Я люблю кофе!
|
|
Karab | Дата: Чт, 14.12.2017, 15:06:53 | Сообщение # 251 |
Генерал-полковник
Репутация:
401
Награды: 52
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) Де можна купити 100% оригінальну Лаваццу? Хочу спробувати, а скрізь підробка Магазин "Вопак", що біля автовокзалу на Київській. По ліву сторону є червона арка "Глобал, ринок автозапчастин". Заходите в арку і відразу повертєте ліворуч. Потрапляєте на невеликий гаражний кооператив. Заходите в перші з краю двері. Там продають різні продовольці товари з Європи. Там же є італійська кава Лавацца, молота і в зернах. Ніби оригінальна. Принаймні по смаку нічим не відрізняється від італійської. Купую там каву на пртязі року.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Сб, 16.12.2017, 12:01:52 | Сообщение # 252 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Дякую, подивлюся)) А от цікаво, форумчани, а в який спосіб ви готуєте свою улюблену каву? І якому виду напою віддаєте перевагу (лате, капучіно, еспресо, рістрето, американо, макіато, лунго і що там ще вже не памятаю.. )
Сообщение отредактировал Vanda - Сб, 16.12.2017, 12:07:31 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Refor | Дата: Сб, 16.12.2017, 20:14:37 | Сообщение # 253 |
Рядовой
Репутация:
0
Награды: 0
Украина, Житомир
|
я делаю кофе с перцем, совсем немножечко смеси перцев и вкус необычайный получается
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Сб, 16.12.2017, 21:10:27 | Сообщение # 254 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Refor ( ) я делаю кофе с перцем Значить ви фанат перцю, але я перець не люблю. Навіть масала чай роблю без перця всупереч оригінальному рецепту, заміняю іншими спеціями.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Вс, 17.12.2017, 00:46:39 | Сообщение # 255 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) А от цікаво, форумчани, а в який спосіб ви готуєте свою улюблену каву? Я рідко п'ю каву і не люблю дуже міцну. Зазвичай це розбавлене еспрессо (можна сказати - американо). Але полюбляю з молоком. Тому буває лате чи капучіно. В останній час почав експерементувати з морозивом на вершковій основі (вершкове, пломбір і т.п.). Звичайне гляссе щось не дуже подобається, тому заливаю чашку з морозивом, що розтало, кавою з водою (тоб-то еспрессо). Такий собі напій виходить. Щось середнє між лате і гляссе. Іноді какао добавляю. Можна експерементувати з різними смаками морозива і кави. Коли в морозиві є згущене молоко виходить дуже цікава пінка.
Сообщение отредактировал MasterX - Вс, 17.12.2017, 00:47:20 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Вс, 17.12.2017, 13:23:19 | Сообщение # 256 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата MasterX ( ) Звичайне гляссе щось не дуже подобається, тому заливаю чашку з морозивом, що розтало, кавою з водою (тоб-то еспрессо). Такий собі напій виходить. Щось середнє між лате і гляссе. От! А про гляссе я взагалі забула, дякую! Хоча колись любила дуже, готувалося воно просто - в каву пачку пломбіру і смакота)))
А хто як готує найчастіше каву, мені цікаво: - кавомашина (дома чи п'єте каву за межами), - турка, френч-пресс, гейзерка, - звичайне запарювання?
Сообщение отредактировал Vanda - Вс, 17.12.2017, 13:23:37 |
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Вс, 17.12.2017, 14:11:54 | Сообщение # 257 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Vanda, Та по ходу не тільки прогляссе. Є ж багато популярних варіацій крім води молока і морозива.
Часто використовують вершки (звичайні та вспінені), шоколад (чорний та білий). Навідь віски в ірландській каві є. А граючись з пропорціями і трьома, чотирма комонентами, можно отримати дуже багато варіацій.
Тут кому що до смаку.
Потприготкванню не заморочуюсь. На роботі є кавомашина... Так як я рідко п'ю, то мене влаштовує.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Пн, 18.12.2017, 00:48:10 | Сообщение # 258 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
MasterX, та я знаю всі ці приколи з інгридієнтами, просто гляссе - це літній варіант і я про нього якось зараз забула)) Зараз більше імбир, кардамон, кориця, той же коньяк в каві (хоч шкідливо, але смачно і зігрівально) актуальніші. Або ж суміш чаю та кави, теж прикольна штука.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Stepan88 | Дата: Вт, 26.12.2017, 17:20:15 | Сообщение # 259 |
Рядовой
Репутация:
0
Награды: 0
Украина, Рваниці
|
Цитата Vanda ( ) А хто як готує найчастіше каву, мені цікаво:- кавомашина (дома чи п'єте каву за межами), - турка, френч-пресс, гейзерка, - звичайне запарювання? Турка, а когда лень, то просто растворимый пью. да, я быдло без вкуса.Добавлено (26.12.2017, 17:20:15) --------------------------------------------- Vanda, попробуйте еще добавить в кофе смесь гвоздики и корицы. ароматно получается.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Пт, 29.12.2017, 16:59:21 | Сообщение # 260 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Stepan88 ( ) в кофе смесь гвоздики и корицы Цікаво, попробую)Добавлено (29.12.2017, 16:59:21) --------------------------------------------- Дійсно, смакує дуже добре, гвоздика і кориця гарно доповнюють одна одну))
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Stoics | Дата: Пн, 15.01.2018, 10:16:21 | Сообщение # 261 |
Майор
Репутация:
0
Награды: 5
Украина, Житомир
|
для любителей кофе инфа. вчера в Дасторе на углу Победі\Домбровского был кофе "Джемини" по абсурдной цене меньше 50грн за 250 гр. купил себе сколько смог..))) походу, у них какая-то суперскидка на него.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Йо-хо-хо | Дата: Пн, 15.01.2018, 14:24:56 | Сообщение # 262 |
Лейтенант
Репутация:
3
Награды: 0
Украина, Житомир
|
Цитата Stoics ( ) для любителей кофе инфа. вчера в Дасторе на углу Победі\Домбровского был кофе "Джемини" по абсурдной цене меньше 50грн за 250 гр. купил себе сколько смог..))) походу, у них какая-то суперскидка на него. уже пробовал? без подвохов кофе?
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Stoics | Дата: Пн, 15.01.2018, 16:07:37 | Сообщение # 263 |
Майор
Репутация:
0
Награды: 5
Украина, Житомир
|
Цитата Йо-хо-хо ( ) уже пробовал? без подвохов кофе? угу. вчера вечером и сегодня утром. как для меня, джемини туркей - резковат, но я его с "Джемини Крема" (он у меня всегда есть, я его потом с чем-нибудь недорогим смешиваю) один к одному бодяжу - бомба ! но, в любом случае, кофе такого уровня по такой цене - просто подарок..)))
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Вт, 16.01.2018, 19:32:46 | Сообщение # 264 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Stoics ( ) был кофе "Джемини" Цікаво, я саме шукаю якусь більш-менш смачну каву, на яку б перейти спробувати. Зауважила, що чиста арабіка не подобається. Ніяка, якщо там немає робусти, не смакує, міцності немає, кислинка дуже відчувається, смак невиразний, не насичений. Я знаю, що всі фанатіють від арабіки і довгий час тільки її й пила, поки не домішала в неї робусту.
Цитата Stoics ( ) как для меня, джемини туркей - резковат А як ви її готуєте?
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Arina1985 | Дата: Ср, 17.01.2018, 11:17:51 | Сообщение # 265 |
Генерал-лейтенант
Репутация:
1022
Награды: 53
Украина, Житомир
|
Если речь шла о Gemini Turkish в розово-красной упаковке, то эта акция уже не первый раз. Я на нее попадала осенью.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Stoics | Дата: Пт, 19.01.2018, 12:08:30 | Сообщение # 266 |
Майор
Репутация:
0
Награды: 5
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) А як ви її готуєте? если есть время - гейзерная кофеварка, если нет - завариваю как чай, в заварном чайничке..))) в любом случае кофе делаю очень крепкий, поэтому много робусты или сильная прожарка мне не подходят на мой вкус.. кстати, может, кому-то пригодится мой опыт... в связи с "покращаннями" в последнее время, жалко тратить много денег на хороший кофе... еле на сигареты остается...)))) так что я наловчился - покупаю какой-то действительно хороший вариант, а потом бодяжу его с чем-то подешевле, купленым на распродажах ( практически - не реже раз в два месяца в тех или иных сетях акции на кофе всплывают, иногда на неплохой кофе). может, тонкие ценители и забросают тапками - но я считаю что и вкус имеется, и цена не кусается таким образом..)Добавлено (19.01.2018, 12:08:30) ---------------------------------------------
Цитата Stoics ( ) Если речь шла о Gemini Turkish в розово-красной упаковке, то эта акция уже не первый раз. Я на нее попадала осенью. именно о ней. я в первый раз нарвался, купил немало. через тр месяца допью - буду искать опять..)))
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Пт, 19.01.2018, 13:50:02 | Сообщение # 267 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Stoics ( ) в любом случае кофе делаю очень крепкий, поэтому много робусты или сильная прожарка мне не подходят на мой вкус.. Оно воно що.. я на гейзерку 180 мл. кладу 5-6 гр. кави і якщо там є робуста, то смак мені насиченіший, чомусь арабіки не додумувалася просто більше покласти для насиченого смаку Потім її розвожу водою до американо або молоком до латте, рідко пью нерозведену з цукром.
Цитата Stoics ( ) покупаю какой-то действительно хороший вариант це які саме, крім згаданого Gemini? Я ще профан в каві. Робусту від арабіки можу відрізнити, а от якісну від неякісної поки що. Або я просто не пила якісної кави)) В мене зараз якась найпростіша Кава зі Львова,червона упаковка еспрессо, де робусти аж 80% До речі купила Gemini Turkish, дійсно 44 грн. по акції в Дасторі, спробуємо, що за звір. Виробник пише, що там є ще спеції і це для турки. Я після того, як купила гейзерку місяць тому в турці ні разу каву вже не варила..
Сообщение отредактировал Vanda - Пт, 19.01.2018, 13:54:13 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Arina1985 | Дата: Пт, 19.01.2018, 22:56:32 | Сообщение # 268 |
Генерал-лейтенант
Репутация:
1022
Награды: 53
Украина, Житомир
|
Stoics, мониторьте акции в Сильпо, там часто заварной кофе бывает на акции. Мне еще рекомендовали кофе Carraro, в бело-желтой упаковке. Продается в АТБ, в пределах 60-65 грн. тоже бывает по акциям. Сама пока не пробовала.
|
Offline
(Соединенные Штаты)
|
|
|
Stoics | Дата: Вт, 23.01.2018, 11:24:08 | Сообщение # 269 |
Майор
Репутация:
0
Награды: 5
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) це які саме, крім згаданого Gemini? Я ще профан в каві. да я тоже давно уже не эксперт..) курю более 30 лет, предпочитаю крепкие напитки остальному пойлу... так что на вкус качество и %-состав определять уже тяжело ))))). я действую по принципу нравится\не нравится. а если нравится мне, хорошему, у остальных выбор пить\не пить\приходить со своим...))) так что, ИМХО :вот уже почти год я покупаю джемини крема в зернах (100% арабика) и бодяжу ее с чем попало. по возможности с неплохим, купленным на распродаже. нравится - продолжаю покупать то что понравилось. если не нравится - не покупаю больше никогда. когда появлявлется что-то новое, беру на пробу немного, дальше по принципу нравится\не нравится..))) Цитата Arina1985 ( ) мониторьте акции в Сильпо, там часто заварной кофе бывает на акции. Мне еще рекомендовали кофе Carraro, в бело-желтой упаковке. Продается в АТБ, в пределах 60-65 грн. тоже бывает по акциям. Сама пока не пробовала. спасибо за сельпо. туда практически не ходил. через пару месяцев начну охоту за новыми запасами...)))Добавлено (23.01.2018, 11:24:08) --------------------------------------------- кстати, вспомнил прикол...когда-то по случаю заполучил пару жареных какао-бобов. если удасться найти бобы - рекомендую попробовать: измельчить в пыль и смешать с молотым кофе, из расчета половинка боба на 250грамм зерен. офигенный привкус шоколада получается. мне понравилось, по крайней мере..)))
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Вт, 23.01.2018, 12:36:40 | Сообщение # 270 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Stoics ( ) нравится - продолжаю покупать то что понравилось. если не нравится - не покупаю больше никогда За таким принципом і я йду Перепробувала вже купу середнього сегменту кав, не дуже вразили. Повернулася до кави зі львова, лаваццу поки знайти не вдалося оригінальну.. Gemini ще не відкривала, хочу свою змелену спочатку допити. Теж надаю перевагу каві в зернах, але молоти зі спеціями поки що не пробувала, так як ви пропонуєте з какаобобами (до речі, де їх взагалі можна взяти?) Хоча зі спеціями бавлюся, серед улюблених - бадьян, інбир, аніс, кориця, гвоздика, кардамон, ну або алкоголь (до 10 мл.), коли є настрій, коньяк, ром, ванільна есенція, бренді. Лікер ще ні разу не пробувала додавати. Правда, я так і не знайшла в інтернеті, як в гейзерку спеції правильно додавати - до кави, чи в верхній резервуар? Мені здається, якщо до кави, то контакт зі спеціями дуже нетривалий, кава не встигає насититися, якщо у резервуар, то наче краще настоюються..
Сообщение отредактировал Vanda - Вт, 23.01.2018, 12:37:25 |
Offline
(Украина)
|
|
|
CHESTER11 | Дата: Вс, 29.04.2018, 21:10:43 | Сообщение # 271 |
Рядовой
Репутация:
0
Награды: 0
Украина, Киев
|
Вы можете купить кофе для кофемашины у нашей компании! больше информации можете получить здесь: https://www.vamkava.com.ua
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Albert01 | Дата: Сб, 05.05.2018, 22:18:55 | Сообщение # 272 |
Сержант
Репутация:
0
Награды: 0
Украина, ЧЕРНИГОВ
|
Не люблю ,через интернет покупать кофе или по чьей то рекламе
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Вс, 22.07.2018, 16:49:54 | Сообщение # 273 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Запитання до кавоманів - яке ви молоко використовуєте для латте і капучіно для найкращої пінки? Чомусь зі свіжим домашнім нічого не виходить, піна зразу шипить і осідає. Я в шоці, молоко перевірене якісне. Взяла Рудь, яке я ніколи не використовувала як молоко, вважаючи його невисокої якості, і отримала густу тривала піну, а капучіно зі смаком морозива, з природньою солодкістю. Сиджу і думаю, що я не так роблю, що не так з домашнім... все одно не хочу рудівське молоко до кави використовувати
|
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Вс, 22.07.2018, 17:34:15 | Сообщение # 274 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Vanda, це із-за пастерізацї. Домашнє не пастерізоване. На заводах все молоко пастерізують.
візьміть непастерізоване домашнє молоко і протримайте його при високий температурі не доводячи до кіпіння. при 60-70 градусів десть пів години. Чи при більшій температурі менший час. Наприклад при 90 градусах треба не більше хвилини. Потім дайте йому охолонути. Тільки не перетоимайте. Молоко стане не сприятливим для утворення піни. Після пастерізації малоко стає солодкуватим та змінює текстуру, що сприяє створенню піни в лате і капучино.
Ще й важлива жирність молока - чим білше тим краще. В домашньому зазвичай жирність більше, чим на підприємствах.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Вс, 22.07.2018, 17:57:52 | Сообщение # 275 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Он воно що! Це ж треба... Якщо річ у пастеризації, то треба подумати, не хочеться ж від домашнього відмовлятися. Але пінка і смак морозива магазинного мене просто зачарували))) Здається в мультиварці є режим 60 градусів, треба спробувати... Дякую! А жирність я зменшую, вершки завжди з молока збираю, там третина трилітрової банки тих вершків - це ж один жир, при нагріванні він плавиться і стає жовтим...%)
|
Offline
(Украина)
|
|
|