.
Та й, погодьтеся, що виробники/продавці кавомашин, хто там ще - власники кафешок, вуличних автокав не надто зацікавлені в тому, щоб потенційні покупці за 100 (б/у) - 700 (нова) грн. купили собі 1 раз на все життя італійську гейзерну кавоварку і більше ніколи їх послуг не потребували)))

Цитата Arina1985 ()
но рудевское мороженое больше всего люблю и стараюсь покупать только его
аналогічно)) інші навіть не пробую. Тільки я, скоріше, любила, ніж люблю, так спаскудилося. За останні роки сподобалося  тільки gelato у відерках і крем-пломбір. Принаймні я їх купували після першого разу ще неодноразово... значить таки зачепило  smile
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
MasterXДата: Сб, 25.08.2018, 22:40:16 | Сообщение # 352
Генералиссимус
Сообщений: 4889
Репутация: 2558
Награды: 40

Украина, Житомир
Цитата Arina1985 ()
Я такую кофеварку вообще первый раз в своей жизни вижу
Это гейзерные кофеварки. Сейчас выходят из моды, но из-за дешевой цены довольно таки востребованны на рынке.

Это не полный автомат, кофе не мелит, но перемеленый кофе  хорошо прессует и насыщает воду ароматом и вкусом не хуже кофемашины. По сути автоматизирует процесс заваривания в турке.

Добавлено (25.08.2018, 23:43:13)
---------------------------------------------
Цитата Vanda ()
сподобалося  тільки gelato у відерках і крем-пломбір.
Якщо хочете більш дешевий варіант, можете ще "Дитяче" спробувати. З нього теж непогана пінка виходить.


Сообщение отредактировал MasterX - Сб, 25.08.2018, 22:43:33
Offline (Украина)  
  Блог пользователя MasterX   
HoakinaДата: Вс, 26.08.2018, 07:41:32 | Сообщение # 353
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата MasterX ()
гейзерные кофеварки
їх італійці полюбляють, тому як хоч якось дотичний до них, наприклад, родичі там працювали, то це перше, що отримуєш в подарунок. Італійці всі ці кавоварки нахвалюють і їх найчастіше використовують. Мій знайомий італієць возив з собою таку, теж стару і обдерту. Хоч міг собі дозволити з десять кавомашин.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
VandaДата: Вс, 26.08.2018, 20:51:50 | Сообщение # 354
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Цитата MasterX ()
Якщо хочете більш дешевий варіант, можете ще "Дитяче" спробувати
Аж ніяк, навпаки хочу дорожчий і якісніший. Завжди пишу в коментах до Рудь, зробіть дороге якісне морозиво з натуральних інгредієнтів і нехай воно вартує 50 грн. пачка, але щоб було смачне)) Охочі купувати, впевнена, знайдуться.
Не роблять, крем-пломбір вже ближче, але ще не те. 
Цитата Hoakina ()
Мій знайомий італієць возив з собою таку, теж стару і обдерту
Оце і я так буду брати ту стару з собою))) Ну що я зроблю, якщо найгірша з вигляду кавоварку варить найсмачнішу каву?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
MotryaДата: Пн, 27.08.2018, 09:57:56 | Сообщение # 355
Генерал-полковник
Сообщений: 856
Репутация: 1035
Награды: 144

Нидерланды, Амстердам
Зараз любителі кави закидають мене гнилими помідорами angel , але я на роботі мелену каву заливаю окропом, накриваю чашку блюдцем, а коли осяде додаю дві чайні ложки згущеного молока і виходить така нямка holiday , що не треба ніяких кавоварок lol
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Motrya   
MasterXДата: Пн, 27.08.2018, 11:05:45 | Сообщение # 356
Генералиссимус
Сообщений: 4889
Репутация: 2558
Награды: 40

Украина, Житомир
Цитата Motrya ()
Зараз любителі кави закидають мене гнилими помідорами  , але я на роботі мелену каву заливаю окропом, накриваю чашку блюдцем, а коли осяде додаю дві чайні ложки згущеного молока і виходить така нямка  , що не треба ніяких кавоварок
Ну у вас ще заварна кава. То таке. 
Залиште гнилі помідори для тих, хто п'э розчинну.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя MasterX   
TarasSДата: Пн, 27.08.2018, 12:37:35 | Сообщение # 357
Генералиссимус
Сообщений: 3415
Репутация: 6773
Награды: 123

Украина, Житомир
Цитата Motrya ()
але я на роботі мелену каву заливаю окропом

Бурда-моден.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя TarasS   
MotryaДата: Пн, 27.08.2018, 13:28:06 | Сообщение # 358
Генерал-полковник
Сообщений: 856
Репутация: 1035
Награды: 144

Нидерланды, Амстердам
Цитата TarasS ()
Бурда-моден.
те саме можна сказати про каву з сіллю. турки додавали сіль в каву коли пригощали своїх ворогів. і під час заручин дівчата, щоб уникнути небажаного шлюбу, додавали в каву сіль замість цукру і наречений, що прийшов свататись, розумів усе без слів.
взагалі кава це справа смаку))) адже найдорожчу в світі каву виколупують з екскрементів тварин. при такому розкладі розчинна кава не така вже й жахлива)))


Сообщение отредактировал Motrya - Пн, 27.08.2018, 13:28:52
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Motrya   
HoakinaДата: Пн, 27.08.2018, 16:19:12 | Сообщение # 359
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата Motrya ()
мелену каву заливаю окропом
я ще така і мене не закидали
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
VandaДата: Пн, 27.08.2018, 20:03:35 | Сообщение # 360
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Дівчата, це ваша справа, як ви її п'єте.. головне, щоб вам смакувало)) 
Я в студентські роки пила точно таку саму і мені було смачно.
Сьогодні нарешті спробувала капучіно з козиним молоком, це щось неймовірне. Коров'яче - смачно, а козине так взагалі - воно більш жирне, смак напою насиченіший виходить. Чимось навіть раф каву нагадує.

Добавлено (05.10.2018, 19:55:05)
---------------------------------------------
Побачила як герої одного серіалу залили перуанську каву окропом і смакували, згадуючи студентські роки.
Ну, думаю, заллю і я... третину чайної ложки взяла без гірки на 50 мл. води - воно таке гірке вийшло, наче перепалене, страшне. Пити неможливо, хоча одна і так ж кава  wacko 
В студентські роки якось смачніше набагато було. У чому річ, наче технологія нехитра. 
Хто заливає каву окропом і це смакує - як саме і в яких пропорціях ви це робите?

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
MasterXДата: Пт, 05.10.2018, 20:45:49 | Сообщение # 361
Генералиссимус
Сообщений: 4889
Репутация: 2558
Награды: 40

Украина, Житомир
Vanda, в Перу каву збирають по принципу чим більше, , тим краще. Відбірних зерен майже не роблять. І ніякі стандарти якості не витримуються. Тому перуансська кава - це кіт у мішку. Кому як пощастить. В одній партії можуть бути зовсім різні за смаком продукти.

І це при умові що це не підробка...

Мабуть вам не пощастило, нажаль...


Сообщение отредактировал MasterX - Пт, 05.10.2018, 21:44:57
Offline (Украина)  
  Блог пользователя MasterX   
Semen1952Дата: Сб, 06.10.2018, 19:06:23 | Сообщение # 362
Генерал-майор
Сообщений: 253
Репутация: -326
Награды: 11

Украина, w.Buky
Перуанська кава гiрка вiд надмiрного вмiсту пестицидв. РОЗВЕДiТЬ ОДИН кг.кави на 10 л. води та травiть колорадських жукiв.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Semen1952   
VandaДата: Вс, 07.10.2018, 14:02:12 | Сообщение # 363
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Он у чому справа... значить перуанська недобра. Тоді якої країни моносорт краще обрати? 
Коста-ріка, Тназанія, Гватамала, Гондурас, Бразилія, Індія, Ефіопія, Гватемала, Колумбія, Панама, Кенія, Нікарагуа, Мексика, Куба, Танзанія. Очі розбігаються, з Перу вже все зрозуміло.
Хотіла замовити цей - Nidin Гватемала,

а тепер вже і не знаю  wacko
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
Victor234Дата: Пн, 15.10.2018, 14:53:18 | Сообщение # 364
Рядовой
Сообщений: 9
Репутация: 0
Награды: 0

Украина, Полтава
Якобс Меликано Экспрессо очень понравилось кофе
Offline (Нидерланды)  
  Блог пользователя Victor234   
VandaДата: Пн, 15.10.2018, 20:39:44 | Сообщение # 365
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Цитата Victor234 ()
Экспрессо
Такої взагалі немає в природі)))

Добавлено (15.10.2018, 21:55:12)
---------------------------------------------
Тим часом продовжую розбиратися з моносортами кави, змішуючи їх і шукаючи "свою" каву.
Раніше не дуже любила арабіку (напевне, що неякісна попадалася), крім того у нас раніше скрізь пхали чим побільше робусти. Тепер потрібно відвикати і зменшувати її частку у каві - у тій, що зараз п'ю - аж 40%.
Навіть тому, що вона шкідлива для здоров'я, а тому що її смак завжди однаково міцний, ніяких відтінків, принаймні я поки що не навчилася їх розрізняти. З арабікою в цьому плані легше...

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
MasterXДата: Пн, 15.10.2018, 23:08:02 | Сообщение # 366
Генералиссимус
Сообщений: 4889
Репутация: 2558
Награды: 40

Украина, Житомир
Цитата Vanda ()
Такої взагалі немає в природі)))
Якщо офіціант швидко пронисить повз вас смачний еспрессо, то це називається експрессо.)))

Добавлено (16.10.2018, 00:15:30)
---------------------------------------------
Цитата Vanda ()
Тим часом продовжую розбиратися з моносортами кави, змішуючи їх і шукаючи "свою" каву
Чиста арабіка має смак кислинки, а робуста -  напаки горчинки.
Арабіка в чистому виді має вишуканий смак, але це дуже дорого. Тому і роблять суміші, щоб зробити її доступною. Ну і ще щоб добитися різних смаків поєднанням різних сортів кави.


Сообщение отредактировал MasterX - Вт, 16.10.2018, 09:38:40
Offline (Украина)  
  Блог пользователя MasterX   
VandaДата: Вт, 16.10.2018, 21:39:15 | Сообщение # 367
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Цитата MasterX ()
то це називається експрессо)))
Он воно що, а я ще й була погуглила, бо подумала, що так цей винахід - змішання зернової та розчинної зветься. Ан-ні)))

Цитата MasterX ()
Арабіка в чистому виді має вишуканий смак, але це дуже дорого
Та наче не так уже й дорого. Он в Аромакаві за арабіку зажадали доплатити 5 грн., але кава все одно виявилася невиразною і ніякою. Аж дивно стало, що у них такий попит.
Захотілося спробувати кислі сорти арабіки, замовила Кенію АА і Ефіопію Іргачеффе, побачимо.

Добавлено (21.10.2018, 19:17:10)
---------------------------------------------
Ефіопія Іргачефф вразила ароматом і смаком, нічого смачнішого я досі не пробувала.
Аромат цілий день стоїть після її приготування і післясмак (для мене меду) дуже  довго тримається))
А от Кенія, хоч і дорожча  (550 грн. за кілограм) взагалі не вразила - просто хороша арабіка на смак, але я відчуваю в її ароматі запах смажених грибів, ще на новій пошті відчула, коли забирала каву.  Точно не моє..


Сообщение отредактировал Vanda - Вс, 21.10.2018, 18:17:33
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
MasterXДата: Вс, 21.10.2018, 20:40:46 | Сообщение # 368
Генералиссимус
Сообщений: 4889
Репутация: 2558
Награды: 40

Украина, Житомир
Цитата Vanda ()
Ефіопія Іргачефф вразила ароматом і смаком, нічого смачнішого я досі не пробувала.
Ціна кусається. Мабуть це того варто. Взагалі, кажуть що кава з ефіопії виділяється своїм специфічним смаком і ароматом. Ви яку брали? В зернах чи мелену?


Сообщение отредактировал MasterX - Вс, 21.10.2018, 20:56:24
Offline (Украина)  
  Блог пользователя MasterX   
VandaДата: Вт, 23.10.2018, 11:33:14 | Сообщение # 369
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
MasterX, але воно того, справді, варте))) Я такого смаку і аромату від кави не очікувала...
Брала в зернах, спокусилася відгуками на груші - https://grusha.ua/catalog/monosorta/ethiopia_yirgacheffe_zernovoy/
Але там немає пробніків по 100 гр. і світла обжарка, яку я не дуже люблю, бо часто при ній сильно вилазить смак і запах хліба.
Тому купувала пробнік на КНБК, середнє обсмажування, як я люблю.
І, звичайно, в зернах, бо мелений - це викинуті гроші. Недопитий мелений gemini turkish полетів у смітник. Спочатку смачно, але через місяць фігня повна.

Добавлено (23.10.2018, 20:27:17)
---------------------------------------------
До речі, сьогодні побачила в Новусі акцію, може, кому цікаво



Сообщение отредактировал Vanda - Вт, 23.10.2018, 19:27:35
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
KobraДата: Пт, 16.11.2018, 19:52:35 | Сообщение # 370
Рядовой
Сообщений: 11
Репутация: 0
Награды: 1

Украина, Житомир
я всегда беру кофе только в зернах...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Kobra   
VandaДата: Вт, 11.12.2018, 19:02:09 | Сообщение # 371
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Цитата Kobra ()
я всегда беру кофе только в зернах...
Аналогічно..
Замовила іншу партію моносортів пробників - Коста-Ріка і Нікарагуа Марагоджип. Побачу, чи зможе котрийсь  посунути Ефіопію Їргачефф з мого топ-листу.
Неочікувано виникла проблема з молоком, захотілося козиного, але доступу до нього взимку в мене немає, на відміну від коровячого.
Знайшлося фермерське zinka, досить непогане, але ціна за 3,6% жирності - 35 грн. за півлітру.

З теплотою згадую сусідчине свіжоздоєне козине молоко по 30 грн. за півтора літра. Дивно, але всі в неті пишуть, що кава з козиним молоком - гидота, певно, що не вміють приготувати. Припускаю, якщо додати сире в каву, то так воно і буде. Одного разу я недопастеризувала молоко і воно мало запах.
Тож, я дуже вдячна MasterX за ідею з пастеризацією  :)


Сообщение отредактировал Vanda - Вт, 11.12.2018, 19:07:12
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
MasterXДата: Вт, 11.12.2018, 20:13:01 | Сообщение # 372
Генералиссимус
Сообщений: 4889
Репутация: 2558
Награды: 40

Украина, Житомир
Vanda, з приводу сирого козиного не підкажу.
По ідеї все те ж саме, тільки сире козине набагато жирніше. Може його потрібно меше додавати. А може й ні. Потрібно пробувати. Специфічний запах потрібно убирати так точно. Він все портить.

Козине молоко краще так пити. Воно лікувальні властивості має. З кавою це вже роскіш для гурманів. 
Це дуже коштовний продукт із-за того, що його мало дуже в порівнянні з коров'ячим і із-за підвищеного вмісту жиру та білку.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя MasterX   
VandaДата: Вт, 11.12.2018, 20:54:58 | Сообщение # 373
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
MasterX, цікаві міркування, дякую)))
Запах, дійсно, страшний, якщо зробити щось неправильно або коза, смердюха, недоглянута. Навіть бринзу, фі. Але пастеризація в мультиварці все прибирає - лишається ніжний вершковий аромат.
А в каві так смачно, що інші десерти якось  дуже невиразно на фоні такого смаколика виглядають. Так що замість цукерок і тортів, думаю, можна іноді дозволити.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
SergeiPetrovichДата: Ср, 12.12.2018, 16:49:11 | Сообщение # 374
Рядовой
Сообщений: 7
Репутация: 0
Награды: 0

Украина, Днепр
Кофе все любят, мне так кажется)
Offline (Украина)  
  Блог пользователя SergeiPetrovich   
VandaДата: Ср, 12.12.2018, 18:54:28 | Сообщение # 375
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Цитата SergeiPetrovich ()
Кофе все любят, мне так кажется)
Отут Ви помиляєтеся))
Мої близькі заледве її терплять. Щоразу (кілька разів на тиждень), коли я варю каву, моя мама виходить на кухню і каже:
"Знову ця кава. Боже, який сморід. Фу.. Як ти можеш пити цю гидоту?"
І це при тому, що я перейшла на якісну арабіку, яка має духмяний аромат.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
Поиск: