Я люблю кофе!
|
|
Vanda | Дата: Сб, 25.08.2018, 22:27:49 | Сообщение # 351 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Arina1985 ( ) Я такую кофеварку вообще первый раз в своей жизни вижу)))))) Как-то раньше не встречалась. Arina1985, у тому-то й справа, що вона відома в доволі вузькому колі кавоманів. Дуже випадково про неї дізналася.. раніше все життя пила помиї з турки (хай мене пробачать профі, які вміють варити смачну каву в турці) і мріяла про кавомашину. Гейзерка, класна штука, рекомендую. Як на мене, кава виходить неймовірна, куди тим кавомашинам... Помітила, що імідж у гейзерних кавоварок в Україні не дуже, мяко кажучи. По-перше, його зіпсували дешеві китайській гейзерки, яких і у нас на Житньому в ятках з посудом по 150 грн. повно, а вони іноді вибухають під час приготування кави і нищать людям всю кухню. По-друге, не всі дотримуються простих правил приготування - пропорцій води та кави, часу приготування і отримують несмачний або перепалений напій і починають скрізь лаяти гейзерки. Та й, погодьтеся, що виробники/продавці кавомашин, хто там ще - власники кафешок, вуличних автокав не надто зацікавлені в тому, щоб потенційні покупці за 100 (б/у) - 700 (нова) грн. купили собі 1 раз на все життя італійську гейзерну кавоварку і більше ніколи їх послуг не потребували)))
Цитата Arina1985 ( ) но рудевское мороженое больше всего люблю и стараюсь покупать только его аналогічно)) інші навіть не пробую. Тільки я, скоріше, любила, ніж люблю, так спаскудилося. За останні роки сподобалося тільки gelato у відерках і крем-пломбір. Принаймні я їх купували після першого разу ще неодноразово... значить таки зачепило
|
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Сб, 25.08.2018, 22:40:16 | Сообщение # 352 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Цитата Arina1985 ( ) Я такую кофеварку вообще первый раз в своей жизни вижу Это гейзерные кофеварки. Сейчас выходят из моды, но из-за дешевой цены довольно таки востребованны на рынке.
Это не полный автомат, кофе не мелит, но перемеленый кофе хорошо прессует и насыщает воду ароматом и вкусом не хуже кофемашины. По сути автоматизирует процесс заваривания в турке.
Добавлено (25.08.2018, 23:43:13) ---------------------------------------------
Цитата Vanda ( ) сподобалося тільки gelato у відерках і крем-пломбір. Якщо хочете більш дешевий варіант, можете ще "Дитяче" спробувати. З нього теж непогана пінка виходить.
Сообщение отредактировал MasterX - Сб, 25.08.2018, 22:43:33 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Вс, 26.08.2018, 07:41:32 | Сообщение # 353 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Цитата MasterX ( ) гейзерные кофеварки їх італійці полюбляють, тому як хоч якось дотичний до них, наприклад, родичі там працювали, то це перше, що отримуєш в подарунок. Італійці всі ці кавоварки нахвалюють і їх найчастіше використовують. Мій знайомий італієць возив з собою таку, теж стару і обдерту. Хоч міг собі дозволити з десять кавомашин.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Вс, 26.08.2018, 20:51:50 | Сообщение # 354 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата MasterX ( ) Якщо хочете більш дешевий варіант, можете ще "Дитяче" спробувати Аж ніяк, навпаки хочу дорожчий і якісніший. Завжди пишу в коментах до Рудь, зробіть дороге якісне морозиво з натуральних інгредієнтів і нехай воно вартує 50 грн. пачка, але щоб було смачне)) Охочі купувати, впевнена, знайдуться. Не роблять, крем-пломбір вже ближче, але ще не те. Цитата Hoakina ( ) Мій знайомий італієць возив з собою таку, теж стару і обдерту Оце і я так буду брати ту стару з собою))) Ну що я зроблю, якщо найгірша з вигляду кавоварку варить найсмачнішу каву?
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Motrya | Дата: Пн, 27.08.2018, 09:57:56 | Сообщение # 355 |
Генерал-полковник
Репутация:
1035
Награды: 144
Нидерланды, Амстердам
|
Зараз любителі кави закидають мене гнилими помідорами , але я на роботі мелену каву заливаю окропом, накриваю чашку блюдцем, а коли осяде додаю дві чайні ложки згущеного молока і виходить така нямка , що не треба ніяких кавоварок
|
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Пн, 27.08.2018, 11:05:45 | Сообщение # 356 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Цитата Motrya ( ) Зараз любителі кави закидають мене гнилими помідорами , але я на роботі мелену каву заливаю окропом, накриваю чашку блюдцем, а коли осяде додаю дві чайні ложки згущеного молока і виходить така нямка , що не треба ніяких кавоварок Ну у вас ще заварна кава. То таке. Залиште гнилі помідори для тих, хто п'э розчинну.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
TarasS | Дата: Пн, 27.08.2018, 12:37:35 | Сообщение # 357 |
Генералиссимус
Репутация:
6773
Награды: 123
Украина, Житомир
|
Цитата Motrya ( ) але я на роботі мелену каву заливаю окропом Бурда-моден.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Motrya | Дата: Пн, 27.08.2018, 13:28:06 | Сообщение # 358 |
Генерал-полковник
Репутация:
1035
Награды: 144
Нидерланды, Амстердам
|
Цитата TarasS ( ) Бурда-моден. те саме можна сказати про каву з сіллю. турки додавали сіль в каву коли пригощали своїх ворогів. і під час заручин дівчата, щоб уникнути небажаного шлюбу, додавали в каву сіль замість цукру і наречений, що прийшов свататись, розумів усе без слів. взагалі кава це справа смаку))) адже найдорожчу в світі каву виколупують з екскрементів тварин. при такому розкладі розчинна кава не така вже й жахлива)))
Сообщение отредактировал Motrya - Пн, 27.08.2018, 13:28:52 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Пн, 27.08.2018, 16:19:12 | Сообщение # 359 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Цитата Motrya ( ) мелену каву заливаю окропом я ще така і мене не закидали
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Пн, 27.08.2018, 20:03:35 | Сообщение # 360 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Дівчата, це ваша справа, як ви її п'єте.. головне, щоб вам смакувало)) Я в студентські роки пила точно таку саму і мені було смачно. Сьогодні нарешті спробувала капучіно з козиним молоком, це щось неймовірне. Коров'яче - смачно, а козине так взагалі - воно більш жирне, смак напою насиченіший виходить. Чимось навіть раф каву нагадує.Добавлено (05.10.2018, 19:55:05) --------------------------------------------- Побачила як герої одного серіалу залили перуанську каву окропом і смакували, згадуючи студентські роки. Ну, думаю, заллю і я... третину чайної ложки взяла без гірки на 50 мл. води - воно таке гірке вийшло, наче перепалене, страшне. Пити неможливо, хоча одна і так ж кава В студентські роки якось смачніше набагато було. У чому річ, наче технологія нехитра. Хто заливає каву окропом і це смакує - як саме і в яких пропорціях ви це робите?
|
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Пт, 05.10.2018, 20:45:49 | Сообщение # 361 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Vanda, в Перу каву збирають по принципу чим більше, , тим краще. Відбірних зерен майже не роблять. І ніякі стандарти якості не витримуються. Тому перуансська кава - це кіт у мішку. Кому як пощастить. В одній партії можуть бути зовсім різні за смаком продукти.
І це при умові що це не підробка...
Мабуть вам не пощастило, нажаль...
Сообщение отредактировал MasterX - Пт, 05.10.2018, 21:44:57 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Semen1952 | Дата: Сб, 06.10.2018, 19:06:23 | Сообщение # 362 |
Генерал-майор
Репутация:
-326
Награды: 11
Украина, w.Buky
|
Перуанська кава гiрка вiд надмiрного вмiсту пестицидв. РОЗВЕДiТЬ ОДИН кг.кави на 10 л. води та травiть колорадських жукiв.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Вс, 07.10.2018, 14:02:12 | Сообщение # 363 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Он у чому справа... значить перуанська недобра. Тоді якої країни моносорт краще обрати? Коста-ріка, Тназанія, Гватамала, Гондурас, Бразилія, Індія, Ефіопія, Гватемала, Колумбія, Панама, Кенія, Нікарагуа, Мексика, Куба, Танзанія. Очі розбігаються, з Перу вже все зрозуміло. Хотіла замовити цей - Nidin Гватемала,
а тепер вже і не знаю
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Victor234 | Дата: Пн, 15.10.2018, 14:53:18 | Сообщение # 364 |
Рядовой
Репутация:
0
Награды: 0
Украина, Полтава
|
Якобс Меликано Экспрессо очень понравилось кофе
|
Offline
(Нидерланды)
|
|
|
Vanda | Дата: Пн, 15.10.2018, 20:39:44 | Сообщение # 365 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Victor234 ( ) Экспрессо Такої взагалі немає в природі)))Добавлено (15.10.2018, 21:55:12) --------------------------------------------- Тим часом продовжую розбиратися з моносортами кави, змішуючи їх і шукаючи "свою" каву. Раніше не дуже любила арабіку (напевне, що неякісна попадалася), крім того у нас раніше скрізь пхали чим побільше робусти. Тепер потрібно відвикати і зменшувати її частку у каві - у тій, що зараз п'ю - аж 40%. Навіть тому, що вона шкідлива для здоров'я, а тому що її смак завжди однаково міцний, ніяких відтінків, принаймні я поки що не навчилася їх розрізняти. З арабікою в цьому плані легше...
|
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Пн, 15.10.2018, 23:08:02 | Сообщение # 366 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) Такої взагалі немає в природі))) Якщо офіціант швидко пронисить повз вас смачний еспрессо, то це називається експрессо.)))
Добавлено (16.10.2018, 00:15:30) ---------------------------------------------
Цитата Vanda ( ) Тим часом продовжую розбиратися з моносортами кави, змішуючи їх і шукаючи "свою" каву Чиста арабіка має смак кислинки, а робуста - напаки горчинки. Арабіка в чистому виді має вишуканий смак, але це дуже дорого. Тому і роблять суміші, щоб зробити її доступною. Ну і ще щоб добитися різних смаків поєднанням різних сортів кави.
Сообщение отредактировал MasterX - Вт, 16.10.2018, 09:38:40 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Вт, 16.10.2018, 21:39:15 | Сообщение # 367 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата MasterX ( ) то це називається експрессо))) Он воно що, а я ще й була погуглила, бо подумала, що так цей винахід - змішання зернової та розчинної зветься. Ан-ні)))
Цитата MasterX ( ) Арабіка в чистому виді має вишуканий смак, але це дуже дорого Та наче не так уже й дорого. Он в Аромакаві за арабіку зажадали доплатити 5 грн., але кава все одно виявилася невиразною і ніякою. Аж дивно стало, що у них такий попит. Захотілося спробувати кислі сорти арабіки, замовила Кенію АА і Ефіопію Іргачеффе, побачимо.
Добавлено (21.10.2018, 19:17:10) --------------------------------------------- Ефіопія Іргачефф вразила ароматом і смаком, нічого смачнішого я досі не пробувала. Аромат цілий день стоїть після її приготування і післясмак (для мене меду) дуже довго тримається)) А от Кенія, хоч і дорожча (550 грн. за кілограм) взагалі не вразила - просто хороша арабіка на смак, але я відчуваю в її ароматі запах смажених грибів, ще на новій пошті відчула, коли забирала каву. Точно не моє..
Сообщение отредактировал Vanda - Вс, 21.10.2018, 18:17:33 |
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Вс, 21.10.2018, 20:40:46 | Сообщение # 368 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) Ефіопія Іргачефф вразила ароматом і смаком, нічого смачнішого я досі не пробувала. Ціна кусається. Мабуть це того варто. Взагалі, кажуть що кава з ефіопії виділяється своїм специфічним смаком і ароматом. Ви яку брали? В зернах чи мелену?
Сообщение отредактировал MasterX - Вс, 21.10.2018, 20:56:24 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Вт, 23.10.2018, 11:33:14 | Сообщение # 369 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
MasterX, але воно того, справді, варте))) Я такого смаку і аромату від кави не очікувала... Брала в зернах, спокусилася відгуками на груші - https://grusha.ua/catalog/monosorta/ethiopia_yirgacheffe_zernovoy/ Але там немає пробніків по 100 гр. і світла обжарка, яку я не дуже люблю, бо часто при ній сильно вилазить смак і запах хліба. Тому купувала пробнік на КНБК, середнє обсмажування, як я люблю. І, звичайно, в зернах, бо мелений - це викинуті гроші. Недопитий мелений gemini turkish полетів у смітник. Спочатку смачно, але через місяць фігня повна.
Добавлено (23.10.2018, 20:27:17) --------------------------------------------- До речі, сьогодні побачила в Новусі акцію, може, кому цікаво
Сообщение отредактировал Vanda - Вт, 23.10.2018, 19:27:35 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Kobra | Дата: Пт, 16.11.2018, 19:52:35 | Сообщение # 370 |
Рядовой
Репутация:
0
Награды: 1
Украина, Житомир
|
я всегда беру кофе только в зернах...
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Вт, 11.12.2018, 19:02:09 | Сообщение # 371 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Kobra ( ) я всегда беру кофе только в зернах... Аналогічно.. Замовила іншу партію моносортів пробників - Коста-Ріка і Нікарагуа Марагоджип. Побачу, чи зможе котрийсь посунути Ефіопію Їргачефф з мого топ-листу. Неочікувано виникла проблема з молоком, захотілося козиного, але доступу до нього взимку в мене немає, на відміну від коровячого. Знайшлося фермерське zinka, досить непогане, але ціна за 3,6% жирності - 35 грн. за півлітру.
З теплотою згадую сусідчине свіжоздоєне козине молоко по 30 грн. за півтора літра. Дивно, але всі в неті пишуть, що кава з козиним молоком - гидота, певно, що не вміють приготувати. Припускаю, якщо додати сире в каву, то так воно і буде. Одного разу я недопастеризувала молоко і воно мало запах. Тож, я дуже вдячна MasterX за ідею з пастеризацією :)
Сообщение отредактировал Vanda - Вт, 11.12.2018, 19:07:12 |
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Вт, 11.12.2018, 20:13:01 | Сообщение # 372 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Vanda, з приводу сирого козиного не підкажу. По ідеї все те ж саме, тільки сире козине набагато жирніше. Може його потрібно меше додавати. А може й ні. Потрібно пробувати. Специфічний запах потрібно убирати так точно. Він все портить.
Козине молоко краще так пити. Воно лікувальні властивості має. З кавою це вже роскіш для гурманів. Це дуже коштовний продукт із-за того, що його мало дуже в порівнянні з коров'ячим і із-за підвищеного вмісту жиру та білку.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Вт, 11.12.2018, 20:54:58 | Сообщение # 373 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
MasterX, цікаві міркування, дякую))) Запах, дійсно, страшний, якщо зробити щось неправильно або коза, смердюха, недоглянута. Навіть бринзу, фі. Але пастеризація в мультиварці все прибирає - лишається ніжний вершковий аромат. А в каві так смачно, що інші десерти якось дуже невиразно на фоні такого смаколика виглядають. Так що замість цукерок і тортів, думаю, можна іноді дозволити.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
SergeiPetrovich | Дата: Ср, 12.12.2018, 16:49:11 | Сообщение # 374 |
Рядовой
Репутация:
0
Награды: 0
Украина, Днепр
|
Кофе все любят, мне так кажется)
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Ср, 12.12.2018, 18:54:28 | Сообщение # 375 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата SergeiPetrovich ( ) Кофе все любят, мне так кажется) Отут Ви помиляєтеся)) Мої близькі заледве її терплять. Щоразу (кілька разів на тиждень), коли я варю каву, моя мама виходить на кухню і каже: "Знову ця кава. Боже, який сморід. Фу.. Як ти можеш пити цю гидоту?" І це при тому, що я перейшла на якісну арабіку, яка має духмяний аромат.
|
Offline
(Украина)
|
|
|